Ежедневно пране в пералня LG

Ежедневно пране в пералня LGС всеки разработен нов модел CM се появяват все повече и повече различни спомагателни режими на пране. Домакините обаче определят за себе си редица основни програми, които използват за всички случаи. Това, разбира се, е личен въпрос за всеки, но, разбирате ли, производителите се опитват да измислят нещо иновативно с причина. Най-вероятно, ако добавите нови параметри към ежедневното пране, качеството на грижата за прането ще се повиши драстично.

Режими на пералня LG

Разбира се, всеки режим в пералня LG има име. Но основното предимство е, че на модерните перални машини от компанията всички програми на контролния панел са подписани. По този начин няма нужда да помните десетки символи или постоянно да гледате инструкциите. Въпреки че има малки разлики от модел до модел, основният набор от режими е идентичен.

 • Памук. Времето за измиване е приблизително два часа (може и малко по-малко). Предназначен за пране на памучни тъкани и бельо при температури от 45 до 90 градуса. Всичко се измива перфектно поради факта, че барабанът се върти хаотично в различни посоки.
 • Eco Cotton (на някои SM е обозначен като Quick Cotton). По отношение на характеристиките този режим е почти напълно идентичен с предишния. Въпреки това, както подсказва името, времето за измиване е намалено до час и половина. Не е трудно да се досетите, че Eco се използва за леко замърсени артикули от предишната категория.
 • Ежедневно пране. Предназначен за синтетични или смесени тъкани, отнема около 110 минути. Температурата е ниска - 40 градуса. Можете да перете всякакви вещи, които не изискват особено внимание.
 • Деликатен режим или с други думи Нежен. Много нежна програма за пране на коприна и други деликатни тъкани при ниски температури, предназначена за 1 час.
 • Вълна. С него можете да перете дрехи с надпис „Hand Wash“ на етикета.Водата загрява до 40 градуса, но барабанът се движи много плавно и леко и измива за всичките 56 минути.
 • Бързо-30. Най-основният режим за цветни и черно-бели предмети, които нямат сериозни замърсявания. Температурата на водата е ниска - 30-40 градуса, целият процес отнема само половин час.
 • Завивка празна. Този режим влиза в действие, когато трябва да перете обемисти и много тежки предмети. За час и половина при температура от 40 градуса можете да перете вещи с абсолютно всякакъв пълнеж. Основното нещо е да не поставяте деликатни тъкани, в противен случай те могат да се повредят.
 • Бебешки дрехи. Един от най-дългите режими – до 140 минути. Същността му се състои в интензивно изплакване (така че целият прах да се измие от влакната) и голямо количество вода.LG режими на пране
 • Биогрижа. Колко трае? Само 15 минути!. Всяка тъкан, която издържа на високи температури, може да се пере. Премахва протеинови петна.
 • Хипоалергенно измиване. Всъщност това е предназначено да измие напълно различни алергени от влакната на тъканите, включително самия прах за пране. Перфектен за детски дрехи, бельо и други деликатни предмети.
 • Безшумно измиване. В този режим вибрациите на машината са значително намалени. Водата се загрява само до 40 градуса. Малко вероятно е да изперете неща със сериозни петна по него, но нещо леко и не много мръсно може да се изпере напълно.
 • Опресняване. Това не е пране, а изпаряване на неща. Благодарение на това те се изглаждат и придобиват приятен аромат. Отнема 20 минути.
 • Интензивен 60. Опция предназначена за пране във вода 60 градуса за 60 минути. За памучни и смесени тъкани. Основната функция е намалена консумация на енергия.
 • Тъмни тъкани. Този режим е подходящ само за всякакви черни тъкани. Специална пудра и програмни параметри предотвратяват проливането на дрехите. Отнема от час и половина до два часа, при ниски температури.

Ако нещо във всички горепосочени опции не ви подхожда, имате възможност сами да зададете абсолютно всички параметри, като изберете режима „Моята програма“. Със сигурност тази функция ще бъде много търсена сред опитни домакини.

Характеристики на настройките на програмата

Почти всички перални машини LG имат дисплеи, така че не трябва да има трудности с настройката и настройката на параметрите. Дори при липса на екран са инсталирани светлинни индикатори, които сигнализират за началото или края на определен режим.. Програмата се избира с колелото за избор; коя светлина свети е избраният режим. След като зададете параметрите, можете да ги видите на дисплея, например броя на скоростите на центрофугиране, температурата на водата и оставащото време до края на прането. Има и няколко бутона под екрана. Те са предназначени да:

 • регулирайте въртенето, едно натискане на бутона премества стойността на скоростта към следващата;
 • стартирайте или спрете процеса на пране;
 • регулирайте температурата, същата схема като при скоростта на центрофугиране;
 • включете и изключете пералнята.изберете програма

Освен това някои бутони до дисплея са маркирани със специални символи. Например, клавиши 1 и 2 са ключалка. Това означава, че натискането на тези бутони едновременно ще заключи контролния панел. Бутони 3 и 4 са маркирани със звездичка. Това е началото на празно пране, ако по някаква причина трябва да пуснете машината без дрехи или да пуснете пробно пране.

важно! Режимът на неактивност продължава 1 час 35 минути.

Въпреки това, водещи програми все още съществуват и няма спасение от това. Особено популярни са Wash-30, както и програмите за памучни тъкани и детски дрехи. На второ място е щадящият режим. Останалите се използват много по-рядко, но в някои случаи могат да бъдат наистина незаменими.

Нулиране на програмата и източване на водата

Понякога можете да щракнете върху грешната програма по погрешка. Какво да направите, когато прането вече е започнало, но режимът трябва спешно да се промени? Просто е. Трябва да натиснете бутона "Старт\Стоп", който се обозначава по същия начин като бутона за възпроизвеждане на дистанционните на телевизора (стрелка и две чертички). Веднага след това режимът ще бъде нулиран и можете спокойно да инсталирате следващия.

Ситуацията е малко по-различна, когато прането трябва да се отмени напълно. Особено трудности възникват, когато трябва да източите водата от резервоара. Но не е трудно да се направи.

 • Преместете селектора на Завъртане.
 • Сега използвайте съответния клавиш, за да зададете режим „Без центрофуга“.
 • След това на дисплея ще видите „1 минута“. Това означава, че прането, изплакването и центрофугирането се отменят по подразбиране и устройството вече отнема 60 секунди, за да източи водата.
 • Сега щракнете върху „Старт“ и изчакайте работата да приключи.
 • Веднага след като машината отключи вратата, извадете прането.

Във всеки случай винаги можете да източите водата от резервоара по доказан метод: с помощта на дренажен маркуч. Намира се в специален затварящ се прозорец в долната част на SM. Трябва само да извадите маркуча, да поставите леген под него и да извадите щепсела. Не е съвсем удобно, но винаги работи!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня