Еко режим в съдомиялната Neff

Еко режим в съдомиялната NeffПоради нарастващата тенденция към грижа за природата, почти всички производители на съдомиялни машини започнаха да включват еко-програми, които пестят ресурси, в своя арсенал от програми. Еко режимът също присъства в съдомиялната Neff. Нека да разберем какво представлява, за какво е предназначено, какви функции има и т.н.

Характеристики на Eco в PMM Neff

Въпреки факта, че съдомиялните машини Neff имат доста богат избор от програми, домакините гравитират най-много към еко режима. Първо, той е оптимален във времето, продължителността му е час и половина. Второ, докато използва ресурсите икономично, той все пак перфектно измива не само стандартни комплекти съдове, но дори мазни тави и тигани, освен ако върху тях няма стар изгорял слой. Цикълът включва следните етапи:

 • Предварително изплакване;
 • Основно пране на 50 градуса;
 • Междинно изплакване;
 • Финално пране на 60 градуса;
 • Сушене.

За идеални резултати при пране, производителите препоръчват използването на пълен набор от препарати: прах, препарат за изплакване и сол за омекотяване на водата.Комплект програми за съдомиялна Neff

Друга хубава характеристика на машините Neff е функцията 1/2. Ако съдовете в PMM са почти чисти или кошниците са само наполовина пълни, стартирайте тази допълнителна функция и машината ще спести до 30% от ресурсите. В комбинация с Еко програма спестяванията ще бъдат наистина значителни.

Преглед на други режими Neff PMM

Броят и типът на програмите може да варира от модел до модел. Можете да разберете кои режими са ви достъпни от инструкциите или да погледнете контролния панел.След това ще разгледаме абсолютно всички режими, които могат да се срещнат в PMM от Neff.

 • Интензивно измиване. Състои се от пране на 70 градуса, три вида изплаквания (предварително, междинно, последно) и сушене. На панела е означен като тенджера, или с надпис Chef 70°. Този режим е предназначен за измиване на всякакъв вид съдове с най-силно замърсяване. Работи с всички допълнителни функции.
 • Сензорно оптимизирана програма. Обозначен като купа над две дъги. Параметрите на програмата зависят от степента на замърсяване и количеството съдове, които се определят от машината самостоятелно с помощта на специални сензори. Възможно е паралелно използване на всички допълнителни функции.свободностояща съдомиялна Neff
 • Програма с оптимизиран шум. На контролния панел е обозначен като полумесец с надпис Night. Той няма никакви специални характеристики, освен ниско ниво на шум. Състои се от пране на 50 градуса, 3 степени на изплакване и сушене. Взаимодейства само с допълнителните функции “Зона за интензивно измиване”, “1/2”, “HygienePlus”, “Допълнително сушене” и “Блестящо сушене”.
 • Деликатен режим. Обозначава се или от подписа Glass 40°, или от иконата стъкло/стъкло и стъкло. Подходящ за премахване на леки петна от особено чупливи стъклени съдове и чувствителни на топлина материали. Състои се от пране на 40 градуса, три изплаквания и сушене. Поддържа допълнителни функции като Extra Dry, Brilliant Dry, 1/2, Intensive Wash Zone и VarioSpeedPlus.

Освен това машините на Neff имат три програми, оптимизирани във времето.

 1. Бързо 65°. Означени като чаша и чаша, а до тях има стрелки, сочещи надясно. Поддържа само допълнителните функции на Shiny и Extra Drying.Цикълът включва пране на 65 градуса, две изплаквания (междинно и последно) и сушене. Върши добра работа при измиване на смесени съдове и прибори с леки петна и остатъци от домакинска храна.
 2. Един час. Съответно е с продължителност 60 минути. Всички характеристики са идентични с описаната по-горе програма. Наличността на едното или другото зависи от вашия модел съдомиялна Neff.
 3. Бързо 45°. Някои възприемат този режим като аналог на чувствителна програма, което е абсолютно справедливо. Цикълът включва пране на 45 градуса и два вида изплакване. Можете да използвате Extra и Shiny drying като допълнителни функции.

важно! Машините Neff също са оборудвани с отделна програма за студено изплакване (икона за душ). Използва се по инициатива на потребителя, не поддържа никакви допълнителни функции и е подходящ за всички видове съдове.

Някои собственици могат да срещнат програма, посочена на панела като PMM кошница с акцент или надпис EasyClean. Това е програма за пране на 70 градуса за пране на самата машина. В комбинация със специални продукти се използва за грижа за PMM.

Допълнителни опции за съдомиялна машина

Когато всичко е ясно с основните програми, трябва да преминете към допълнителни функции. В крайна сметка те могат значително да подобрят работата на машината и да улеснят живота на собственика.

 • VarioSpeedPlus или просто Time Saving. Колко дълго измива PMM в този режим? В зависимост от основната програма времената на цикъла могат да бъдат намалени с 20-60%. В същото време, за да се поддържа ефективността на почистване, потреблението на ресурси се увеличава.
 • 1/2 натоварване. Ако вашата машина не е напълно заредена, използвайте тази функция, за да пестите вода, електричество и препарат.Поставете го малко по-малко от препоръчаното за пълна кошница.
 • Режим HygienePlus или хигиенично измиване. За какво е? Ако трябва да постигнете висококачествен дезинфекционен ефект, използвайте тази функция редовно. Когато се използва, температурата достига високи стойности и се поддържа на това ниво за особено дълго време.допълнителни функции на съдомиялната Neff
 • Зона за интензивно миене на съдове. Тази функция ви позволява да комбинирате съдове с различна степен на замърсяване по време на един цикъл. Силно замърсените съдове се поставят в долната кошница, а по-малко замърсените се поставят в горната кошница.
 • Допълнително изсушаване. Сушенето отнема повече време, когато използвате тази програма. Препоръчва се за сушене на пластмасови съдове, които обикновено съхнат по-бавно.
 • Брилянтно изсъхване. Повишената консумация на вода и по-дългата фаза на сушене допринасят за появата на блясък на съдовете и предотвратяват появата на петна и ивици.

внимание! При Brilliant Drying се препоръчва допълнително да използвате препарат за изплакване за PMM.

Пестенето на енергия в машините Neff е включено не само в отделна програма, но и в допълнителна функция със същата цел: намаляване на консумацията на вода и електроенергия при пране. За постигане на оптимални резултати при пране и сушене, продължителността на програмата се увеличава.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня