Ревюта на перални LG F12U2HDN0

Ревюта на LG F12U2HDN0Заводът за перални машини LG, разположен в Русия, произвежда широка гама от това оборудване. В огромния асортимент хората се губят, чудейки се коя пералня е по-добра. Днес решихме да обърнем внимание на машината LG F12U2HDN0, да разберем нейните технически характеристики и мненията на хората, които са успели да я купят.

Характеристики на машината

Тази пералня с предно зареждане има доста просторен барабан, предназначен за 7 кг сухо пране. Софтуерният модул съдържа 14 режима на пране, включително пране на завивки, спортни дрехи и смесени тъкани. Максималната скорост на центрофугиране е 1200 оборота в минута, но скоростта може да се регулира, ако е необходимо. Този модел има редица допълнителни функции:

 • отложен старт до 19:00 ч.;
 • интелигентен контрол (Размита логика);
 • половината товар на барабана;
 • автоматично претегляне;
 • бързо измиване;
 • въртя се;
 • защита от деца.

Характеристиките на тази пералня са наличието на директно задвижване и инсталирането на инверторен двигател. Освен това технологията за въртене на барабана е „6 движения на грижа“.

Мнения на потребителите

Elena_mytsLG F12U2HDN0 Пералня LG

Бяхме много доволни от закупуването на пералня от разпродажба. Но радостта отстъпи място на гнева, защото тя имаше проблеми с цикъла на въртене. На етапа на центрофугиране машината спира и се опитва да завърти барабана до 7 пъти. В резултат на това трябва да го изключите, да извадите прането и да го изцедите парче по парче. „Умната“ електроника е чувствителна към дисбаланса на прането в барабана; не харесвате начина, по който лежи, което означава, че замръзва. И това се случва почти всеки път. Не препоръчваме закупуването на такава пералня. Колкото по-проста е колата, толкова по-добре.

Доказателство, Москва

Здравейте всички! Нашата стара пералня служи 20 години без нито веднъж да бъде ремонтирана. Но дойде време да го сменим. Дълго време разглеждахме различни модели, търсейки най-добрия по отношение на цена и качество.В резултат на това вече имаме пералня LG F12U2HDN0. Няма да изброявам характеристиките му; те са на всеки уебсайт за продажба, но аз ще ви разкажа за неговите практически функции.

Първото нещо, което забелязах, беше нейната бавност. Водата се изтегля на няколко минавания с паузи. Освен това има и паузи между етапите на пране, но постепенно свиквате. Що се отнася до предимствата:

 • Харесва ми технологията Tag On, свързване на пералнята чрез смартфон;
 • наличие на директно задвижване;
 • шест режима на въртене на барабана;
 • има супер бързо измиване;
 • заключване на вратата;
 • регулиране на скоростта.

Изминаха малко повече от два месеца от покупката, всичко работи добре, мие ефективно. Но все пак има нещо, което ме притеснява:

 • когато шайбата се върти, подскача леко, а когато набере скорост, издава звук, напомнящ излитане на хеликоптер;
 • силен сигнал за начало и край на програмата, това, разбира се, не е минус, но ме дразни;
 • Пак повтарям, той дълго мисли;
 • Не винаги се изстисква добре.

Въпреки недостатъците, давам на тази пералня 5 точки, защото качеството е съпоставимо с цената. Като цяло съм доволен.

ГалинкаМух, Ногинск

Харесвам пералнята LG, защото пере по-добре от старата ми Indesit. Въпреки това ще му дам само 4 точки и това е всичко, защото има следните недостатъци:

 • твърде „умен“, сам изчислява времето за измиване;
 • няма тридесетминутна програма или 40-минутна програма, ежедневният цикъл на пране е проектиран за 1,5 часа;
 • кратките програми от 14 и 18 минути не се справят със задачата, присъствието им е неясно за мен;
 • „Трикът“ за зареждане на програми в пералнята не работи, само диагностика, според отзивите на клиенти, аз не съм единственият с този проблем;
 • Всеки път, когато трябва да търсите и настройвате програми преди пране.

Екатерина, БрянскLG F12U2HDN0 Пералня LG

Отлична, просто отлична пералня.Работи тихо, вибрации не се забелязват, въпреки че го монтирахме сами без нивелир, накратко, стои вкоренен на място. Харесвам стилния дизайн и простите контроли. Най-големият плюс е наличието на кратка програма и регулируеми температури на пране и центрофуга.

Хареса ми и фактът, че звукът в края на програмата може да бъде изключен; които имат малки деца ще ме разберат. Компактните размери позволяват поставянето на машината в банята. Несъмнено бих искал по-голям барабан, но 7 кг са достатъчни за 4 души. Не ми хареса затръшната врата, механизмът изглежда крехък без ключалка, надявам се да не се счупи. Като цяло съм доволен от машината и от цената й, благодаря на продавачите за съветите.

Лариса, Новосибирск

Пералнята е закупена по акция “Рециклиране”. Хареса ми както външният вид, така и "началото" на този модел. Инсталирах оборудването сам, дори не изчаках съпруга си, исках да го включа бързо. Всичко се оказа много просто, ще ви кажа всичко по ред:

 1. Когато устройството е включено, панелът свети ярко и изглежда страхотно.
 2. Удобно е да избирате и активирате програми.
 3. Приятна мелодия уведомява за стартиране на оборудването и края на програмата, но звукът не е силен.
 4. Приемът на вода е твърде шумен и не ми харесва, шумът е два пъти по-силен от Hansa. Но прането и центрофугирането са тихи.
 5. Няма вибрации, техниката не скача и я монтирах без ниво.

Заключение: удобна, добра пералня. Ако недостатъците не ви притесняват, тогава можете безопасно да купувате.

Андрей, Москва

Моята пералня е вече на 2г. Неотдавна имаше проблем с нея и затова пиша този коментар. Първо, тя започна да къса стари неща. Второ, той скача като кенгуру, въпреки че е равен.Трето, тръбата от тавата към резервоара се запуши с прах, което доведе до наводняване на банята.

В инструкциите към машината пише, че тръбата трябва да се почисти, за да се предотврати появата на този проблем.

Друг проблем е високото налягане на водата, което води до измиване на омекотителя заедно с праха. Проблемът може да бъде решен само чрез инсталиране на регулатор на налягането. Не съм доволен от тази машина, особено в сравнение със старата Zanussi FL 12, която служи 17 години без ремонт и между другото се изми много по-бързо.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня