Рейтинг на перални машини Atlant

Рейтинг на перални машини AtlantДнес е много трудно за купувача да вземе решение за модел на пералня. Машините са оборудвани с различни опции и допълнения, като в производството им се използват най-новите технологии. Бих искал да закупя висококачествен апарат с добра функционалност и на атрактивна цена. Оборудването на беларуски производител отговаря на тези критерии. Нека представим рейтинг на перални машини Atlant, съставен, като се вземат предвид мненията на потребителите и майсторите.

От какви параметри се интересуват потребителите?

Разбира се, на първо място, пералните машини се избират за качество и надеждност. Но след като се реши производител, който вдъхва доверие, започва търсенето на конкретен модел. И вече трябва да отговаря на много от нуждите на купувача. Когато избират пералня, потребителите анализират много параметри.

  1. Размери и начин на зареждане. За някои този параметър не е много важен, но в повечето случаи хората се интересуват от размера на оборудването и възможността за интегрирането му в мебели. Моделите за „монтиране отпред“ обикновено са по-широки от „вертикалните“ и заемат около 85-90 см височина. Можете да намерите тесни модели със страничен люк, заемащи по-малко от 45 см дълбочина, което е особено важно за малките апартаменти. За монтаж в просторни помещения са подходящи и обикновени пълноразмерни машини. Единиците с вертикално натоварване вече са доста тесни; те обикновено се избират за помещения, където е неудобно постоянно да се отваря предния люк. Устройствата за преден монтаж са удобни, защото могат да бъдат вградени в кухненски модул или под мивка, като по този начин спестяват свободно пространство.
  2. Максимално допустимо тегло на товара. Тук си струва да започнете от броя на членовете на семейството. 4-5 кг машина е идеална за двойка. Ако 3-5 души живеят в апартамент, по-добре е да обърнете внимание на машини, които могат едновременно да държат до 6-8 кг сухо пране. Колкото по-голямо е семейството, толкова по-ефектен трябва да бъде барабанът за пране.
  3. Набор от функции. За някои са достатъчни основните режими на пране, възможността за регулиране на температурата и скоростта на центрофугиране и активирането на опцията за допълнително изплакване. Други са готови да плащат допълнително за специални програми, например „Спортни обувки“, „Нощно пране“, „Ризи“, „Пара“. Някои хора избират перални с режим на сушене, за да могат незабавно да извадят сухи дрехи от барабана. Може да харесате и функциите „Отложен старт“, „Лесно гладене“ и др.
  4. Наличие на защитна функция срещу аварийни течове. Този показател е изключително важен, тъй като застрахова купувача. Ако машината започне да тече, системата ще уведоми потребителя за повреда. Когато няма защита, водата може лесно да потече на пода, наводнявайки както вашия, така и апартамента на вашия съсед.какви параметри интересуват купувача?
  5. Ниво на шум, интензивност на вибрациите. В характеристиките на всяка машина Atlant можете да намерите нивото на шума, произведен по време на пране и центрофугиране. Пералните с надежден метален резервоар са малко по-шумни от машините с пластмасов контейнер. Що се отнася до вибрациите, компактните модели са по-малко стабилни и следователно ще „скачат“ повече по време на работа. За да сведете до минимум „клатенето“ на пералнята, важно е да я инсталирате на твърд, равен под и да я регулирате на нивото. В идеалния случай поставете специална антивибрационна подложка под устройството.
  6. Клас на пране, енергоспестяващ. Категорията е обозначена с букви от „A” до „G”. Днес всички машини Atlant имат висок клас на пране. Параметрите на консумацията на енергия и качеството на центрофугата са почти еднакви за всички модели. Според статистиката сред съвременните перални машини на известни марки вече не е възможно да се намери машина с категория по-ниска от „А“.

Именно тези характеристики се считат за решаващи за купувачите при избора на автоматична пералня. Важен фактор е цената на оборудването. Машините Атлант имат ниска цена, но са надеждни и изпълняват функциите си много добре. За да ви помогнем при избора, ще ви представим преглед на няколко машини от беларуския производител.

Преглед на най-добрите модели

Рейтингът на пералните машини Atlant, представен по-долу, е съставен въз основа на реални отзиви на клиенти и мнения на занаятчии, които ремонтират машини. Хората, които използват перални машини от беларуската марка, отбелязват високото качество на изработката, разумната цена и добрата функционалност. Нека разгледаме по-отблизо най-успешните модели.Атлант 60U108

Пералнята Atlant 60U108 е безспорен фаворит. Машината е много просторна; в барабана могат да се поставят до 6 кг пране наведнъж. Машината може да се монтира отделно или да се вгради в мебелен комплект. Корпусът е напълно защитен от течове, което прави използването на оборудването още по-безопасно.

Гаранцията за SMA Atlant 60U108 е 1095 дни, което показва доверието на производителя в качеството на продукта.

Пералнята е оборудвана с режим на самодиагностика; В паметта се съхраняват 15 специални програми, включително деликатно почистване, предотвратяване на бръчки, интензивно изплакване, отстраняване на петна и пране на спортни униформи и обувки. Класът на енергопотребление е висок – “А+”; машината консумира само 45 литра вода на цикъл. Има възможност за заключване на контролния панел от деца. Освен това интелигентността постоянно следи нивото на пяната и предотвратява дисбаланси. Средната цена на този модел с луксозна функционалност е само 13 590 рубли.

Автоматичната машина Atlant 40M102 заема второ място в класацията. Купувачите оцениха тригодишната гаранция за оборудването, „вкусната“ цена, високото качество на компонентите, лекотата на управление на процеса и компактността на модела.Тясна пералня с дълбочина само 33 см. Барабанът побира до 4 кг пране, което може да е недостатък за големи семейства.Атлант 40М102

Пералнята е снабдена с дигитален дисплей, който показва информация за хода на програмата. Резервоарът е изработен от пластмаса. 15 специални режима ще ви позволят да изберете оптималните параметри на пране в зависимост от вида пране, което се зарежда. Таймерът ви позволява да отложите началото на цикъла до 24 часа.

Средната цена на Atlant 40M102 е $125. За тези пари можете да получите надеждна единица, която перфектно премахва мръсотията. На машината е присвоен клас на ефективност на почистване „A“ и клас на енергоспестяване „A+“.

Рейтингът продължава с пералня Atlant 70C1010. Това е свободностояща „предна“ машина, която ви позволява да перете до 7 кг пране на цикъл. Машината е много икономична, по време на работа консумира 0,13 kWh/kg, не напразно има най-висок клас на енергоспестяване „A+++“. Има възможност за конфигуриране на персонализирани програми за пране.

Максималната скорост на въртене на барабана по време на центрофугиране е хиляда оборота в минута. Възможно е да регулирате или дори да отмените цикъла на центрофугиране в редица програми за пране. Корпусът на пералнята е защитен от течове, а интелигентността контролира и нивото на образуване на пяна и предотвратява дисбаланс на барабана. Вместима машина за 7 кг пране с електронно управление ще струва на купувача приблизително 178 долара.Атлант 60С102

Моделът Atlant 60С102 също спечели много положителни потребителски отзиви. Домакините отбелязват отличното качество на измиване, лекота на работа, удобен дисплей, надеждност и тиха работа. Тази свободностояща автоматична машина има подвижен капак за монтаж. Максимално допустимото тегло на нещата за зареждане в барабана е 6 кг, което ще бъде достатъчно за семейство от 3-5 души.

Удобна функция е таймерът за отложен старт до 24 часа, което дава възможност за стартиране на прането в точното време.

Машината има 15 режима, включително програма за отстраняване на петна, двойно изплакване, спортно облекло и обувки, накисване, вълна и предотвратяване на бръчки. Можете да регулирате не само температурата на нагряване на водата, но и скоростта на центрофугиране. Цената на многофункционална и надеждна единица е само $132.

Друг високо оценен модел е Atlant 50U102. Заедно с вместителен барабан (до 5 кг сухо пране), той има компактни размери - дълбок е само 40 см. Машината може да се монтира отделно или да се вгради в мебел. Калъфът е защитен от течове, има функция за следене на дисбаланс и ниво на пяна. Висок клас на енергоспестяване – “A+”, ефективност на пране – “A”.

Нивото на шум е средно - при пране машината трака с 59 dB, при центрофугиране - с 73 dB. Тригодишният гаранционен срок също завладява потребителите. Можете да закупите Atlant 50U102 за около $130.

Като цяло беларуските Атланти се доказаха добре на руския пазар. Няма да намерите по-добро качество на ниска цена. Не е за нищо, че производителят дава 3 години гаранция на машините.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня