Режими на пране на пералня Atlant

Режими на пране на пералня AtlantПералните машини на Atlant се отличават със своята достъпност и лесна работа. В същото време пералнята разполага с почти всички съвременни популярни функции и програми. Ако се научите как да избирате правилния режим от представените, можете да подобрите качеството на пране и да защитите дрехите си. Предлагаме ви да разберете какви режими на пране са предвидени за пералната машина Atlant и какво се крие зад иконите и цифрите. Подробен преглед и препоръки от производителя ще помогнат.

Основни режими

Не е за нищо, че производителите са предоставили много различни програми и опции. Благодарение на това домакинята не трябва да се тревожи за температурата на нагряване или силата на центрофугиране, а просто натиска бутон и прави други неща. Машината ще направи всичко сама, въз основа на фабричните настройки. Остава само да разберете за какъв вид бельо е подходяща всяка програма. Задачата е проста, ако отворите инструкциите и прочетете работните характеристики на основните режими.

 • Памук. Името говори само за себе си - програма за пране на спално бельо, дрехи, хавлии и други артикули от плътни памучни тъкани. При пране машината загрява водата до 60-90 градуса, а самият цикъл е с продължителност между 90-150 минути.
 • Синтетика. Този режим взема предвид склонността на синтетичните материали да се разпадат и разтягат. За да се предотврати повреда на нещата, при пране водата не се нагрява над 60 градуса, а цикълът на центрофугиране е настроен на средни стойности. Цикълът продължава около 110 минути.
 • Деликатен. Програмата замества традиционното миене на ръце. С него можете безопасно да перете най-крехките и деликатни вещи - коприна, вълна, кашмир, дантела, сатен, органза.Цикълът продължава максимум един час, докато барабанът се движи възможно най-плавно и внимателно. Водата се използва само топла или студена, нагряване не по-високо от 40 градуса.
 • Предварителен. Позволява да изперете прането си на два етапа, което ще премахне тежките замърсявания и неприятните миризми от дрехите ви. Продължителност – 30 минути, максимална центрофуга, нагряване в рамките на 40-60 градуса.
 • интензивен. Избран за бельо със стари или упорити петна. Благодарение на силното въртене на барабана, нагряване до 95 градуса и 2-часова работа без почивка, нещата са напълно измити и изстискани.основни режими на машината атлант
 • Бърз. Това е експресно пране, което може да се използва за освежаване на дрехи и премахване на леки петна. Цикълът продължава не повече от 30-40 минути, като температурата се настройва автоматично на 30-40 градуса.

С програмата Quick Wash вещите ще бъдат изпрани само за 30 минути.

 • Детска стая. Специална програма за пране на пелени, гащички, жилетки и други детски дрехи. Основното предимство на режима е обилното изплакване, което ви позволява напълно да изплакнете перилния препарат, като елиминирате възможността от алергии. Продължителността на цикъла е приблизително час и половина.

Основните програми се превключват с въртящо се копче. При някои съвременни модели Atlant е възможно да се променят фабричните настройки. Например, увеличете температурата или намалете автоматично зададената центрофуга.

Други програми и опции

В допълнение към основните режими са предоставени допълнителни опции. Основните включват „Центофуга“, когато се активира, прането ще се върти отново в барабана за още 5 минути. Ако искате да изплакнете нещата втори път, изберете 30-минутната програма „Изплакване“.

Атлант ще Ви зарадва и с модерните си функции. Между тях:

 • спорт - времето за пране варира между 60-90 минути, водата се загрява до 60 градуса, което ви позволява да премахнете миризмата на пот и други замърсители от нещата;
 • Комбинираното пране е универсален режим, при който можете да перете различни видове тъкани едновременно;
 • нощ – характеризира се с тиха работа;
 • биофаза - специален режим за премахване на петна от протеинов и органичен произход (от вино, кремове, кръв, трева, кафе, чай);
 • лесно гладене - благодарение на обилното изплакване и нежното въртене, нещата не се набръчкват, когато барабанът се върти, което ви позволява бързо да гладите тъканта след измиване.

Някои перални машини Atlant предоставят специални програми и опции. За да не се объркате в непознати режими, се препоръчва внимателно да прочетете фабричните инструкции, преди да работите с машината. Той трябва да дешифрира всички символи, отпечатани на таблото, и да предостави цялата необходима информация.

Инсталирайте желаната програма

След като дешифрирате програмите и опциите, можете да започнете да миете. Съответният режим се избира чрез завъртане на селектора по посока на часовниковата стрелка, а зададените настройки се променят с помощта на съседните бутони. Стъпка по стъпка процедурата е следната:как да настроите програмата

 • заредете барабана с пране;
 • затръшнете плътно вратата;
 • добавете перилен препарат, прах и препарат за изплакване (по избор) в тавата;
 • завъртете програмиста в избрания режим;
 • ако е необходимо, регулирайте температурата и скоростта на центрофугиране
 • включете бутона "Старт".

Програмният селектор се върти само по посока на часовниковата стрелка!

След като изберете програма, дисплеят ще покаже информация за пране, включително таймера за цикъл. Всичко, което трябва да направите, е да изчакате процесът да приключи и да премахнете нещата от барабана.

   

1 читателски коментар

 1. Граватар Юрий Юрий:

  Абсолютно същата пералня. Настройвам експресния режим с въртене на копчето и на екрана се показва времето на режима на пляскане, например. Желаният режим може да бъде зададен 10 пъти, но понякога не успява. Какъв е проблемът?

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня