Готвене на риба в съдомиялна машина

риба в съдомиялната машинаВсеки знае предназначението на съдомиялната машина - миенето на чинии. Много дългогодишни потребители на такова оборудване никога не биха помислили, че можете да готвите всяка храна в съдомиялна машина. Да, може би не може да се приготви там, просто хората в интернет пренаписват нечии фалшиви новини, без да осъзнават, че те просто се играят. Нека не правим прибързани заключения, нека проучим въпроса по-подробно. Нека видим как хората успяват да приготвят риба в съдомиялната машина и ще се опитаме да го направим сами.

Възможно ли е това?

За да разберете дали можете да готвите нещо във вашата съдомиялна машина, трябва да знаете какво се случва в камерата за миене по време на програмата за миене. И по време на пране вътре в камерата има истински ад, не като във фурната, но все пак гореща вода и пара с висока температура (60-700C), които циркулират в продължение на 2-3 часа. Ако задушавате рибата при температура 650След 2,5 часа той ще бъде перфектно обработен, като същевременно ще запази максимално полезните си свойства.

По време на миенето съдовете в кошниците стават толкова горещи, че ако в тях има храна, постепенно биха се сготвили.

Италианците бяха първите, които усвоиха този метод за използване на съдомиялна машина.. След тях германците и американците започнаха да експериментират. Разбира се, има малко фенове на този вид готвене. Все пак от естетическа гледна точка контактът между мръсните съдове и съдовете, в които се приготвя храната, е неподходящ. Но ако не сте капризни и имате подходящи херметически затворени съдове, можете да опитате да приготвите риба. Сега ще споделим с вас съответните рецепти.

Сьомга, задушена във фолио

Не можете да готвите огромно парче месо в съдомиялна машина, в крайна сметка температурата вътре не е толкова висока, въпреки че, разбира се, можете да проведете експеримент. Но рибата след камерата за миене изглеждаше доста годна за консумация, освен това се оказа вкусна и ето как я приготвихме.

  1. Облечената риба нарязваме на няколко дебели парчета.риба във фолио
  2. Поставяме парчетата риба в саламура за 30 минути (чаша вода, чаена лъжичка сол, половин чаена лъжичка захар).
  3. Поставете парчетата във фолио и обилно поръсете с лимонов сок.
  4. Завийте парчетата добре във фолио и ги приберете в хладилника да починат за 1 час.
  5. Качен на съдомиялна Bosch SMV24AX02R мръсни съдове, поставете риба, увита във фолио, в горната кошница и стартирайте интензивно измиване на 700СЪС.

В резултат на това, когато нашата риба беше извадена от съдомиялната машина в края на програмата. Фолиото отгоре се оказа осезаемо топло, дори след изплакване със студена вода. След като разопаковахме фолиото, не можахме да повярваме, тъй като опияняващият аромат на прясно приготвена сьомга ни удари в носа. Има вкус на класическа червена риба на пара. Не е същото като печенето на риба във фолио във фурната, но въпреки това има невероятен вкус.

Риба в плик за печене

След това проведохме още по-смел експеримент. Решихме да приготвим цялата риба в плик за печене. Взеха шаран килограм и половина. Мариновахме го за 2 часа в емайлиран съд с пет супени лъжици зехтин и три супени лъжици лимонов сок. Добавена сол. След два часа сложихме шарана в плик за печене, завързахме плика и го изпратихме заедно с мръсните съдове в съдомиялната машина.

Както миналия път, включихме интензивна програма за измиване и оставихме шарана да се „измие“.Някъде от средата на мивката из кухнята започна да се разнася специфична химическа миризма (препарат), през която ясно проникваше миризмата на задушена риба. Тази миризма предизвика смесени чувства у нас, но прането продължи, а с него и експериментът. В резултат на това от чантата беше извадена много вкусна риба. Не можем да кажем нищо за запазването на витамини и микроелементи, но рибата имаше отличен вкус, сякаш беше приготвена в двоен котел.

За да обобщим, отбелязваме, че можете да готвите отлична риба на пара в съдомиялна машина. Но лично у нас този експеримент предизвика известно отвращение, защото съдомиялната машина и храната са психологически несъвместими неща. Разбира се, ако сте креативни, можете да сготвите юфка в тоалетния резервоар в името на експеримента. Но това не означава, че това трябва да се направи. Ние сме привърженици на използването на съдомиялната по предназначение, въпреки че като експеримент е интересно и дори забавно!

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня