Каква програма да използвам за сушене на пухено яке в сушилня?

Каква програма да използвам за сушене на пухено яке в сушилня?Сушенето на зимни дрехи изисква много усилия и време. Наличието на сушилня в дома ви значително ще улесни живота на всяка домакиня. Много хора се притесняват за безопасността на своите неща и смятат, че пухеното яке няма да издържи на автоматично сушене. Всъщност е възможно да изсушите връхни дрехи по този начин, но е важно да изберете правилния режим за сушене на пухено яке в сушилня.

Кой режим е за предпочитане?

Преди да изперете и изсушите връхните дрехи, не забравяйте да прочетете информацията на етикета. Този съвет от производителя ще помогне да се избегне влошаване на качеството на артикула. Ако етикетът показва, че автоматичното сушене е забранено, по-добре е да не рискувате. Някои модели имат програма за сушене на зимни дрехи, така че прочетете инструкциите за вашата сушилня. В други случаи ще трябва сами да изберете режима.Програма за пухени якета в сушилня Bosch

Собствениците на сушилни Bosch имат късмет в това отношение - инсталирайте програмата „Down Jackets“ на сушилнята и не е нужно да се притеснявате за безопасността на вашите неща. Освен за връхни дрехи, този режим може да се използва за сушене на завивки и други големи предмети.

Не се опитвайте да поставяте големи предмети в барабана на сушилнята. В този случай ефективността на сушене е значително намалена.

При сушилня с марка Gorenje трябва да изберете режим „Деликатни“. По-добре е да изсушите пухеното яке на щадящ цикъл, така че продуктът да остане здрав и здрав.

Собствениците на сушилни Beko често се сблъскват с липсата на програма за пране на зимни дрехи. При някои модели е подходящ режимът „Синтетични тъкани“ и се препоръчва да зададете минималната температура и да намалите скоростта на барабана.

Защо хората се опитват да сушат якетата си в сушилня?

Много хора предпочитат да използват машинно сушене, особено когато става въпрос за връхни дрехи. Факт е, че автоматичното сушене има редица предимства в сравнение със стандартния метод.

  • Сушилнята ще помогне за пълното разпределение на пълнителя в продукта. Ръчното сушене на пухено яке, така че пухът да се разпространи равномерно и да не се образуват бучки, не е толкова лесно. Ще трябва периодично да разклащате и месите продукта, като разбивате твърдите бучки в продукта. Ако пухеното яке вече е изсъхнало, тогава ще бъде много трудно да се коригира ситуацията, а понякога е напълно невъзможно да се върне първоначалният външен вид.ръчно пране на пухено яке
  • Не е нужно да полагате много усилия. Трябва само да поставите текстилния артикул в барабана и да изберете подходящия режим на сушене – оборудването ще свърши останалото само. Това наистина улеснява процеса, особено ако има много неща.
  • Машинното сушене спестява не само енергия, но и време. Сушенето на ръка може да отнеме няколко дни. Особено трудно е за жителите на райони с висока влажност, където пухеното яке може да остане мокро дори след няколко дни и неприятната миризма на влага ще бъде трудно да се премахне. Забранено е сушенето върху линии или отоплителни уреди. По този начин пухът няма да се разпредели равномерно в продукта и при нагряване синтетичната тъкан ще стане негодна за носене.

Сушилните често нямат специална програма за сушене на връхни дрехи. В този случай се препоръчва да изберете най-деликатния режим и да зададете минималната температура. По-големите предмети може да изискват няколко цикъла на сушене. Някои хора поставят топки за тенис в барабана, които помагат за омесването на пълнежа на якетата.

Преди да започнете процедурата, не забравяйте да затегнете всички ципове и да обърнете якето навътре.

Обърнете внимание на препоръките на производителя и сами преценете качеството на продукта. Не всяко пухено яке може да издържи на автоматично сушене, така че бъдете подготвени за това.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня