Сушилни програми Beko

Сушилни програми BekoДомакинските уреди от турската марка се отличават с високо качество на изработка, луксозен софтуер, надеждност и в същото време разумна цена. Ето защо много потребители избират оборудване от този производител. Нека да разберем какви режими има сушилнята Beko. Ще ви кажем как да стартирате „домашен асистент“ и какви допълнителни функции предоставя интелектът.

Основни алгоритми

Сушилните Beko имат много функции в паметта си. Като се използва различни програми, можете да изберете оптималните параметри на сушене за всички видове тъкани и видове дрехи. В зависимост от модела на сушилнята наборът от режими и добавки ще се различава, но класическите алгоритми ще останат непроменени.

Преди да започнете работа, прочетете инструкциите за сушилнята - те съдържат описание на всички програми, налични в паметта на устройството.

Много е важно да разберете целта на всеки режим на сушене. Това ще ви помогне правилно да се грижите за дрехите си, предотвратявайки повреда и деформация на нещата. Нека да разберем какви алгоритми са налични на сушилни от турската марка, използвайки модела Beko DF7412GA като пример.

 • Памук Сухо за ютия. Алгоритъм за памучни тъкани, които ще трябва да се гладят. Машината оставя нещата леко влажни, за да улесни гладенето. Режимът е идеален за ризи, тениски, пердета, покривки. Продължителността на цикъла е 150 минути.
 • Памук Еко. Този режим е подходящ и за сушене на памучни дрехи: тениски, панталони, рокли, спално бельо и бельо, детски дрехи. Платът е напълно изсъхнал, продуктите могат веднага да бъдат прибрани в гардероба. Продължителност на програмата – 189 минути.
 • Cotton Cupboard dry. Алгоритъм, подобен на предишния, но използван за памучни артикули от по-дебели тъкани (дънки, панталони, якета). Цикълът продължава 204 минути.
 • Памук Екстра сухо. Режим за грижа за дебели памучни тъкани. Подходящ за хавлиени кърпи и халати.Продуктите се поставят веднага в гардероба, без гладене. Цикълът продължава 214 минути.
 • Цикъл на освежаване. Когато този алгоритъм се стартира, вентилацията се извършва в продължение на 10 минути без издухване на горещ въздух. Програмата дава възможност за проветряване на застояли памучни и ленени дрехи, за да се премахнат неприятните миризми. Режимът не е подходящ за пълно изсъхване.Режими на сушилня Beko
 • Coastal/ризи. Алгоритъм за сушене на деликатни тъкани. Температурата е средна. Барабанът се върти по-меко и плавно, което предпазва продуктите от намачкване. Продължителността на цикъла е 50 минути.
 • Дънки. Специален алгоритъм за грижа за продуктите от плътен деним. Сушенето продължава 140 минути.
 • Спортни неща. Препоръчително е да стартирате програмата за сушене на синтетични, памучни или смесени тъкани. Този режим е подходящ и за водоустойчиви дрехи. Препоръчително е продуктите да се обърнат наопаки, преди да се заредят в барабана. Цикълът продължава 2 часа 10 минути.
 • Смесете/ежедневно. Режим, подходящ за сушене на памучни и синтетични дрехи. Поради липсата на строги изисквания за сортиране на прането (можете да поставите дрехи от смесени тъкани в барабана), той е идеален за ежедневна употреба. Продължителността на цикъла е 135 минути.
 • Противоалергични. Доста дълъг алгоритъм за 3 часа 15 минути. Подходящо за сушене на дрехи, изискващи високотемпературно третиране (бебешко бельо, хавлии, спално бельо и др.) По време на процеса до 99% от бактериите и алергените се отстраняват от тъканта.различни програми на сушилня Beko
 • Pooh.Mode за грижа за продукти с пълнител. Препоръчва се якета и други дрехи да се обърнат наопаки, преди да се заредят в барабана. Цикълът е с продължителност 100 минути.
 • Експрес. Бърз алгоритъм. Можете да поставите не повече от 0,5-1 кг пране в сушилния барабан. Артикулите ще бъдат леко влажни за по-нататъшно гладене. Продължителността на режима е половин час.

За режимите „Cotton Iron Dry“ и „Cotton Cupboard Dry“ е възможно да заредите барабана наполовина.

При половин товар цикълът ще отнеме по-малко време.Програмите ще са с продължителност 55 и 75 минути, вместо пълните 150 и 189 минути. Това е много удобно, ако няма много пране - потребителят не трябва да изпълнява пълноправен алгоритъм.

Потребителят може сам да зададе продължителността на сушене, като избере режим „Програмно време“. Таймерът може да се настрои от 10 до 160 минути. Когато се стартира този режим, машината няма да се фокусира върху нивото на влага на прането.

Сушилните Beko имат и програми с намален разход на енергия. Когато е активиран, скоростта на въртене на барабана е по-ниска, отколкото в стандартен режим. Остатъчната влажност на прането ще бъде от 40 до 60 процента, в зависимост от избрания алгоритъм.

Такова разнообразие от програми в сушилните Beko дава възможност за зареждане на почти всякакви дрехи в барабана. Важно е да изберете алгоритъм въз основа на вида на тъканта. Оптималните температурни условия ще помогнат за поддържане на яркостта, формата и свойствата на нещата, както и ще им придадат мекота.

Стартиране на алгоритъма, промяната му, заключване от деца

Сушилните Beko са интуитивни за работа. Ако срещнете затруднения при стартиране на машината или избор на програма, винаги можете да се обърнете към инструкциите. Там са описани всички подробности.

За да започнете сушенето, трябва:

 • включете захранващия кабел на машината в контакт;
 • натиснете бутона „Вкл.“;
 • изберете желания режим с помощта на въртящия се превключвател;
 • натиснете бутона „Старт/Готовност“, за да активирате цикъла.

Потребителят все още има възможност да промени избрания алгоритъм след стартиране на цикъла. За това:

 • поставете на пауза цикъла с бутона „Старт/Изчакайте“;
 • завъртете селектора на желания режим;
 • натиснете бутона "Старт", за да активирате цикъла.Заключване за деца в сушилнята

Пералните Beko имат функция за заключване от деца на контролния панел. Помага за предотвратяване на прекъсване на текущия режим поради натискане на бутони на устройството. Когато опцията „Заключване“ е активирана, всички бутони на тялото на сушилнята са заключени, с изключение на „Вкл./Изкл.“.

За да активирате опцията за заключване за деца, трябва едновременно да натиснете бутоните за избор на ниво на сушене и звуково предупреждение. Клавишите трябва да се задържат в това положение за 3 секунди. Деактивирането на функцията става по същия начин.

Някои модели Beko имат таймер, който ви позволява да отложите началото на цикъла за определено време. Закъснението се настройва със специален бутон на контролния панел. След това трябва да натиснете „Старт/Готовност“ и на дисплея ще се покаже обратно броене на минути.

Ако просто искате да отмените избрания режим, трябва да натиснете бутона „Вкл./Изкл.“. Машината ще спре да работи. След това остава само да извадите захранващия кабел от контакта и да разтоварите барабана.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня