Как да проверите сензора на Хол на пералня LG?

Как да проверите сензора на Хол на пералня LGНяколко признака показват повреда на оборотомера на пералната машина LG. Барабанът може да бъде неподвижен или, напротив, да се върти неконтролируемо. Пералнята LG с директно задвижване е оборудвана с инверторен двигател, така че оборотомерът е малко по-различен от тези, инсталирани на машини с колекторен двигател. Нека да разберем как да проверим сензора на Хол, какъв е елементът и къде се намира.

Проверете напредъка

За да получите достъп до тахометъра на пералня ElG, трябва да разглобите устройството. Първата стъпка е да изключите захранването на оборудването и да изключите пералнята от домашните комуникационни мрежи. След това трябва да преместите машината на място, където ще бъде удобно да я разглобите. Важно е да осигурите свободен достъп до задния капак на автоматичната машина. Алгоритъм за последващи действия:

  • Развийте болтовете, държащи задната стена на кутията, извадете я и я оставете настрана;
  • с помощта на 17 мм гаечен ключ развийте винта на ротора (важно е да помолите някой да държи барабана отвътре, за да не се върти);премахнете задната стена на LG SM
  • отстранете ротора на двигателя;
  • въоръжени с 10 мм гнездо, развийте всички болтове, държащи статорния модул (когато отстранявате последния самонарезен винт, дръжте статора с ръка, така че елементът да не падне или да падне);
  • разкачете скобите и съединителите от модула.

По този начин ще имате достъп до сензора на Хол. За да диагностицирате неизправности, не е необходимо да изключвате елемента. Можете да проверите оборотомера за функционалност с помощта на мултицет. Необходимо е да настроите съпротивлението на устройството на 20 kOhm и да приложите сондите към изходи 1 и 5, след това към 2 и 5.

Екранът на мултиметъра трябва да показва стойност от 5 до 15 kOhm; ако съпротивлението е по-малко, сензорът на Хол ще трябва да бъде заменен.

Демонтаж и монтаж на сензора

Ако се открие неизправност на тахометъра, единственият изход е да смените частта с нова. Първата стъпка е да демонтирате стария сензор на Хол; за да направите това, използвайте отвертка, за да изключите специална ключалка. Важно е да действате внимателно, за да не повредите крепежните елементи и контактите. След разхлабване на закрепването тахометърът се изважда внимателно от жлеба.

Когато премахвате сензора на Хол, не повредете ключалката на статора, в противен случай това значително ще увеличи разходите за ремонт.

По-добре е да отидете в магазина с отстранен стар сензор, това ще ви помогне да избегнете грешка при избора на частта. Когато поръчвате артикул в онлайн магазин, бъдете много внимателни и съобразявайте етикетирането на продукта. Също така проверете закупения оборотомер с мултицет, за да сте сигурни, че новата част е в добро работно състояние. Често търговските обекти продават дефектни компоненти, така че предпазните мерки няма да бъдат излишни.проверка на сензора на Хол с мултицет

След това можете да започнете да инсталирате сензора на Хол. Поставете елемента така, че неговите вдлъбнатини напълно да съвпадат с водачите на статора. Внимателно натиснете оборотомера, докато чуете характерен щракащ звук. След това всички компоненти Пералня LG с директно задвижване инсталиран в обратен ред. След като приключите с монтажа на пералнята, свържете я към водопровода и канализацията и я включете в електрическата мрежа. Проверете оборудването за функционалност.

   

1 читателски коментар

  1. Граватар Алекс Алекс:

    Много достъпно написано. Благодарение на това не се оказах с пари, а направих всичко сам. Ще има още такива обяснения. Благодаря ти.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня