Използване на пералня Vestel

Използване на пералня VestelНяма да отнеме много време, за да разберете как да използвате пералня Vestel. Повечето съвременни машини се управляват по същия начин, имат подобни табла и стандартен списък с програми. Ако преди това сте имали „вертикален“ или „преден“ у дома, тогава няма да има проблеми - всичко е съвсем типично. Но не е необходимо да се запознавате с нова марка „на случаен принцип“ - по-добре е предварително да изясните нюансите и характеристиките на Vestel. Нашите инструкции с преглед на програмите и опциите ще бъдат полезни.

Започнете да го използвате правилно

Запознаването с всяка перална машина започва с изучаване на фабричните инструкции. Той обяснява иконите на таблото, описва всички режими и предоставя правила за използване на оборудването. Не трябва да пренебрегвате ръководството за употреба - с него машината ще издържи по-дълго и ще измие по-добре.

Преди да пуснете вашата пералня Vestel, не забравяйте да прочетете фабричните инструкции!

Важен нюанс е първото стартиране на Vestel. Веднага след инсталирането на ново оборудване не можете да перете дрехи в него: първо трябва да „пуснете“ оборудването на празен ход. Това означава, че се стартира всеки високотемпературен режим с перилен препарат, но с празен барабан. Така машината ще бъде почистена от фабричната грес и проверена за изправност. След успешен старт, преминаваме към редовно пране с пране. Инструкциите са:

 • свържете Vestel към електрическата мрежа;
 • заредете партида пране в барабана (ние се фокусираме върху минималния и максималния капацитет на пералнята);зареждане на пране
 • затворете плътно вратата на люка (трябва да чуете щракване, когато ключалката е активирана);
 • Напълнете желаното отделение на дозатора с препарат;
 • натиснете бутона за мрежа;
 • превъртете програмиста до подходящия режим на пране;
 • коригирайте фабричните настройки на цикъла, ако е необходимо;
 • активирайте цикъла, като натиснете „Старт/Пауза“.

Нищо повече не се изисква от потребителя - машината ще направи всичко сама. След като натиснете бутона за стартиране, системата ще започне прането: ще напълни барабана, ще изпере, изплакне и центрофугира дрехите. Техникът ще уведоми края на работата със звуков сигнал. Но не бързайте да изваждате прането – люкът ще се отключи 2-3 минути след мелодията.

Разгледайте пакета от програми

Използването на пералня Vestel ще бъде още по-лесно, ако незабавно научите всички предоставени програми и опции. Съвременната технология има предварително определен набор от режими, предназначени специално за определени видове и цветове тъкани. Просто трябва да завъртите програматора в желаната позиция и машината сама ще зададе оптималните условия за пране. По правило всички перални машини на марката Vestel имат следните програми.

 • Памук. Режим, предназначен за почистване на памук, калико и лен: спално бельо, пижами, ризи и кърпи. Водата се загрява до 60-90 градуса, а по време на цикъла на въртене барабанът се ускорява до максимална скорост. Продължителността на цикъла варира от 1,5 до 2,5 часа.
 • Синтетика. Програма за пране на синтетични и смесени тъкани, която осигурява оптимални условия за изкуствени влакна. Температурата на водата не надвишава 40-60 градуса, барабанът се върти на пълна мощност, а времето на цикъла е ограничено до 1-2 часа.
 • Предварителен. Избира се, ако прането е силно замърсено. В този случай артикулите първо се накисват и перат за около час, след което автоматично се стартира основният цикъл. Важен нюанс: трябва да добавите препарат към специалното отделение на дозатора.Програми за пералня Vestel
 • Деликатен.Осигурява максимално нежно почистване на тънки материи, коприна, сатен, дантела, органза. Пералнята бавно върти барабана, поема повече вода и не загрява над 30 градуса. Програмата е с продължителност около 60 минути.
 • интензивен. Използва се за почистване на силно замърсени предмети. Благодарение на нагряване до 95 градуса, рязко въртене на барабана и двучасова продължителност, дори старите петна се отстраняват. Основното нещо е да перете само издръжливи тъкани, които са устойчиви на високи температури и триене.
 • Експресно пране. “Олекотен” цикъл, с който можете да освежите и изперете дрехите за 15-45 минути. Но поради скоростта водата не се нагрява много: максимум 30-40 градуса.
 • Детска стая. Приема оптимални параметри на цикъла за почистване на детски дрехи: висока температура, обилно изплакване и интензивно въртене на барабана. Позволява ви да изперете трудни петна и да дезинфекцирате бельото.
 • спорт. Всичко е просто: режимът се активира за спортни облекла, термобельо и други продукти от мембрана, спандекс и стреч. Балансираните параметри на цикъла почистват тъканта и елиминират миризмите на пот, като същевременно поддържат дишането на материала. Допуска се и включване на програма за машинно почистване на маратонки.
 • нощ. Машината работи възможно най-тихо - без звук или шумно центрофугиране.

Нощната програма ще осигури тихо пране на дрехите!

 • Биофаза. Предназначен за премахване на петна от органичен произход. Важно е да добавите специални продукти на ензимна основа при стартиране на програмата.
 • Лесно гладене. Благодарение на плавното въртене на барабана и бавното въртене, нещата се набръчкват по-малко и остават влажни. В резултат на това гънките са минимални и почти не се изисква гладене.
 • Изплакване. Възможност за допълнително изплакване на нещата, за да се отстрани останалата мръсотия или прах.
 • Завъртете. Многократно въртене на барабана, което ви позволява по-добре да изстискате нещата. Продължава около 5 минути.

Това е основен набор от програми. Някои модерни модели на Vestel предоставят специални или разширени режими. В допълнение към тях системата е допълнена с полезни опции - пълният списък можете да намерите в заводските инструкции. Ето описание на функциите, тяхната продължителност и ефект.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня