Ревюта на пералнята Electrolux EWT 1064 ERW

мнения за Electrolux EWT 1064 ERWМного съвременни потребители на автоматични перални машини умишлено отказват да купуват руски, китайски или украински перални машини поради тяхното предполагаемо ниско качество. В замяна те преследват европейско оборудване, например пералнята Electrolux EWT1064ERW с горно зареждане. Тази машина, честно казано, не е евтина, средната й цена е около $670 и се сглобява в Полша. Тази пералня наистина ли е толкова добра? Ще го разберем заедно с опитни потребители.

Мъжки мнения

Олег, Набережние Челни

Купих тази пералня като подарък за жена ми. Специално търсех "европейски" модел с вертикално зареждане; „преден товарач“ просто не би се побрал в нашата баня. Монтирах го сам, строго според науката: укрепих пода, монтирах комуникации, изравних тялото, дори антивибрационни стойки сложи го под краката ми. Получи се някак лошо. Машината работи добре, измиването е добро, няма за какво да се оплаквате, но шумът е просто чудовищен. Стените на банята са тънки, така че можете да чуете машината в целия апартамент.

Що се отнася до монтажа, грешки от моя страна няма; това вече е проверено от мен и моите колеги занаятчии. Изглежда, че има проблем с пералнята.

Много съм разочарован, защото не обичам излишния шум, особено когато спя през деня след нощна смяна, но жена ми хареса машината, казва, че е просторна, пере и центрофугира добре.

Дмитрий, Белгород

Машината ме привлече с ниска цена, външен вид, вертикално зареждане, наличие на нормален дисплей, а също и управление на времето. Машината е добре сглобена, нищо не виси никъде, пластмасата не се огъва, всичко изглежда надеждно и дори сглобено в Европа. Капакът на люка е удобен и не се задръства, а клапите на барабана са направени „човешки“. Посочено е, че натоварването на барабана е 6 кг, но се усеща, че всъщност е малко по-малко, дотук стигнах експериментално.

Пералнята се оказа неочаквано шумна. При въртене на 1000 машината просто излита или поне така изглежда, защото пералнята стои вкоренена на място, но шумът е просто ужасен. Тавата за средства е нормална, дори бих казал удобна, когато я купих, мислех, че всичко ще бъде по-лошо. Контролният панел е красив и функционален, цялата информация за напредъка на прането се показва на дисплея. Като цяло нормална машина!

Иван, ПсковКонтролен панел Electrolux EWT 1064 ERW

Преди година купих тази пералня от разпродажба като подарък за майка ми. Два месеца го държах в пакет в гаража, за да направя изненада на майка ми. Колко се зарадва на подаръка. Мислеха, че ще има проблеми с усвояването на новата техника, но не, тя я научи за три дни. Специално закупих модел с горен люк, за да не се налага майка ми с нейния ишиас да се навежда отново. Машината работи безупречно, качеството на пране е отлично!

Павел, Смоленск

Трябваше да страдам със старата машина Kandy. Имаше 8 повреди само за шест години експлоатация, специално ги броих, хвърлиха много пари за ремонти, сега това е нещо от миналото. При Electrolux EWT1064ERW няма такива проблеми. Пералнята работи като часовник вече година и половина. Перфектно балансиран, дори когато заредите много пране в барабана и включите центрофугата на висока скорост, тялото почти не се клати, само леко вибрира.

Преди да купя, прочетох отзиви за тази машина, оказа се, че хората са недоволни от малкото зареждане на барабана. От своя страна бих казал, че натоварването е оптимално, тъй като дори големи предмети, като килими, одеяла, якета, възглавници и др., могат да се перат при желание. Моята оценка е пет!

Александър, Москва

След три месеца ползване на машината се появи странно свистене, явно двигателя свиреше. Засега това не е много досадно, но мисля, че такова свирене е предвестник на повреда. Няма да го катеря сам, ще извикам специалист. Останалата част от машината е страхотна, особено изплакването върви добре. Дори прахът с ниско качество се изплаква перфектно.

Друг плюс е, че вратите на барабана се отварят плавно, без задръстване.

Женски мнения

Валерия, Москва

Electrolux EWT1064ERW е любимият ми помощник, който случайно се появи в къщата ни през юни 2016 г. Машината ни хареса, защото пасна точно между мивката и стената, така че не трябваше да започваме ремонт на банята. Съпругът ми също не се занимаваше с връзката дълго време, така че час след доставката на пералнята вече заредих пробна партида пране, състояща се от стари кърпи, в барабана.Electrolux EWT 1064 ERW изглед отпред

Първото измиване веднага показа, че машината се справя перфектно със задълженията си. Старите мръсни кърпи се изпираха добре, а някои дори започнаха да изглеждат като нови. Първият месец трябваше да свикна с необичайното натоварване с пране и перилни препарати, но след това всичко си дойде на мястото. Момичета, нямате представа колко съм доволна от тази машина. Струва ми се, че е 100 пъти по-добър от всеки друг. Никога повече няма да използвам перални, които имат люк отпред, чак сега разбирам, че това е неудобно.

Надежда, Оренбург

Пералнята Electrolux EWT 1064 ERW е надеждна, лесна за използване, пере добре и изглежда нормално на външен вид, подходяща за всеки интериор. Не харесвам особено състава на програмите за пране; повечето са някак дълги, неоправдано дълги. Машината работи малко шумно, но този шум е специфичен и не ме дразни. При нормални обстоятелства не бих купил машината, беше твърде скъпа, но успях да я купя с 40% отстъпка, така че в крайна сметка се оказа добре.

Елена, Москва

Ужасна пералня с двигател КАМАЗ. Това е звукът, който издава зърнотрошачката на дядо ми в селото. Не знам с какви ръце са я сглобили поляците там, но в близко бъдеще ще се отърва от тази пералня и не ви съветвам да я купувате.

   

1 читателски коментар

  1. Граватар Юрий Юрий:

    Пералнята не е много добра. Красива - да. Но в продължение на 5 години съседите ми винаги знаеха, че ни изтриват. Гръмна като трактор от самото начало. Докато лагерът се разпадна. Не съветвам. Поляците се събраха!

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня