Бутонът за стартиране мига в зелено на перална машина Electrolux

Бутонът за стартиране мига в зелено на перална машина ElectroluxАко бутонът за стартиране на пералнята мига в зелено, най-вероятно проблемът е в електрическия мотор. В този случай оборудването може да открие повреда и да спре да работи, като само продължава да мига зелената светлина срещу бутона за стартиране на цикъла. Ще анализираме подробно тази ситуация и безопасни методи за премахването й у дома.

Четките са износени

Един от най-често срещаните проблеми при пералните Electrolux са износените четки, които излизат от строя след около 5 години активна употреба на уреда. Този проблем може лесно да бъде отстранен сам, без да се обаждате на специалист от сервизен център. Освен това самата машина ще информира потребителя, че четките са износени. Как може да се разбере това?

 • Пералнята е замръзнала, бутонът й за стартиране мига в зелено, но не е имало предишно прекъсване на захранването, внезапен спад на напрежението или просто повреда на захранващия кабел.
 • Докато барабанът се върти, можете да чуете силни звуци от смилане и други звуци, които не са характерни за прането.
 • Производителността на центрофугата е сериозно влошена поради факта, че скоростта на електрическия мотор е намаляла.прането остава мокро
 • Прането е придружено от силна миризма на изгоряло.
 • На дисплея на Electrolux automatic SM можете да видите код за грешка, показващ неизправност на електродвигателя.

Четките на двигателя винаги трябва да се сменят по двойки, дори ако е износена само едната.

Всеки от тези признаци може да показва повреда на електрическите четки. Вероятността се увеличава само ако има няколко признака наведнъж. За да проверите теорията, ще трябва частично да разглобите домакинските уреди и внимателно да проучите детайлите.Ако теорията се потвърди, тогава ще трябва да закупите резервни части и да ги инсталирате на мястото на повредените. Това е много лесно да направите със собствените си ръце, което ще обсъдим подробно в следващите параграфи на статията.

Подготовка за възстановяване на двигателя

На първо място, ще трябва да закупите оригинални четки за перални Electrolux. Разбира се, можете да закупите по-евтини аналози, но не трябва да правите това, защото фалшификатът ще работи по-зле и може да причини повреда на вашата машина. След закупуване трябва да подготвите набор от инструменти за ремонт, които можете да намерите във всяка домашна работилница:

 • отвертки с различни форми;
 • прост молив или химикалка;
 • 8 мм гаечен ключ TORX.Отвертка TORX T20

След това не забравяйте да изключите оборудването от захранването и водоснабдяването. След това изключете маркуча за подаване на вода, като първо поставите контейнер под него, за да съберете отпадъчната течност, която може да е останала в маркуча. Накрая отстранете филтъра за отпадъци, изпразнете го и отстранете всички остатъци от отвора, където е бил монтиран елементът.

На този етап подготвителният етап ще бъде завършен. Остава само да преместите пералнята Electrolux в центъра на стаята, за да получите свободен достъп до задната й страна.

Смяна на графитни накрайници

Четките са част от колекторния двигател, така че ще трябва частично да разглобите пералнята Electrolux, за да стигнете до нейния ключ. В последния параграф на статията изключихме устройството от комуникациите, така че сега можете веднага да се захванете за работа. Трябва да премахнете долния капак на корпуса на SM - това ще ви даде достъп до електрическия мотор, разположен директно под резервоара. Освен това можете да свалите задния панел на пералнята Electrolux, за да улесните значително процеса на демонтиране. Какво да правя след това?

 • Внимателно отстранете задвижващия ремък от двигателя.Свалете задвижващия ремък
 • Изключете кабелите, свързани към двигателя.

Направете снимки на правилните кабелни връзки, които да използвате като пример по-късно.

 • Развийте болтовете, държащи елемента.Как да сменим двигателя на пералня
 • Отстранете самия двигател.

Сега, когато имате необходимия елемент на пералнята Electrolux в ръцете си, трябва да премахнете повредените четки, разположени отстрани на двигателя. Следвайте внимателно инструкциите, за да завършите подмяната.подмяна на четките на двигателя на машината

 • Разкопчайте жицата.
 • Преместете контакта надолу.
 • Отстранете четката, като леко разтегнете пружината.Четките на двигателя Electrolux са износени
 • Повторете описаните стъпки с втората електрическа четка.

След това всичко, което трябва да направите, е да монтирате новата резервна част върху седалката с върха в гнездото. След това компресирайте и монтирайте пружината, покрийте с контакта и свържете проводника. След смяната продължете да монтирате двигателя на мястото му и фиксирайте елемента с болтове. Обърнете специално внимание на окабеляването, за да не объркате нещо. Накрая поставете задвижващия ремък на място, монтирайте задната стена, както и горния капак на пералнята Electrolux.

В този момент ремонтът ще бъде завършен, машината трябва да бъде върната на мястото й и работата й да бъде проверена чрез тестов работен цикъл. Първият път след инсталирането на нови четки може да забележите външен шум по време на миене, но той напълно ще изчезне, след като четките се „смилат“.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня