Ревюта на съдомиялни Lagan

съдомиялна LaganСъдомиялните Lagan са сравнително ново предложение на шведската компания Ikea. Тази съдомиялна машина беше тяхна собствена разработка, от монтажа до дизайна, което направи крайния продукт по-евтин и го направи по-достъпен. Цената на съдомиялната машина Lagan е първото нещо, което привлича потребителите, но струва ли си да се доверите на такова оборудване, надеждно ли е или не и изпълнява ли добре функцията си? За да отговорим по-точно на тези въпроси, нека се обърнем към прегледите на хора, които вече са опитали съдомиялната Lagan.

Отзиви от потребители, използващи Lagan 2 години

Светлана, Москва

През март 2014 г. напълно ремонтирах кухнята си и нямах много пари. И тогава в Ikea се появи нов продукт, съдомиялната машина за вграждане Lagan. Хареса ми на вид, беше спретнат, нищо излишно и тогава струваше само $120. Реших да не го купувам веднага, „гугълнах“ за него в Интернет, но не намерих никаква прилична информация, нито инструкции, нито подробни спецификации, още повече липсваха потребителски отзиви, защото моделът беше напълно нов.

Като цяло преброих парите, осъзнах, че освен Lagan, няма да купя друга съдомиялна машина в близко бъдеще и реших. Машината се вписа в новата кухня като ръкавица; техниците също ми го свързаха без проблем. Ползвам го от 2 години и нямам забележки. Измива добре чинии, просторен е и „яде“ всякакви прахове и таблетки, дори и най-евтините. Веднъж на 3 месеца го почиствам, измивам филтъра, мрежата и измивам стените. Основно използвам програмата "нормално пране" - тя е най-добрата. Машината почти не шуми, мен поне не ме дразни, макар че няма с какво да я сравня. Давам здрава петица на Lagan.

Сергей, Санкт Петербург

Съдомиялната Lagan е една от моите печеливши и успешни покупки.Изобщо не съм технически експерт и съм предпазлив за подобни придобивания, но след това взех решение и се поддадох на убеждението на продавача. Вече 2 години мия чинии - полетът е нормален. Няма да кажа, че го пускам често, около 2-3 пъти седмично, тъй като живея сам и не трупам чинии. Използвам препарат Finish на прах. Купих го няколко пъти и заспах солено покритие за съдомиялна машина, защото чух, че без сол пералнята бързо ще се развали. Като цяло съдомиялната машина е добра, препоръчвам я на всички, няма да съжалявате, евтина е и весела.

За да изберете най-добрата съдомиялна машина, разгледайте други отзиви на нашия портал!

Отзиви от потребители, използващи Lagan 1 година

съдомиялна LaganЕлена, Красноярск

Да имам съдомиялна машина в семейството ми беше много приятна изненада за мен и все още не мога да й се наситя. Моите приятели ми го подариха като подарък за домакинство; до този момент не бях мислил да си купя съдомиялна. Какво удоволствие е да не търкаш планини от чинии с ръцете си. В нашето семейство само аз мия чиниите, останалите ги поставят само в мивката, а с появата на съдомиялната машина съпругът ми започна да проявява интерес към този въпрос и сега изучава режимите на измиване. Разполагаме със съдомиялна Lagan за вграждане от Икеа, която работи от година и половина. Съдържа много съдове, има три режима на измиване, измива всичко добре, дори и мазни тигани. Много съм доволна от подаръка, пет звезди.

Людмила, Псков

Търсих евтина съдомиялна за вграждане дълго време, баща ми и аз обиколихме всички магазини и накрая попаднах на това, което ми трябваше в магазина на Ikea. Никога не съм очаквал, че там, където се продават добри мебели, можете купете добро оборудване, а машината Lagan струва $130, за да я купите много евтино.След почти година и половина употреба не открих никакви съществени недостатъци, единственото нещо е, че би било хубаво производителят да включи защита за деца, иначе всичко е наред.

Обратна връзка от потребител, който използва Lagan за по-малко от 1 година

Наталия, Новосибирск

Една приятелка се опита да ме разубеди да купя тази съдомиялна, но в крайна сметка не я послушах и все пак я купих. И наистина, трябваше да се вслушам в гласа на разума, марката е странна, цената е много ниска, добре, накратко, платих за късогледството си. 4 месеца след закупуването на „прекрасната“ съдомиялна Lagan, циркулационната помпа се повреди. Поне така ми казаха в сервиза, където закарах пералнята за гаранция. Сега от 2 месеца не мога да си "надраскам" съдомиялната машина. Давам най-ниската оценка на съдомиялната Lagani на компанията Ikea, която я е изобретила!

В заключение бих искал да изразя мнението на експерти, които твърдят, че първите партиди съдомиялни Lagan, произведени от Ikea, са били отлични. Това се отнася както за частите, така и за монтажа. През последната година качеството на тези перални машини значително се влоши, което се отбелязва и от сервизните центрове, тъй като броят на заявките от хора, закупили този модел, почти се удвои. Трудно е да се каже колко естествена е тази тенденция, но определено си струва да се обърне внимание на тези факти.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня