Как да разглобите залепен резервоар за пералня?

Как да разглобите залепен резервоар за пералняПроизвежданите в момента лагери не са с идеално качество, което при периодично нарушаване на правилата за работа води до постоянен ремонт на лагерния възел. На всеки 2-3 години „пръстените” трябва да се сменят, старите да се демонтират и да се монтират нови. За втория и следващите пъти е необходимо да се разглоби залепеният резервоар на пералнята. Каква е разликата между повторното разделяне и как се извършва - ще ви разкажем подробно.

Разполовяваме залепения резервоар

Разглобяването на залепен резервоар ще бъде различно от работата върху „нов“ резервоар. На първо място, това ще се отрази на фиксирането, тъй като след ремонт ще бъде закрепено не само с самонарезни винтове, но и с уплътнител. Първите са лесни за отвиване, но с втория ще трябва да се работи - изсъхналото лепило се държи добре и не се отстранява бързо.

Някои „занаятчии“ предлагат премахване на уплътнителя с остър нож, бране и рязане. Опитните занаятчии обаче не препоръчват да правите това по две причини. Първо, той е твърде дълъг и неефективен. Второ, острието може да изскочи от предвидения си път и да пробие резервоара, създавайки нов проблем. Много по-безопасно и по-ефективно е да отидете по друг начин: изрежете резервоара с ножовка с малки машини за измиване, вървейки в кръг по шева. Многократното рязане ще бъде по-лесно, тъй като само слоят изсъхнало лепило ще осигури устойчивост. Основното е да действате изключително внимателно, като се фокусирате върху стария „път“. Дори и най-малкото скосяване ще съсипе резервоара - залепването му ще бъде изключително трудно.

Уплътнителят, останал след първоначалното залепване, трябва да се отстрани от шева.

рязане на резервоара точно по шева

Не е достатъчно просто да намалите резервоара наполовина - важно е да премахнете останалия уплътнител. Слой изсъхнало лепило ще предотврати слепването на резервоара, така че трябва да го почистите от шева.Продължаваме по следния начин: вземете финозърнеста шкурка и шлайфайте разреза, без да влизате в пластмасата. След това изтръскваме трохите с парцал и пристъпваме към ремонт на лагерния възел.

Смяна на счупен лагер

За да смените лагерите, ви трябват самите „пръстени“. За да не сбъркате с размера на компонентите, трябва да проверите серийния номер на пералната машина във фабричните инструкции или върху маркировките, залепени на задния панел на машината. След това информираме консултанта за комбинацията или правим онлайн поръчка на уебсайта на производителя. Има и друг вариант - демонтирайте старите части, донесете ги със себе си и помолете продавача да избере подобни.

След като получихме нови компоненти, започваме ремонт на устройството:

  • Монтираме по-малък лагер от външната страна на барабана, влизащ от задната стена;
  • фиксираме пръстена с чук и дрейф (когато удряте в лагера, е необходимо да насочвате чука стриктно по външната част на състезанието, тъй като „вътрешните“ удари ще повредят частта);

Лагерният възел се състои от две клетки: първата, по-малка, е монтирана отдолу, а втората, по-голяма, е поставена отгоре.

  • Прикрепяме втория лагер към седалката;
  • фиксирайте скобата с един удар на чук;
  • шофиране в ринга според стандартния модел;
  • Монтираме маслено уплътнение върху пръстените.

смени лагера

Подмяната завършва с обработка с уплътнител. Масленото уплътнение, съединението и валът са обилно смазани с влагоотблъскващ състав, което ще повиши устойчивостта на износване и здравината на конструкцията и ще удължи експлоатационния живот на лагерния възел. Без такъв защитен слой гуменото уплътнение бързо ще стане неизползваемо: когато се измие, водата ще проникне в механизма и ще го съсипе.

Залепване на половинките на резервоара заедно

След като се справихме с лагерите и масленото уплътнение, пристъпваме към сглобяването на резервоара и машината.Първата стъпка е да закачите барабана към напречната част, така че прътът да е фиксиран в седалката. След това затягаме пръстена на макарата с предоставения винт и започваме да залепваме резервоара.

Ръбовете на двете половини на резервоара трябва да бъдат почистени отново и обезмаслени със специално съединение. След това нанасяме влагоотблъскващ и топлоустойчив уплътнител по ръба. Важно е да измерите правилно количеството лепило: не трябва да има по-малко и не повече. След това свързваме двете части заедно и затягаме конструкцията с крепежни елементи. Не е необходимо да пестите от държачи - по-добре е да не се ограничавате до самонарезни винтове, а да използвате винт с гайка, контрагайка и шайби.

залепете отново половинките на резервоара

След залепването уплътнителят трябва да изсъхне напълно. Времето за втвърдяване зависи от текстурата и вида на лубриканта и винаги е посочено върху опаковката на продукта. Професионалистите препоръчват да играете на сигурно и да изчакате „над“ определеното време още 1-3 часа. Не е необходимо да отрязвате лепилото, което е излязло от шева - то ще служи като допълнителна защита.

Не си струва веднага да използвате резервоара; по-добре е първо да го тествате за течове. Трябва да запушите всички дупки с парцали и да ги напълните с вода. Ако върху уплътнителя няма капки или петна, тогава можете да започнете измиването.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня