Как да използваме пералня Fairy?

Как да използвате пералнята FairyПреди появата на модерни напълно автоматични перални машини, всички домакини успешно използваха полуавтоматични устройства и не познаваха скръбта. Днес такова оборудване е много по-трудно да се намери в публичното пространство и не всеки може бързо да разбере как да използва пералнята Fairy. В това няма нищо сложно, но операцията е много различна от съвременната пералня. За да ви улесним да използвате тази техника, ще анализираме подробно процеса на пране в полуавтоматична машина.

Преди да използвате машината

Веднага след закупуване на нова машина Fairy, трябва да я извадите от фабричната опаковка и да се уверите, че нито един от компонентите не е загубен, което може да се провери според инструкциите. След това оборудването трябва да бъде монтирано на удобно място върху стабилна солидна стойка, чийто размер на опорната повърхност ще бъде най-малко 44 на 44 сантиметра. Домакините често поставят машината до банята върху табуретка, шкаф или друга плоска повърхност, която може да побере домакински уреди.

Много удобно е да използвате специална пластмасова стойка за вана, която значително ще улесни измиването и съхранението на устройството.

Трябва да сте особено внимателни със специална стойка, тъй като ако е сглобена неправилно, машината няма да стои стабилно върху ваната и дори може да се преобърне по време на работния цикъл. Трябва да следвате нашите инструкции и внимателно да монтирате скобите във водачите на рамката и след това да се уверите, че един от полукръглите изрези на скобата е ясно захванат с ограничителя на рамката.Всяка скоба трябва да бъде монтирана под ъгъл, така че нейният край с изреза, който е обърнат надолу, да пасне в правоъгълния прозорец на рамката и след това да се премести в хоризонтално положение. След това трябва да монтирате стойката върху ваната и да регулирате позицията на скобите, като поставите изрезите на скобите върху ограничителите на рамката, създавайки плътен контакт на изрезите на скобата със страните и стените на ваната. Поставете стойката така, че изрезите отстрани да са най-близо до противоположната стена на ваната.Инсталирана пералня Malyutka

След това всичко, което трябва да направите, е да инсталирате „домашния помощник“ на мястото, което е подготвено за него. Това трябва да се направи така, че частта от корпуса на SM, в която е разположен електродвигателят, да бъде монтирана в изрезите, подготвени отстрани на стойката. Преди измиване не забравяйте да проверите дали машината е инсталирана правилно.

 • Стойката трябва да се монтира хоризонтално във ваната.
 • Необходимо е скобите да влизат в контакт със страните и стените на ваната.
 • Дъното на тялото на шайбата трябва да бъде разположено между специалните страни на стойката от всяка страна.

Ако не сте доволни от начина, по който работи машината или просто трябва да я преместите на друго място, производителят е подготвил удобна дръжка във вдлъбнатината на корпуса на задвижването за прехвърляне - хванете тази дръжка с едната ръка и другата страна на резервоара от другата страна на устройството. За удобство можете също да преинсталирате маркуча в различна позиция, например, ако преместите SM от стойката на табуретка близо до ваната. За да направите това, трябва да стиснете пипалата на скобата, които държат маркуча в дренажната тръба на резервоара, и след това да преместите скобата по маркуча.След това остава само да извадите втулката от тръбата и да я маркирате в желаната позиция, така че да влезе в един от двата странични изреза на палета. Навлажнете ръкава със сапун или друг препарат, след което го поставете върху дренажната тръба и го закрепете със скоба.свържете маркуча към машината на Малюк

Преди да започнете прането, експертите препоръчват да изплакнете добре вътрешността на резервоара на пералня Fairy и след това да избършете всичко със суха кърпа. Също така би било добра идея да активирате цикъла на празен ход без пране, което ще демонстрира изправността на домакинските уреди. За да проведете такъв тест, добавете чешмяна вода към резервоара, свържете машината към електрическия контакт и завъртете копчето на релето за време за две минути или по-малко, така че активаторът да започне да се върти.

Никога не пускайте пералнята без вода в резервоара!

Ако тестът покаже, че устройството работи правилно, тогава можете да започнете пълно измиване. Не забравяйте да отделите мръсните дрехи според следните параметри, за да избегнете случайното им разваляне по време на работния цикъл.сортирайте нещата преди пране

 • Вид влакна.
 • Памук, лен, вълна, коприна, вискоза и др.
 • Цветът на дрехите, например, черно с черно, жълто с жълто.
 • Бяло и цветно бельо.
 • Устойчивост на боята.
 • Степента на устойчивост на цвета на цветните продукти.
 • Степента на замърсяване на нещата.

Също така си струва да запомните, че е по-добре да накиснете памучните и ленените дрехи за кратко време, преди да започнете прането. Освен това трябва предварително да насапунисвате най-замърсените части от дрехите. И накрая, ако цветното облекло има крехък цвят, то трябва да се пере на малки партиди, сортирани по цвят. Това важи и за дрехите от коприна и вълна.

Използване на машината правилно

Разбрахме как правилно да подготвим устройството, време е да научим как да перем с помощта на този „домашен асистент“. Първо, трябва да разберете, че този домакински уред не работи като пълноценна автоматична пералня, така че повечето от действията ще трябва да се извършват със собствените ви ръце. Например, трябва да започнете с набиране на вода до необходимата температура до нивото, посочено от производителя.

Не можете да наливате вода, по-гореща от 80 градуса по Целзий в резервоара, и не можете да загрявате водата с бойлер, монтиран в резервоара.

След това трябва да запомните времето на един работен цикъл. Ето един удобен списък, който да запазите за себе си.

 • Предпрането продължава 4 минути.
 • Основната сцена е с продължителност 6 минути.
 • Първата част от изплакването отнема 2 минути.
 • Втората част от изплакването продължава само 1,5 минути.
 • И накрая, последната част от изплакването също продължава 1,5 минути.Приказна машина

Струва си да се вземе предвид не само продължителността на измиване, но и температурата на водата, която трябва да бъде различна за различните видове тъкани. Предоставяме инструкции за основните материали.

 • Памук и лен с трайно багрене. Този материал трябва да се третира по време на предпране при температура от 35 до 45 градуса по Целзий, по време на основно пране при температура 75-80 градуса и по време на трите етапа на изплакване при температура 45-55, 15-25 и пак 15-25 градуса.
 • Цветен памук и лен с крехко багрене. Трябва да внимавате с такива продукти, така че температурата трябва да бъде 35-45 градуса по Целзий за предварителната част от обработката, 40-50 градуса за основното пране и само 15-25 градуса за трите цикъла на изплакване.
 • Вълна и коприна. В този случай грижата трябва да бъде още по-внимателна - само 35-40 градуса по Целзий по време на основното пране и 15-25 градуса по време на изплакване. Предварителното пране обаче не е необходимо за продукти, направени от тези материали.

След това трябва да започнете да перете, за което първо добавете прах за пране в резервоара, като го изчислите за 2 килограма сухо пране. Ако трябва да почистите бели и цветни дрехи с издръжливи цветове, трябва да използвате домакинска химия, която леко се пени. Когато нямате прах за пране у дома, е допустимо да използвате 20 грама калцинирана сода с 80 грама натрошен сапун за пране. Ако трябва да перете цветни дрехи с крехки цветове, дрехи от коприна или вълна, тогава трябва да добавите 30-35 грама прах на пране.обикновен прах от Nevskaya cosmetics

След зареждане на прането резервоарът трябва да бъде плътно затворен с капак и след това да свържете домакинските уреди към мрежата. Трябва да включите машината, като завъртите леко дръжката на релето за време по посока на часовниковата стрелка, като изберете необходимото време - максималната продължителност е 6 минути, само за основния етап на пране. В този случай разстоянието между две съседни вложки съответства на една минута работа на машината. Веднага след като активирате устройството, прането ще започне в обратен режим с продължителността на работните етапи с паузи. Веднага след като времето изтече, релето ще изключи захранването на двигателя и за да изключите сами „домашния асистент“ преди време, просто трябва да завъртите копчето обратно на часовниковата стрелка до нула.

Опитайте се да не позволявате на ръкохватката на релето да се върти над екстремните стойности, посочени на инструменталния блок с кръгли вложки - най-големият диаметър, когато оборудването е включено и най-малкият, когато е изключено. Също така е по-добре да не увеличавате продължителността на работния цикъл, за да не повредите дрехите, които ще се износят по-бързо.В същото време работата на пералнята може да бъде намалена, ако дрехите са леко замърсени, а също така е допустимо да пуснете прането отново, ако замърсяването е твърде силно.изсушете пералнята Fairy

Когато работният процес приключи и електрическият мотор е изключен, ще трябва да свалите капака и да свалите дрехите с помощта на специална ръкохватка. Ако сте почиствали памук и лен при температура от 80 градуса по Целзий, тогава дрехите ще трябва да се охладят в студена вода или просто да им се даде време да изстинат. Капак на резервоар, който може да се използва като контейнер за неща, е идеален за това.

Можете да използвате удобните жлебове, разположени на капака на резервоара, за да перете ръчно проблемните зони по дрехите си.

Поради факта, че пералнята Fairy изплаква три пъти, трябва да изцеждате старателно дрехите след всеки. Когато работният цикъл приключи, изключете домакинските уреди и внимателно източете използваната течност, за което машината може да бъде наклонена към канализацията. След всички манипулации не забравяйте да избършете устройството със суха кърпа както отвътре, така и отвън. За да се предотврати повреда на оборудването, се препоръчва да се извършват не повече от 4 работни цикъла подред, след което машината трябва да се охлади поне за половин час.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня