Как да свържете двигателя от пералня Indesit?

Как да свържете двигателя от пералня IndesitЕлектрическият мотор от пералня Indesit може да се използва дори след повреда на машината. Например, можете да направите електрически шмиргел от мотор. И това е много полезно нещо в гаража или в страната. За да сглобите конструкцията, ще трябва да прикрепите шмиргел към вала на двигателя. Той ще се върти около оста си и ще позволи на собственика да точи ножове за маса, градински лопати, брадви и др. Можете да измислите други идеи за използване на двигателя - има много устройства, които изискват въртене. Нека да помислим как да свържете двигателя от пералната машина Indesit, за да го накарате да се върти.

Нуждаете се от диаграма

Ако сте намерили приложение за работещия двигател от автоматична пералня, която е станала ненужна, трябва да разберете как двигателят е свързан към електрическата мрежа. Преди да започнете работа, трябва внимателно да проучите схемата на електрическо свързване на двигателя и да разберете как работи в пералната машина.

Свързването на електрическия мотор става доста бързо, не отнема много време. Първоначално може да изглежда, че има твърде много кабели, идващи от двигателя. Въпреки това, след като анализирате диаграмата, представена по-горе, ще разберете, че не всички от тях ще бъдат използвани. Ще трябва да работите специално с проводниците на ротора и статора.схема на свързване на двигателя

Намиране на правилния проводник

След като изучите диаграмата, смисълът на работата на електродвигателя трябва да стане по-ясен в главата ви. Ако погледнете кабелния блок отпред, тогава в повечето случаи първата двойка леви проводници е свързана към сензора на Хол, който регулира скоростта на въртене на SMA двигателя.Ако правите домашно устройство, те няма да са необходими.

Следват важните кабели на статора, които имат червеникави и кафяви нюанси. Те са последвани от кабели, насочени към четките на ротора. Цветовете им са сиво и зелено.

За да свържете електрическия мотор на пералната машина, ще ви трябват 4 проводника: два статора, 2 ротора.

За да може двигателят да работи от мрежата, не е необходим стартов кондензатор. Самият двигател също не изисква стартова намотка. След това проводниците на двигателя се проверяват с мултиметър, настроен на режим на определяне на съпротивлението. Едната сонда на тестера трябва да докосне проводника, другата сонда трябва да търси чифт.

Проводниците на оборотомера ще осигурят съпротивление от около 70 ома. Те трябва да бъдат оставени настрана. Останалите проводници също се тестват с мултицет, за да се намери чифт.

Задвижваме двигателя

След като двойките проводници бъдат идентифицирани, остава само внимателно да ги свържете. Как да го направим? Като използвате диаграмата като ръководство, комбинирайте върха на намотката на статора с четката на ротора. Тук е по-добре да изградите джъмпер и да помислите за неговата изолация.свържете четката към намотката

Джъмперът на фигурата е означен в зелено. В края на тази стъпка ще останат два проводника - върхът на намотката на ротора и кабелът, който отива към четката. Към тези краища се подава напрежение от 220 V. Когато захранването е включено, двигателят ще започне да се върти. Електрическите двигатели на автоматичните перални машини са много мощни, така че трябва да работите с домашно устройство с изключително внимание. Препоръчително е да фиксирате двигателя върху равна, подходяща повърхност, преди да използвате конструкцията.

Ако трябва да промените посоката на въртене на двигателя, трябва да направите джъмпер към други проводници и да пренаредите окабеляването на четките на ротора. Как да направите това е показано на диаграмата.пренаредете окабеляването на четките на ротора

Ако направите всичко според инструкциите, електрическият мотор ще работи и ще ви служи вярно дълго време. Когато двигателят все още не започне да се върти, трябва да се уверите, че двигателят като цяло работи.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня