Преглед на режимите на сушене в пералнята LG

Преглед на режимите на сушене в пералнята LGМарката LG произвежда няколко линии перални и сушилни машини, като всяка година моделите стават все по-сложни. Съвременните системи "2 в 1" имат няколко режима на сушене, предназначени за различни видове тъкани. Не можете да „натискате“ бутоните на случаен принцип - можете да пресушите или недостатъчно изсушите прането или дори напълно да съсипете предмета. За да изсушите дрехите до перфектно състояние, трябва да знаете всички режими на сушене, налични в пералнята LG. Нека разгледаме всяка програма по-подробно.

Описания на програми за сушене

Модерните машини LG предлагат няколко програми наведнъж, не само за пране, но и за сушене. Използвайки предварително зададени режими на сушене, можете да изберете оптималните условия за грижа за вашия артикул, вместо да експериментирате с температурата на нагряване и продължителността на цикъла. Основното нещо е да знаете коя икона на таблото отговаря за сушенето, как е конфигурирана и активирана.

Повечето машини 2 в 1 имат една програма за сушене. Обозначението му е схематично изображение на тениска с три вълнообразни линии в долния десен ъгъл. Бутонът е означен просто като „Drying“ или на английски „Dry“. За да активирате функцията, просто натиснете бутона и след това натиснете “Старт/Пауза”. Степента на сушене се регулира чрез настройка на таймера:

 • 30 минути – режим “Нормален”;
 • 60 минути – „Гладене”;
 • 120 минути – „Ниска температура“.Какви са програмите за сушене в LG SM?

В края на сушенето на дисплея ще се появи кодът „Cd“, което ще покаже активирането на климатичната система. С прости думи, машината ще започне окончателната обработка на артикулите, за да намали гънките и да изглади тъканта. Остава само да натиснете бутона за стартиране и да завършите цикъла.Ако потребителят няма време, машината ще удължи програмата с още 2-3,5 часа.

Пералнята със сушилня LG изсушава дрехите за 30-240 минути, в зависимост от избраната програма.

Модерните "2 в 1", например LG F1496AD3, предлагат на потребителя няколко програми за сушене. Те се показват на таблото до програматора, подчертават се с розова линия и се включват чрез завъртане на селектора. Като правило има четири от тях:

 • “Стандарт” или “Cupboard Dry” (пълно и бързо изсъхване за хавлии, ризи и спално бельо от памук или лен);
 • „За гладене“ или „Гладене“ (тук нещата остават леко влажни за последващо гладене);
 • “Нежна” или “Ниска температура” (предназначена за текстил, синтетика и деликатни тъкани, тъй като предполага безопасно и бавно сушене при ниска температура);
 • “Еко сушене” (може да включи сушене с продължителност от 30 до 150 минути; времето зависи от количеството пране в барабана).

При перални със сушилни машини можете да включите един цикъл: веднага след края на прането ще започне сушенето. Но тази опция е подходяща само за памучни и ленени изделия, тъй като автоматично се задава програма за бързо сушене при висока температура.

Броят и предназначението на режимите зависи от модела на пералнята със сушилня LG - при някои машини списъкът се допълва с допълнителни функции. За да изясните възможностите и мощността на оборудването, трябва внимателно да проучите инструкциите. Ръководството за потребителя съдържа таблица с програми за сушене с обяснения и препоръки.

Други програми за сушилня

Освен програми за сушене, комбинираните уреди на LG имат и режими на пране.Техният брой зависи от модела на машината, а „арсеналът“ често се допълва с уникални функции като обработка с пара или двойно изплакване. По правило на потребителя се предлагат поне 9-15 позиции.

 • Памук. Намира се във всички модели на LG и е предназначен за пране на бели и цветни памучни дрехи. Температурата на нагряване се настройва от минимум до 90 градуса, а барабанът се върти рязко и в различни посоки - за по-добро изпиране. Някои машини предлагат подобрени режими: “Памук макс” и “Памук +” с по-ниска консумация на енергия, както и “Памук + пара” с парна обработка на дрехите.
 • Спортни дрехи. Препоръчва се за нежно почистване на мембранни артикули и термобельо, например от Coolmax, SympaTex, Core-tex и флийс. Благодарение на ниската температура и нежното центрофугиране, материята се пере, запазвайки оригиналната си форма и способността на влакната да „дишат“.
 • Смесени тъкани. Универсален цикъл за едновременно пране на различни видове тъкани: спортни дрехи, бельо, вълна, тъмни дрехи и пухени дрехи. Продължава около 60-100 минути, като загряването на водата е ограничено до 40 градуса.
 • Ръчно пране/Вълна. Подбран за пране на плетени и плетени дрехи. Работи със студена вода и скорост на центрофугиране до 600 оборота в минута.програмна таблица
 • Вълна. Отделен режим за почистване на чиста естествена вълна. Температурата се настройва на 20-40 градуса, а в тавата се налива специален препарат.
 • Деликатен. Включено за тънки тъкани, блузи и бельо. Основната му разлика е минималното нагряване и въртене за по-нежна грижа.
 • Синтетика. Оптимални условия за пране на найлон, полиестер и акрил: 20-40 градуса, средна центрофуга и 30-60 минути.
 • Интензивно 60. Обозначение – тениска с петно.Издържа 60 минути и изчезва при нагряване до 60 градуса. Отличава се с икономична консумация на енергия.
 • Quick 30. Позволява ви да завършите целия процес на пране за 30 минути, включително центрофугиране и изплакване. Подходящ за варели с половин товар и умерено замърсяване. Максимално нагряване – 40 градуса.
 • Бързо 14. Ускорен цикъл, който продължава по-малко от 15 минути. Предназначен само за леко замърсено пране и работи със студена вода. За по-добро изплакване се препоръчва използването на не повече от 20 g препарат за всеки 2 kg пране. Намерен на F4M5TS6W.
 • Грижа за вашето здраве. Благодарение на обилното изплакване и нагряване до 60 градуса, той предлага максимално отстраняване на битовата химия от тъканта. Идеален за детски дрехи, спално бельо и бельо.
 • хигиена. Среща се при машини F4M5TS6W и представлява цикъл на пране в гореща вода – при 60 градуса. Благодарение на високата температура, прането се дезинфекцира, почиствайки го от микроби и алергени.
 • Завивка празна. Тук се перат големи обемисти предмети: възглавници, покривки за легла и други постелки. Температура – ​​до 40 градуса, центрофуга – минимална, време – около 120 минути.
 • Тихо. Удобна програма за потребители на F4M5TS6W, която включва нощно почистване. Двигателят не работи с пълна сила, поради което барабанът се върти плавно, а пералнята не вибрира и не издава шум.
 • Хипоалергичен. Включва се, когато е необходимо да се премахнат алергените от влакната: вълна, полени и акари. След стартиране машината загрява до 60 градуса и "изпарява" нещата за 100-120 минути.
 • Тъмни тъкани. Рядка програма, предназначена да запази черния пигмент. Работи при ниски температури и минимално центрофугиране. Предлага се за модел F4M5TS6W.
 • Бебешки дрехи.Предназначен за висококачествено пране на дрехи на бебета и деца. Включва загряване на водата до поне 60 градуса, обилно изплакване и максимално центрофугиране. Среща се в почти всички модели на LG.
 • Небрежен. Идеална програма за пране на ризи от полиестер, полиамид и акрил. Температурата по подразбиране е зададена на 40, но може да варира от 20 до 60.
 • Премахване на петна. Специален режим за премахване на силни органични замърсители - сок, трева, вино, червило. Температурата постепенно се повишава от 20 до 40 градуса, което ви позволява да премахнете различни видове петна. Само за артикули, изработени от тъкани, съдържащи памук.
 • Опресняване. Присъства на модели с парогенератор, например на F4M5TS6W. Продължава 20 минути, през които горещият въздух ще изглади тъканта, ще премахне неприятните миризми и ще премахне упоритите петна.

Комбинираните перални машини от LG трябва да имат отделни режими на изплакване, центрофуга и източване. Някои модели, например F4M5TS6W, предлагат бутон „Моята програма“. Тази функция включва съхраняване в паметта на машината на потребителски настройки, въведени ръчно или изтеглени през интернет.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня