Ревюта на перални машини Vestel

Vestel AWM 1040S

Перални Vestel AWM 1040SЛюся Маркелова

степен: 4. Дата на закупуване: февруари 2013 г. Предимства: компактен, изцежда добре, не разваля прането. недостатъци: скача из банята по време на цикъла на центрофугиране, къс дренажен маркуч

Служител в магазина силно ми препоръча да избера този конкретен модел, когато предишната ми машина спря да работи напълно. Според управителя това е надеждна и качествена машина, която се произвежда тук в бивш отбранителен завод. Не мога да кажа, че съм доволен от него, но нямам особени оплаквания - прането е чисто, добре изцедено, а съседите още не са наводнени))) Неудобството е, че канализацията маркучът е много къс и трябва да го "хванете" в банята на центрофуга, но иначе всичко е ок.

Vestel WM 834T

Ревюта на пералнята Vestel WM 834TИрина Тихоновна

Оценка: 2

Дата на закупуване: януари 2011 г

Предимства: Не

недостатъци: Таймерът не работи, издава шум по време на работа, цикълът на центрофугиране е лош.

Това е трактор, а не пералня. Живея на третия етаж, така че съседът ми от първия етаж идва да ме види, когато това чудо започва да се изцежда. Звънях на майсторите, но те ми казваха какво щете, това е машината, нормално е да работи така. Тогава е още по-интересно - настройвам прането за 2 часа, а то прекарва повече от 3 часа в прането ми. Обаждам се отново на техника, отговорът е същият: машината е такава и сама си изчислява времето. Защо тогава изобщо има таймер, добре, не биха ли го направили? Преденето е отделен въпрос; след центрофугиране го пускам отново, иначе цялото пране е влажно и съхне една седмица. Купих LG за родителите ми, те го мият и нямат никакви проблеми, но аз общувам само с обслужването на клиенти.

Vestel ARWM 1040L

Перални машини Vestel ARWM 1040L - ревютаАлексей Приходко

степен: 3

Дата на закупуване: ноември 2012 г

Предимства: изобщо не

недостатъци: не изтрива

Пълни глупости. Моят древен Аристон миеше сто пъти по-добре. И това изобщо не е техника. Бельото е скъсано и дъвкано, а никой не се заема да го ремонтира.

 

Vestel WMO 1040LE

Пералня Vestel WMO 1040LEСнежанка

степен: 5

Дата на закупуване: януари 2013 г

Предимства: много функции, компактен

недостатъци: не разкри

Отлична машина и мой незаменим помощник. Ползвам го повече от година и през това време нямам нито едно оплакване - пере перфектно, има много различни програми за пране. Бяло и цветно пера отделно, има режим за избеляло пране и кратко пране. Първоначално не бях в настроение да плащам повече само за голямото име на производителя и бях напълно доволен от избора си.

Vestel AWM 634

Vestel AWM 634Ирина Стержнева

степен: 3

Дата на закупуване: март 2010 г

Предимства: евтино

недостатъци: няма да продължи повече от 4 години

Купих машина с 5 кг товар, всичко беше страхотно почти четири години и това е, спрях да пера. Включвам го и той хрипти и това е. И моят съсед има такъв, само 3,5 кг, работи само три години, отначало започна да плеви лошо, а след това центрофугата се счупи. Сега ще си купувам нов, но вече няма да взема Вестел. Вероятно при нас не се случва да е евтино и добро.

Vestel WMO 1247 E4

Vestel-WMO-1247-E4Света Доматевич

степен: 5

Дата на закупуване: февруари 2011 г

Предимства: просторен, спретнат, тих, пести прах и вода, пере супер!

недостатъци: Не мисля, че ще се появят

Търсихме нова машина след преместването, отначало исках да взема супер тясна, тъй като банята е малка, но в крайна сметка купихме нормална и я монтирахме в кухнята. Исках да купя клас А марка, но имахме ограничени средства и продавачът в магазина препоръча този модел, 1247E, и в крайна сметка се спряхме на него. Машината е голяма, предназначена за 6 кг и изглежда много спретната на външен вид.Съпругът ми сам се справи с инсталацията, всичко беше просто и ясно.

Имаме едностаен апартамент, страхувах се, че ще се чуе в стаята, тъй като машината е в кухнята, но не - работи почти безшумно! Има пълен набор от програми, а препаратът за пране се използва с една трета по-малко от предишния ни Bosch. Имаме водомери в апартамента си, мислех, че ще се разорим да плащаме, но всъщност не забелязах никаква разлика, с машина или без! Явно съпругът налива вода най-много, когато се къпе))))))

Резюме: Съветвам всички да погледнат по-отблизо местните продукти и да не хвърлят пари само за звучно име.

Vestel AWM 1040S

Пералня Vestel AWM 1040SДенис Рябов

степен: 2

Дата на закупуване: декември 2011 г

Предимства: изглежда добре отвън

недостатъци: разполагаем

Като специалист казвам, че мястото на тази така наречена „техника” е в кофата за боклук. Купих го за родителите си, но не работи две години, напречната част падна. Първо майсторът сякаш го взе, а след това ще го получите, металът веднага ще падне. Първия и последния път, когато купих нашето оборудване, беше лъжичка и никога не си отиде.

Vestel WM 834 TS

Vestel-WM-834-TSЛюдмила Седих

степен: 3

Дата на закупуване: април 2007 г

Предимства: удобно и просто

недостатъци: софтуерът не работи

Използвам тази пералня от 3 години. Буквално от първите пранета машината започна да има проблеми с програмите, всичко замръзваше, после започваше да центрофугира прането още насапунисвано или се пълнеше с вода и си стоеше, без да тръгва. После започваше да прави шум и година по-късно ремъкът се развали, поправиха го, три месеца по-късно отново имаше проблеми с ремъка. Като цяло решихме да не страдаме повече, а да купим друга марка.

Vestel AWM 634

Vestel-AWM-634Карен Хачатрян

степен: 2

Дата на закупуване: март 2012 г

Предимства: никой

недостатъци: Не знам как да го кажа по културен начин

Купих го за годишнината на свекърва ми, мислех, че ще ми хареса. От самото начало виеше по време на цикъла на въртене. След 6 месеца спрях да топля водата и да се цедя. Дойде механикът и каза, че трябва да се смени лагера. Държаха ме в работилницата до края, 40 дни. След това го върнаха и го монтираха, но пак не загряваше. Оказа се, че майсторите са направили грешка при ремонта, разбъркали са фазите. Добре, върнаха го отново и го поправиха. Започнах работа, работих месец и половина и цикълът на въртене започна отново с вой. 4 месеца след ремонта пералнята отново спря. Лагерът отново е уплътнен. Те вече се отказаха и отидоха и купиха Бош. Очевидно има проблем с двигателя, вероятно изобщо не можем да вземем нашето руско оборудване.

Vestel WM 840 TS

Vestel WM 840 TSМарина Родионова

Дата на закупуване: януари 2007 г

степен: 2,5

Предимства: мисля че не

недостатъци: Постоянно звънях на майстора заради проблеми с ремъка.

Машината е мистерия, софтуерът всъщност е разработен от някакъв ексцентрик. Тя ми изстиска всеки канал. Трябваше да настроя програмата без центрофугиране и след това да го центрофугирам отделно, когато е изпрано. Тази дейност не е за хора със слаби сърца))

   

2 читателски коментара

  1. Граватар Бор Бор:

    Моля, кажете ми към коя барабанна кука е закачена пружината на Vestel 850 RL.

  2. Граватар Светлана Светлана:

    Просто измислени отзиви! Нашата машина Samsung пере от 14 години и я центрофугира след всяко източване и това е нормално, това е електроника! 🙂 Сега купихме на майка ми машина Vestel F4WM 840, тясна 5 кг, центрофуга 800 оборота. Ще се върна след година и ще ви кажа как работи :)

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня