Рестартиране на пералня Electrolux

Рестартиране на пералня ElectroluxВ случай на моментна повреда, пералнята може да замръзне. За да върнете този тип устройство към пълна функционалност, можете да нулирате предварително зададените му настройки. Това може да стане чрез рестартиране на пералнята Electrolux. Така ще можете да го върнете в работен режим.

Как мога да рестартирам машината?

Когато пералнята Electrolux замръзне, без да е завършила работния цикъл, не показва признаци на работа и не реагира на натискане на бутони, можете да я върнете в режим на работа, като нулирате настройките и стартирате машината отново. За да завършите тази задача и да върнете устройството към функционалност, трябва да задържите клавиша Старт и да го задържите натиснат за десет секунди. Това ще отмени предварително планираните процеси. След това трябва да влезете отново в настройките и да включите режима на работа, който сте избрали.

Напълно възможно е да имате машина, произведена преди 10-15 години. След това трябва да преместите програмния селектор в неутрална позиция. Веднага щом изпълнението на програмата спре, зеленият индикатор на корпуса ще мига и след това ще изгасне.

как да рестартирам Ако това не се случи, има неизправност на устройството или погрешно прекъсване на работата му. Ако нулирането на програмата е неуспешно, трябва напълно да рестартирате устройството. Процедурата тук ще бъде следната:

 • превключете програмиста в неутрално положение;
 • натиснете и не пускайте бутона Старт/Стоп поне 5 секунди;
 • изключете пералнята от захранването, като извадите щепсела от контакта;
 • След като изчакате около 25 минути, свържете отново към захранването и стартирайте програмата, която сте избрали.

Ако устройството не реагира на натискане на бутони или превключване на дръжката, трябва незабавно да го изключите от захранването. Повреда в захранването, докато машината изпълнява програма, може да повреди нейния контролен блок. Ако мерките, които сте предприели за възстановяване на работата на устройството, не дават резултати, трябва да се свържете със сервизен център.

Необходимо е да се отстрани водата от резервоара

източете водата през филтъра ElectroluxПонякога трябва спешно да влезете в барабана на машината и да премахнете дрехите. Трябва да направите това, например, ако сте забравили своя смартфон, портфейл или банкова карта в джоба на дънките си. В този случай не е необходимо напълно да рестартирате блока за управление на пералната машина. Всичко, което трябва да направите, е да спрете програмата на пауза, да източите водата и да извадите необходимия артикул от барабана. Редът на операциите тук е следният:

 • спрете машината, като задържите бутона Старт/Стоп;
 • преместете превключвателя за режим на работа в неутрално положение;
 • изберете режима „Източване без центрофуга“;
 • Изчакваме цялата вода да изтече, докато вратата се отвори.

Ако устройството се повреди, можете да източите водата с помощта на отделението с филтър за боклук. Това отделение се намира в долната дясна част на предния панел на кутията и се затваря със специална врата. Преди да източите водата през него, препоръчваме да се запасите с парцали и легени за вода.

Внезапно прекъсване на тока

ако захранването е прекъснато В случай на непланирано прекъсване на захранването, устройството трябва да бъде изключено от мрежата възможно най-скоро. За целта трябва да извадите щепсела от контакта. Така ще предпазите пералнята си от внезапни пренапрежения на тока.

Когато захранването се възстанови, свържете отново вашето устройство. Ако рестартирането е неуспешно, машината ще продължи да изпълнява прекъснатата програма.Редица модели Electrolux осигуряват специален режим, при който след прекъсване на захранването устройството се отървава от водата и остава в неутрално положение. След това трябва отново да зададете желания режим и да стартирате отново програмата.

Редица модели Electrolux имат специален авариен режим, при който след прекъсване на захранването устройството се освобождава от вода и остава в неутрално положение.

Когато се сблъскате с определен краткосрочен проблем, трябва да разберете какво го е причинило. Проблемите са разделени на две категории:

 • механични;
 • софтуер.

Първият тип неизправност означава, че ще имате нужда от професионален ремонт. Той ще определи подробно какво е причинило неизправността, ще я поправи и ще ви посъветва как да избегнете това в бъдеще.

Във втория случай контролният панел на пералнята е блокиран и натискането на бутоните му е безполезно. За да възстановите функционалността на оборудването, изключете го от електрическата мрежа за около 30 минути. След това свържете отново и активирайте режима на работа по ваш избор.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня