Ревюта на съдомиялната машина Bosch SPV40X80RU

мнения Bosch SPV40X80RUНемската марка несъмнено е приоритет сред купувачите при избора на съдомиялна машина. Марката се е доказала като надеждна; Качеството на това оборудване е ценено в целия свят. Въпреки това марката, посочена на опаковката, и страната на сглобяване не винаги съвпадат, което също може да повлияе на оборудването. Нека видим какво мислят хората за съдомиялната машина Bosch SPV40X80RU, колко е добра и дали отговаря на заявените изисквания.

Характеристики на съдомиялна машина

Производителят на тази съдомиялна машина описва всички технически характеристики, правила за монтаж и работа в инструкциите на продукта. Нека разгледаме само основните точки, на които купувачът първо обръща внимание.

На първо място, трябва да се каже, че това е напълно вградена съдомиялна машина, сглобена в Германия. Тесните му размери позволяват да се постави дори в малка кухня, защото трябва да изберете ниша с размери (ВxШxД) само 85x45x55 см.

Забележка! Гаранцията за този модел съдомиялна машина е само 1 година.

Машината има минимален набор от програми - 4. Сред допълнителните функции вероятно ще намерите полезни:

 • половин товар;
 • заключване за деца;
 • пълна защита срещу течове;
 • индикатори на продукти (сол и препарат за изплакване);
 • краен звук;
 • електронно регулиране на твърдостта на водата, подадена към машината.

В тази малка съдомиялна можете да поставите 9 комплекта чинии, за чието измиване при стандартен цикъл машината ще изразходва около 9 литра вода. Консумацията на електроенергия ще бъде 0,78 kW/h.

Мнението на купувачите

Алула

Колкото и да е странно, съпругът ми настоя да закупи съдомиялна машина, като осигури място за оборудването по време на ремонта. Веднага решихме марката, това е доказаният Bosch. И сега знаем, че сме били прави. Машината има очевидни предимства:

 • работи почти безшумно и затова се включва по-често през нощта, благодарение на наличието на отложен старт до 9 часа;
 • евтин и в същото време надежден;Bosch SPV40X80RU
 • измива страхотно и също така изсушава;
 • оптимални програми, налични както за чинии, така и за чаши;
 • консумира малко електроенергия;
 • защитени от изтичане;
 • побира много съдове.

Най-много харесвам Еко режима, в който основно мия чинии. Тиганите рядко не се мият, но ако остане нещо, всичко може лесно да се отстрани с кърпа. При по-дълъг режим всичко се изпира идеално. Просто погледнете инструкциите и съдовете, ако пише, че не могат да се мият в съдомиялна, тогава никакви експерименти, мийте ги с ръце. Например, дървени и чугунени изделия категорично не могат да се мият.

И накрая ще споделя моята мечта. Съпругът ми сега иска пълноразмерна машина с ширина 60 см.

Коротков Евгений

Единственото нещо, от което бях доволен от тази съдомиялна, което разбрах едва след като я купих, беше цената. Всичко останало оставя много да се желае, а отзивите от други купувачи са твърде хвалебствени. Пералнята е обикновена, с ограничен набор от функции. Много е шумно при работа. Ако имате пари, трябва да си купите по-скъп модел.

Котова Екатерина

Първата съдомиялна в живота ми, която ползвам от 2 месеца. Много съм доволен от покупката, защото сега не се налага да мия чинии на ръка. Ние сме трима и машината се включва веднъж на 2 дни, като преди това съдовете се натрупват в машината до напълване. Досега не е имало случаи на неизмити съдове, дори тавите с изгоряла мазнина станаха чисти.

Машината се справи добре със съветските палети, произведени през 1972 г. За пране използвам само таблетки и винаги сол. Има само две програми, но по принцип са достатъчни. Но без греда е неудобно на пода.Не винаги е ясно дали мивката е спряла или не, не можете да чуете шума, трябва леко да отворите вратата.

И още нещо - големите прибори не са включени; може да се използва пълноразмерна машина, но няма достатъчно място в кухнята.

Денис Смеловсъдомиялна Bosch SPV40X80RU

Купихме пералня и бяхме много доволни от нея, но след три дни работа нещо се случи. Машината започна да спира по време на програмата, след това по време на процеса на сушене, след което дава грешка при подаването на вода. Техникът на сервизния център, без колебание, първо провери гнездото. И разбрах, че напрежението в мрежата варира от 190 до 230 V. И това е критично за съдомиялна машина Bosch, тоест машината спира да работи, ако мрежовото напрежение падне под 210 V. Само специален може да помогне Волтажен регулатор.

Инструкциите за оборудването, разбира се, не казват нищо за това. Но е вярно, тогава продажбите ще паднат. Като цяло, ако не за това, тогава машината е добра, качеството на изработката е нормално и консумира малко вода.

pall1980

Тази съдомиялна на Bosch ми работи 8 години без никакви проблеми, като се мие по 2-3 пъти на ден. Това е чудесно за голямо семейство. Наскоро се повреди, първо беше запушена дренажната система, а след това изгоря и самата помпа. Освен това тавата с продукти беше сменена. След това беше решено да се купи нов, също Bosch, само модел SPV 40*80. Не се различава много от старата ни машина, същият набор от функции.

Забелязахме по-тиха работа и тих сигнал в края, нямаше греда на пода, но не видяхме нищо особено в това. Най-важното е, че се справя добре с миенето и сушенето. Преди да постави съдовете в кошниците, тя научи всички да ги накисват в мивката, защото машината не е магьосник; изсъхналата храна може да не е под негов контрол. Накратко, полетът е нормален, препоръчвам да го купите.

Три месеца по-късно купих друга, точно същата пералня за моята дача. Няма оплаквания, работи отлично. Единственото нещо, от което се притеснявах, бяха пренапреженията на тока. Измервах онлайн за един месец, но не падна под 210, мисля, че всичко ще продължи да е наред.

Арс Арс

Купих колата, вярвайки на единодушието на оценките в рецензиите. Не съжалявам за покупката, но му давам само 4 точки. Недостатъкът е лошото качество на сушене. Всичко останало е добре. Управлението е просто, почиства нормално, но понякога остават остатъци от загоряла храна. Повторното измиване решава проблема. Като цяло, добра единица, която може да се препоръча за покупка.

Искаме да спрем тук; повечето от отзивите, които намерихме, са положителни. Купувачите са доволни от покупката си, дали да им вярвате или не, зависи от всеки от вас. И ние ви желаем добър избор!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня