Как и на кого да продам употребявана пералня?

Как и на кого да продам употребявана пералняУслугите за продажба на неща, които вече не са необходими на собствениците, но остават годни за употреба, са популярни в Русия и са добре развити в други страни. Например собственикът на работеща пералня, който по някаква причина реши да се раздели с оборудването, може да го продаде с печалба. За целта трябва да знаете как и на кого да продадете употребявана пералня на добра цена.

Публикувайте обява в Avito

Една от най-големите и популярни услуги за безплатни обяви за продажба на употребявани стоки. Сайтът се разглежда всеки ден от хиляди потребители в търсене на определени продукти. Следователно шансът бързо да продадете старата си пералня е доста голям. Платформата е проектирана по такъв начин, че най-новите реклами да се публикуват в горната част на списъка. С течение на времето, когато се появят нови оферти от други потребители, те се спускат надолу в класацията. След това можете да ги издигнете на челни позиции само като поръчате платена промоция. Как правилно да формулираме и публикуваме обява?

 1. Влезте в услугата
 2. Регистрирайте се или влезте в предварително създадения профил, като щракнете върху бутона „Вход“ в горния десен ъгъл.
 3. Използвайте опцията „Публикуване на обява“, като кликнете върху бутона с този надпис.
 4. Изберете категорията и подкатегориите, които съответстват на продукта за продажба. Системата е проста и ви казва в кой раздел да включите този или онзи артикул.
 5. Посочете в полето „Състояние на артикула” – използвано.
 6. Изберете „Продавам мина“ в полето „Тип реклама“.Пуснете реклама

Как правилно да опишете артикул и да формулирате офертата си за продажба? Струва си да започнете със заглавието на рекламата. Основното, което трябва да отразява, е основната характеристика на нещо или същността на услугата. Например, можете да посочите името на продукта - пералня, както и неговата марка и модел, например LG F1056MD.Също така посочете, че купувачът ще вземе машината от дома си, за да не прави транспортни разходи.

важно! В заглавието на обявата не е необходимо да се пише цена и контакт. Има специални полета за тази информация. Също така не трябва да използвате фрази и думи, за да привлечете вниманието, например „промоция“, „отстъпка“.

След като попълните заглавието, можете да започнете да описвате продукта в полето, предвидено за това. Това трябва да съдържа подробна информация за артикула, условията на транзакцията, промоции или отстъпки и възможността за договаряне. Отделно поле е посветено на цената на продукта. Трябва да посочи цената на продукта без отстъпки.

За да продадете по-бързо вашата пералня е добре да добавите нейни снимки. Те трябва да бъдат качествени и ясни, да дават възможност за разглеждане на оборудването от различни ъгли и оценка на външното му състояние. Видеоклип на продукта, публикуван в YouTube, също може да помогне за продажбите.

След като сте описали пералнята и сте прикачили нейна снимка, можете да продължите с посочване на мястото на сделката и информация за контакт. Жителите на Москва и Санкт Петербург трябва да посочат най-близката метростанция. Други потребители просто трябва да изберат предмета на федерацията и името на града. За комуникация е важно да не забравите да напишете телефонния си номер.

Забележка! Не посочвайте пълния си жилищен адрес на сайта, за да не станете жертва на измамници!

Остават да направите няколко стъпки:

 • изберете рекламно разположение със или без автоматично публикуване;
 • съгласявате се или отказвате платени промоционални услуги;
 • щракнете върху бутона „Продължи“;
 • изберете рекламен дизайн: със или без цветно подчертаване срещу допълнително заплащане;
 • кликнете върху бутона „Място“;
 • Възползвайте се от възможността за предварителен преглед на обявата.

Ако не са необходими корекции, информацията ще бъде прегледана от модератор.Веднага щом рекламата започне да се показва на потребителите на услугата, на телефона се изпраща известие.

Подобен принцип на работа е в основата на друга популярна платформа, Yula, както и на други табла за съобщения. Според статистиката, след публикуване на информация за продажба на пералня, обажданията от потенциални купувачи пристигат през първите три дни. Следователно продавачът трябва да е готов да отговори на въпроси относно продукта. Но не трябва да споделяте информация за банкови карти. Често измамниците се опитват да ги разпознаят и да откраднат пари от сметките им, под прикритието на желание за авансово плащане. Най-сигурният начин е да получите плащане в брой при лична среща.

Предаваме пералнята на купувачи

В популярните услуги за продажба на употребявани вещи има много реклами за закупуване на домакински уреди. Доставят се от посредници за последваща препродажба, както и от майстори, които изкупуват стари перални за резервни части. Този метод ви позволява бързо да се сбогувате с ненужното оборудване, но можете да го продадете на ниска цена.предайте пералнята на купувачите

Средната цена на работеща пералня варира от $10 до $15. Ако цената не е от голямо значение, занаятчиите или търговците могат да вземат устройството за своя сметка. Понякога е възможно да се предадат дори дефектни стоки за покупка на домакински уреди, след предварителна уговорка.

Ако пералнята е непълна, например липсват някои части, е възможно да я продадете за скрап. Двигателят и барабанът се считат за особено ценни. Няма да можете да получите повече от $8 за нещо подобно.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня