Разглобяване на пералня Siemens

Разглобяване на пералня SiemensЧесто повредата на стара пералня Siemens принуждава потребителя да закупи ново оборудване. Но в някои случаи проблемът може да бъде решен сам. За да направите това, трябва да знаете как правилно да разглобявате пералня Siemens и какви инструменти ще бъдат полезни по време на процеса на ремонт. Методът на разглобяване зависи от вида на натоварване на оборудването, както и от конструктивните характеристики на конкретен модел.

Имате ли нужда от много инструменти?

На пръв поглед процедурата не изглежда особено сложна. Не изисква използването на голям брой инструменти. За да започнете, е достатъчна само една отвертка. За да разглобите напълно оборудването, ще ви трябва още няколко неща:

 • отвертка;
 • шлицови и кръстати отвертки;
 • малък чук, за предпочитане чук;
 • клещи;
 • шестоъгълници.инструменти за ремонт на перални машини

Понякога ставите и крепежните елементи могат да заседнат. За да развиете упорит винт, той трябва да се третира с универсална антикорозионна проникваща смазка. W.D.-40, често използван от шофьорите. А за да източите мръсна вода от маркуч, ще ви трябва голям съд. Смартфон с камера е полезен, за да го разглобите сами. По време на ремонт правете снимки стъпка по стъпка, това значително ще помогне в процеса на повторно сглобяване. По този начин можете да избегнете смесването на нещо и да стартирате машината без проблеми след приключване на ремонтните дейности.

Да стигнем до "основния" възел

В самото начало изключете пералнята от електрическата мрежа. Спрете подаването на вода. Разкачете захранващия и дренажния маркуч, като спуснете последния в предварително подготвен леген. Това ще осигури безопасна работа и няма да наводни всичко наоколо с вода.

Отстраняваме вратата на люка, като развиваме два винта и я премахваме заедно с металната панта. Отстранете горната част на тялото.Обикновено капакът се закрепва с различни винтове, които се развиват с кръстата отвертка. Закрепващите елементи са разположени на задната страна под горната част на панела върху очите. Развийте ги и натиснете силно предния край на капака, след което го повдигнете.горен капак на пералня

Как сами да премахнете дозатора за перилен препарат? Потърсете отделен пластмасов бутон в центъра на чекмеджето. Натиснете го и дръпнете тавата към вас.тава за пералня

Следваща стъпка: демонтаж на контролния панел. Последният е закрепен към корпуса на шайбата с два винта. Първият се намира под тавата за прах за пране и други продукти. Вторият е в обратна посока. Когато развивате панела, внимавайте, тъй като е много крехък.

Лайфхак: след като извадите, закачете панела на кука или го поставете отделно върху маса/перваз на прозореца, за да не го повредите случайно.

Стъпка номер четири е разглобяване на сервизния панел. За да направите това, натиснете едновременно двете заключващи скоби и след това резето, разположено в средата. Отстранете панела.развийте и свалете контролния панел

За да премахнете предната стена, отстранете металната скоба, която държи уплътнението на вратата на пералнята. Можете лесно да го вземете с отвертка, основното е да действате внимателно, за да не пробиете маншета. Вътре в товарния люк е монтиран гумен маншет. Самата скоба е закрепена с малка пружина; Просто го натиснете малко и скобата ще бъде премахната. Сега поставете маншета вътре в барабана. Не се опитвайте да издърпате или издърпате уплътнението - то се държи на място от допълнителна вътрешна ключалка. как се слага маншет

Сега е време да демонтирате предния панел, но може да има някои трудности. Ще трябва да изпълните следните стъпки (бъдете особено внимателни с панела, вътре има чипове):

 • свалете предния панел;Как да свалите предния панел на пералня
 • откопчайте ключалките, отговорни за закрепването на защитния капак;
 • Повдигнете панела и отстранете куките, които го държат на място.

За да премахнете задния капак, развийте винтовете с отвертка.Обикновено те са разположени по целия периметър на задната стена на пералната машина. Според идеята на производителя това ви позволява сигурно да фиксирате корпусния елемент, който всъщност защитава задвижващия механизъм.

Извадете барабана от тялото на резервоара

Резервоарът на пералнята тежи до 10 килограма. Но да го премахнете само със собствените си ръце е съмнително начинание, затова препоръчваме да се обадите на приятел/съсед за помощ. Заедно изваждаме резервоара от пружините и го издърпваме. Развиваме предната противотежест (тази част най-често изглежда като масивен половин пръстен) и я отстраняваме. Обръщаме резервоара с отворената страна надолу, осигурявайки си достъп до ролката.извадете резервоара

За да предотвратите въртене на ролката с вала на барабана, блокирайте я с блок. Развийте болта в средата на шайбата с шестостенна отвертка. Ако болтът не мърда, смажете го с WD-40. След като изчакате малко, опитайте отново. По време на манипулацията внимавайте да не откъснете шестоъгълника.Как да премахнете шайба на пералня

Болтът се развива обратно на часовниковата стрелка. Процесът е труден, тъй като закрепващият елемент е пълен със специално съединение, което придава на връзката специална здравина, така че да не се разпада от вибрации. Някои занаятчии препоръчват загряване на болта с газова горелка, за да се улесни работата. Все още препоръчваме да използвате смазка WD-40, тъй като използването на горелка може да причини повреда на други части на машината. Хванете скрипеца с две ръце. Издърпайте детайла нагоре, като го люлеете от една страна на друга. След като извадите резервната част, разглобете тялото на резервоара на две половини.

важно! Резервоарът на пералните машини Siemens е сгъваем; Състои се от две части, закрепени заедно с дълги винтове.

Сега вземете 8 мм гаечен ключ и развийте всички винтове, които държат резервоара заедно. След това последният се разделя на две половини. Но все още имаме задната част, свързана с барабана с помощта на лагери, монтирани на вала.

Те ще трябва да бъдат премахнати със самия резервоар.Избираме всеки стар болт, подходящ за резбата на вала (където развихме винта, държащ ролката) и го завиваме. След това поставяме малък дървен блок и леко го удряме с чук, докато задната стена на резервоара се отдели от лагера . И така, премахнахме стената и ни остана част от барабана с монтирани върху него кръст и вал. Валът е снабден със семеринг и лагер. Да преминем към най-трудната стъпка.премахване на лагера с теглич

 1. Забиваме ръкохватките на теглича под лагера.
 2. Чрез бавно затягане на резбата на теглича създаваме известно напрежение.
 3. Смажете лагера старателно с WD-40.
 4. Чакаме около половин час.
 5. След това продължаваме да развиваме резбата и в резултат на това премахваме лагера и след това масленото уплътнение.

Сега знаете всички тънкости на разглобяването на пералня Siemens със собствените си ръце. Като премахвате частите една по една, можете лесно да стигнете до компонентите и елементите, които се нуждаят от ремонт. Когато сглобявате отново, внимателно следвайте инструкциите, без да пропускате нито една стъпка.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня