Предимства и недостатъци на пералня с горно зареждане

Предимства и недостатъци на пералня с горно зарежданеПо правило пералните машини с горно зареждане са много по-малко от тези с предно зареждане. И двата вида изтегляния обаче имат своите ярки привърженици. В тази статия ще се опитаме да разгледаме плюсовете и минусите на машината с горно зареждане и ще направим това възможно най-обективно.

Основни предимства

Ще разгледаме само най-подходящите аспекти за съвременните реалности, така че си струва да започнем с размерите. За малки модерни апартаменти компактността на вертикалните модули е много полезна, тъй като модулът може лесно да се побере в някой ъгъл на банята или килера. Параметри на машината: 85 сантиметра височина, 60-65 дълбочина и 40-45 ширина, докато обемът на барабана ви позволява да заредите същите 6,5 килограма пране, които се зареждат в предната машина.

Сега за децата. Каквито производители на предни камери измислят, за да предпазят процеса на пране от деца. В случай на вертикална линия това не е необходимо. Първо, люкът и бутоните са разположени отгоре и малко дете просто няма да ги види. Дори и от любопитство да иска да погледне, ще бъде изключително трудно да стигнете до върха. Да, дори и да успее, при спиране на измиването и отваряне на люка няма да възникне изтичане или авария. И това е огромно предимство!

Оттук и следващото предимство: можете да спрете прането и да добавите забравено пране. Машината с предно зареждане не е предназначена за такива операции и след като прането започне, не може да бъде спряно.

важно! Но пералната машина с горно зареждане ще се справи с тази задача без затруднения, но е по-добре да презареждате в началото на цикъла, в противен случай ще бъде безполезно.

Освен това, тъй като люкът е разположен отгоре, няма нужда от части за защита на вратата от изтичане, като гумени уплътнения или стъкло. Ако такива части се повредят на предната камера, трябва да отделите много пари, за да ги смените, но тук такъв проблем е елиминиран.няма нужда да се навеждате, за да заредите пране

И накрая, някои малки предимства: няма нужда да се навеждате, за да заредите барабана, което е трудно за по-възрастни хора или потребители с болен гръб. И по време на цикъла на въртене вертикалната машина се държи много по-спокойно: не скача и не вибрира. Говорихме за основните предимства, сега нека да преминем към недостатъците.

Основни недостатъци

Един от най-съществените недостатъци е невъзможността вертикалата да бъде вградена в мебели. По този начин трябва компетентно да планирате обзавеждането на стаята с пералнята, така че всичко да е разположено удобно и хармонично.

От същата серия - нефункционалността на горния капак на пералнята. Ако горната част на машината с предно зареждане винаги служи като шкаф, рафт и побира много необходими домакински вещи, то при вертикална машина това е невъзможно. И като се има предвид, че идва като отделен артикул и не е вграден никъде, това е двойно неудобно, тъй като трябва да потърсите допълнително място за шкаф или шкаф.Обикновено пералните машини с горно зареждане имат тесен люк, но има и изключения

Освен това във финансово отношение машината с горно зареждане е по-малко изгодна, тъй като обикновено струва повече и частите са по-трудни за подмяна. В крайна сметка предните камери са предназначени за масовия пазар, но вертикалните не са. Друг проблем създава тесният люк.

  1. Големи меки играчки.
  2. Възглавници.
  3. Одеяла.
  4. Одеяла.

Всички тези продукти могат да бъдат изключително трудни за поставяне в машината и още повече за изваждането им. След измиване те напълняват и стават по-обемисти, което е много трудно например за млада жена.

Последният съществен недостатък е, че няма отделение за пудри. Но сухите перилни препарати постепенно образуват втвърдени твърди отлагания, които трябва да се измият, за да може устройството да работи правилно. Отделението за предната камера може лесно да се извади и изпере по начин, който ви харесва, но това не може да се направи с вертикална камера. Ще трябва да вземете остър предмет и да изстържете замръзналото прахово покритие, доколкото е възможно в такава ситуация.

Невъзможно е да се каже със сигурност, че вертикалната машина е по-лоша или по-добра от фронталната. Тъй като броят на плюсовете и минусите на тази техника е приблизително еднакъв. Просто когато избирате устройство, трябва да се съсредоточите върху предпочитанията си и да помислите какво е по-удобно и достойно за вас.

   

1 читателски коментар

  1. Граватар Елена Елена:

    Пералнята Hoover pro 300 пере много тихо, но е много шумна при центрофугиране на дрехите. Подскача и се търкаля по пода от вибрации. Съседите са шокирани.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня