Как да разглобите барабана в пералня LG?

Как да разглобите барабана в пералня LGПо правило лесното и бързо демонтиране на пералнята спира при подхода към резервоара. Тук ситуацията се усложнява от двигател, фиксиран на вала, куп крепежни елементи и необходимостта да се действа „отвътре“ на машината. Но въпреки трудностите всеки може да разглоби барабана на пералнята, просто трябва да имате предвид съответните инструкции. Ще стане дума по-долу.

Нека сглобим инструмента

Пералните машини от LG радват своите собственици не само с разширена функционалност и стилен дизайн, но и с възможността за ремонт на оборудването. Производителят се е погрижил за лесното разглобяване на кутията, което изисква минимум инструменти. Можете да се справите с предстоящата работа с отвертки и клещи. Но процесът ще върви по-бързо и по-лесно, ако подготвите допълнително:инструменти за разглобяване на барабани

 • кръгли клещи;
 • гаечен ключ;
 • чук;
 • шило;
 • универсален гаечен ключ с торцови глави.

За да разглобите машина LG, достатъчно е да имате в ръцете си клещи и отвертки (прорезни и кръстати).

След като всички инструменти са събрани, преминаваме към пералнята. Дизайнът на повечето машини е почти идентичен. Различават се само моделите на LG с директно задвижване и ремъчно задвижване. В първия случай инверторният двигател е прикрепен към резервоара директно, а във втория - чрез ролка и задвижващ ремък. Затова отваряме фабричните инструкции и разглеждаме местоположението на системните елементи.

Напредък

За да стигнем до барабана, първо изключваме машината от захранването, водопровода и канализацията. Източваме остатъчната течност от дренажния маркуч и след това отстраняваме водата през филтъра за боклук. Не забравяйте да извадите прането от машината и да преместите оборудването далеч от стената, осигурявайки свободен достъп до задния панел. След това последователно премахваме горния и предния капак, премахваме противотежестите, арматурното табло, превключвателя за налягане, вратата на люка, маншета и други елементи на системата, докато резервоарът се появи пред очите ни.

 1. Намираме дренажната тръба на дъното на резервоара, разхлабваме фиксатора и я изваждаме.извадете резервоара с барабана
 2. Развиваме централния болт на електрическия мотор, като го фиксираме в неподвижно положение и изваждаме двигателя от машината.
 3. Завъртаме закопчалките на амортисьорите, изваждаме ги и след това изваждаме резервоара от пружините на окачването.
 4. След като осигурихме чифт ръце от приятел, изваждаме резервоара от пералнята.
 5. Поставете извадения контейнер върху равна повърхност.
 6. С помощта на отвертка развийте всички болтове на тялото.

Лайфхак от майстори: обърнете горния капак на шайбата и го използвайте, за да съхранявате всички малки компоненти (скоби, винтове, гайки, клеми, съединители).

 1. Разделяме резервоара на две части, като преместваме горната половина настрани.
 2. Обърнете долната част с кръста нагоре и я третирайте с WD-40.
 3. След 40-60 минути избийте барабана, като ударите втулката с чук.
 4. Отстраняваме масленото уплътнение с отрицателна отвертка и го премахваме.
 5. Монтираме болта върху външната част на отворения лагер и го избиваме, като го почукваме в кръг с чук.

С премахването на вътрешния лагер, разглобяването на барабана е завършено. Остава само да почистите добре повърхността на стените му, да поставите нов лагерен възел и чифт уплътнения. След това сглобяваме шайбата, следвайки описаните инструкции, но в обратен ред.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня