Програми за съдомиялни Electrolux

Програми за съдомиялни ElectroluxПовечето съвременни съдомиялни машини имат сравнително малък набор от програми за измиване. Въпреки това, режимите на съдомиялната машина Electrolux са избрани по такъв начин, че домакините да могат да мият съдове от всякакъв вид и различна степен на замърсяване. Нека да разгледаме какви режими на работа съществуват в "домашните асистенти" на Electrolux.

Набор от основни PMM алгоритми на Electrolux

Инженерите на компанията не „преоткриват колелото“, като се фокусират върху стандартни програми, които могат да бъдат намерени във всеки друг PMM. Тези функции са достатъчни за домашна употреба на домакински уреди, така че най-често можете да намерите този основен комплект в съдомиялни машини Electrolux.

 • Автоматичен режим на измиване, който сам определя нивото на замърсяване и количеството съдове, заредени в камерата. Въз основа на получените данни машината избира температурата и количеството на водата, консумацията на енергия, както и необходимото време за почистване на съдовете. Включва предварително пране, пускане на вода при 45 или 70 градуса по Целзий, изплакване и подсушаване. Можете да миете както обикновени съдове и прибори, така и тенджери и тигани. Прането отнема от 70 до 130 минути, използва от 0,7 до 1,3 kWh и от 8 до 16 литра вода. Изображението на режима е лесно за намиране - изписано е на три реда „45О», «70О" и "АВТО".основни режими на съдомиялната Electrolux
 • Режим за силно замърсяване, подходящ за всякакви съдове, включително тенджери и тигани. Включва предпране, топла вода при 70 градуса по Целзий, изплакване и сушене. Пълният цикъл отнема 120-130 минути, използва 1,1-1,2 kWh и 12-13 литра вода. Пиктограмата изглежда като тенджера, потопена във вода.
 • Бърз режим за прясно замърсяване. Програмата е подходяща само за съдове и прибори, които се мият във вода при 60 градуса и след това се изплакват. Цикълът отнема само 30 минути, консумира 0,8 kWh и 8 литра вода. Изображението изглежда като циферблат на часовник с числото 30.
 • Екологичен режим за обикновени петна, който ви позволява да миете съдове и прибори. Включва предварително почистване на съдовете и измиване във вода при 50 градуса, изплакване и подсушаване. Това е най-дългият режим - 160-170 минути, но и най-икономичният, като се има предвид консумацията на енергия от 0,7-0,8 kWh и използването на 8-9 литра вода. Пиктограмата изглежда като лист с надпис „ECO“.

Обикновено това е програмата, която изпитващите компании използват, когато определят нивото на потребление на енергия на оборудването, както и нивото на използване на вода.

 • И накрая, режимът на изплакване е необходим за лесно почистване на съдовете от остатъци от храна. Тази програма не включва пране и следователно не изисква използването на перилни препарати. Издържа само 12 минути, консумира 0,01 kWh и само 3 литра вода. Картината изглежда като потоци вода, падащи върху чиния.

Така PMM дава възможност за избор на режим на работа за всяка конкретна ситуация. Можете или да измиете сериозни петна, или просто да изплакнете съдовете с вода след хранене, за да не останат неприятни миризми по тях. И автоматичният интелигентен режим също ще може да определи колко вода е необходима, каква температура и колко време ще отнеме за идеален резултат.

Функции на съвременните PMM Electrolux

В допълнение към стандартните програми за съдове, съдомиялните Electrolux разполагат с широк списък от допълнителни функции, които ще бъдат полезни на домакините в различни ситуации. Нека изброим най-популярните и важни.

 • Половин товар от съдове. За да попречите на огромната машина да губи ресурсите си, можете да активирате режим, в който оборудването ще работи изключително с основната кошница. Обикновено производителят създава машини с две големи кошници, под всяка от които е монтиран спринклер. Но ако изберете режим на половин товар и поставите съдовете в главната кошница, вторият спринклер просто няма да работи. Тази функция позволява на PMM да изразходва почти наполовина по-малко електроенергия, вода и перилен препарат.
 • Принудително сушене. Ако използвате тази опция, ще се активира допълнителен нагревателен елемент, както и малък изпускателен вентилатор, който ще увеличи скоростта на циркулация на въздушните маси вътре в машината, поради което съдовете ще изсъхнат много по-бързо.

Този режим увеличава цената на домакинските уреди, така че ако не планирате да плащате повече за комфорт, можете просто да отворите вратата на „домашен асистент“ след работа, така че съдовете да се проветряват и по този начин да изсъхнат по-бързо.

 • Функция за самопочистване. Всяко оборудване трябва да се почиства от време на време със собствените си ръце, за да не се задръсти и да продължи по-дълго. Въпреки това, някои модели Electrolux PMM имат функция за самопочистване, за да активирате която трябва само да добавите препарат, винаги без препарат за изплакване, и да активирате режима. С тази програма машината бързо ще загрее водата до максимум, ще я източи и ще повтори процедурата отново, което помага да се отървете от малки и средни петна.
 • Термична дезинфекция. Тази опция е подобна на предишната, но е насочена към почистване на съдове. Той се активира, когато съдомиялната е заредена с мръсни съдове и искате да убиете около 90% от бактериите върху тези съдове.Функцията загрява водата до високи температури няколко пъти по време на работния цикъл, като по този начин елиминира не само замърсяванията, но и вредните бактерии. Режимът е спасение за семейства с малки деца, както и за хора, които искат да се грижат максимално за здравето си.
 • Индикатор за работа на машината. Изглежда като лъч, който движи цветна точка по пода, показвайки етапа на измиване, през който оборудването преминава в момента. В скъпите версии на устройствата информацията се проектира цифрово на пода, така че домакините винаги да виждат колко време е останало на оборудването да работи.сушене на съдове в PMM Electrolux
 • Презареждане на съдове. Тази опция съществува в случай, че вече сте стартирали програмата и след това изведнъж си спомнихте, че трябва да добавите още няколко елемента. Функцията ви позволява да поставите на пауза работата, за да добавите безопасно съдове, но само ако работата е започнала наскоро, тъй като няма смисъл да добавяте мръсни съдове в самия край на работния цикъл.

В никакъв случай не трябва да отваряте вратата на PMM, за да добавите забравени съдове, ако нямате функция за презареждане - водата и пяната може да излеят от машината и да наводнят пода.

Както можете да видите, съвременните технологии могат да предложат редица интелигентни решения, които ще бъдат полезни в различни житейски ситуации. Единственият въпрос е дали сте готови да платите по-висока цена за по-голям набор от допълнителни функции.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня