Декодиране на символите на пералня Whirlpool

Декодиране на символите на пералня WhirlpoolНа машини Whirlpool, както и на оборудване от други производители, има символи, направени под формата на пиктограми. С тяхна помощ напреднал потребител може да разбере как да работи правилно с машината. Предлагаме подробно обяснение на иконите на панела на пералня Whirlpool.

Основни чертежи

Основните знаци са тези, които определят режима на работа и грижа за прането, както и пиктограми, отговорни за общото управление. Особено важно е да разберете как се дешифрират - ако изберете програма, която не е подходяща за вида плат, има риск да развалите нещата. Като цяло, когато го използвате за първи път, все пак си струва да проучите инструкциите, за да не започнете да работите с машината на случаен принцип.

Картината по-долу показва 4 икони. Всички те принадлежат към една и съща серия. Всеки от тях съответства на определен етап от грижата за дрехите.

 1. Предмиенето е символ на мивка с римска цифра едно вътре.
 2. Основното пране е същата снимка, но с номер две.икони на етапа на миене
 3. Изплакнете - леген с вълни от вода.
 4. Спин - под формата на спирала или охлюв.

важно! Можете също да намерите обозначението за предварително пране на дозатора за прах; производителят го поставя, така че потребителят да не обърка отделенията, преди да стартира машината.

Друга група икони са свързани с края на прането. И така, контейнер, пълен с вода, означава „Спрете изплакването“. Визуално пиктограмата е много различна от обичайното „Изплакване“ - на снимката водата в басейна е напълно прозрачна. Дренажът е изобразен като контейнер със стрелка, излизаща от дъното (оттичане на вода).Краят на цикъла изглежда като стрелка надясно, сочеща към вратата (вертикална пръчка).икони за източване и край на прането

Това декодиране е лесно за запомняне. Някои собственици на перални машини го правят дори по-просто: те залепват подписани хартиени стикери върху знаците. Отстрани това може да изглежда пресилено, но хората с лоша памет ще харесат този метод.

Допълнителни чертежи

Различните модели Whirlpool имат различна функционалност. Всяка функция е обозначена на контролния панел със собствена специална икона. Ако производителят иска да предаде важна информация на потребителя с рекламна цел, той също я поставя върху корпуса на пералната машина под формата на символи. Вярно е, че можете сами да дешифрирате тези символи без допълнителни инструкции.

Така че, ако имате таймер за забавяне, ще видите квадрат на машината с думата TIMER, изписана вътре и число - 8, 12, 24. Числото означава времето, за което може да бъде отложен стартът за определен модел. Ако вашата пералня може да се похвали с ниско ниво на шум, тогава производителят ще маркира тази точка под формата на квадрат със звукова вълна вътре и надпис „много тихо“. Контролът на дисбаланса е квадрат с кръг и двустранна дъгообразна стрелка вътре.допълнителни функции

„Лесно гладене“ е изобразено като ютия, ограничена от квадрат. Върху корпуса на ютията има две точки и чифт хоризонтални линии под подметката. Капацитетът на барабана изглежда като тегло с обозначение на максимално възможното тегло на товара в килограми. И допълнително изплакване е маркирано с контейнер с вода и дясна стрелка-дъга, разположена над него.„Контрол на пяната“ - много удобна функция, която ви позволява да премахнете излишната пяна и препарат от барабана с помощта на специална помпа - е представена от квадрат, напълнен наполовина с вода и наполовина със сапунени мехурчета.допълнителни функции

В допълнение към спомагателните символи, на панела Whirlpool можете да видите обозначенията на програмите за измиване (общо 12). По-горе на фигурата представихме тяхното изображение. Нека се опитаме да ги дешифрираме накратко:

 • памук - за памучни и ленени изделия, които са устойчиви на изваряване;
 • Еко памук - икономична програма, с увеличено време на цикъл и намален разход на вода и енергия;
 • синтетика - за смесени и синтетични материали, предполага натоварване на неща, които не изискват специални грижи;
 • тънки тъкани - деликатно пране, с минимално центрофугиране и температура не повече от 30 градуса;
 • вълна, коприна, дънки, пердета - за съответните материи и облекла;
 • спорт - перем спортни обувки на ниска температура с бавно въртене на барабана.

При пране на спортно оборудване е по-добре да използвате специален гел, а не стандартен прах за пране.

Режимът „Пет ризи“ (иконата под формата на сгъната риза) ще ви позволи бързо да изперете 5-6 ризи при 30 градуса. Програмата Одеяла е необходима за зареждане на завивки. Има и допълнителни икони, които предполагат наличието на редки режими на пране или отделни функции. За да ги разберете, моля, прочетете внимателно инструкциите.

   

1 читателски коментар

 1. Gravatar Rose Роза:

  Много полезно, благодаря!!!!

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня