Супер тесни перални

супер тясна пералняНашите специалисти често чуват израза „тясна пералня“ и не само го чуват, но и ремонтират оборудване, чиято ширина е по-малка от 40 см. Изразът „супер тесни перални“ обаче озадачи всички ни. Оказва се, че производителите наричат ​​най-тесните перални машини с предно зареждане, чиято дълбочина е от 33 до 35 см, супер тесни; ще говорим за тях по-подробно.

Вече тесен

След като проучите подробно пазара на автоматични перални машини, можете да видите, че производителите напоследък активно запълват нишата тесни перални машини, разработвайки и представяйки все повече и повече нови модели с дълбочина под 40 см, докато височината и ширината на такова оборудване остават стандартни. Но ако погледнем пералните машини с предно зареждане, чиято дълбочина е от 33 до 35 см, вече не виждаме толкова голямо разнообразие от модели, и все пак това са перални с повече от необходимата дълбочина.

Представете си тази картина. Имате малък апартамент, невъзможно е да поставите пералня в банята, трябва да напуснете кухнята. Решавате да вградите пералня под плота, но проблемът е, че можете да си позволите плот с дълбочина само 40 см. Изневиделица се оказва проблем.

По-големият плот ще изглежда обемист в малка кухня и ще заема твърде много място, което в случая е непозволен лукс.

За да вградите пералня под плота, трябва да оставите празнина отпред поне 1 см, за да не стърчи предният панел и поне 5 см отзад, за да има място за маркучите и захранващия кабел .В резултат на това остават 34 см под корпуса на пералнята, но от къде да взема такава пералня, дори тесните модели да са с дълбочина 36, 37, 38 и 39 см.Оказва се, че в нашия случай няма къде да набутам дори тясна пералня, имаме нужда от супер тесен модел пералня с предно зареждане максимална дълбочина 35 см, може ли да се вземе отнякъде?

Преглед на тези перални машини

Сред най-популярните марки перални можете да намерите много тесни модели; супер тесните са рядкост и не всички производители могат да се похвалят с тях. Например, такива модели не се срещат сред пералните машини Samsung или LG, но се намират под марката Indesit. Е, нека не отегчаваме читателя с ненужни дискусии, но нека веднага да преминем към прегледа на супер-тесните перални машини.

 1. Indesit IWUB 4085. Проста, супер тясна пералня с размери Ш x Д x В - 60x33x85 см. Моделът има само едно предимство - ултра малка дълбочина на тялото, само 33 см, в противен случай техническите характеристики са повече от скромни. Зареждането на барабана е само 4 кг, скоростта на центрофугиране е до 800 оборота в минута. Няма дисплей, но има впечатляващ брой програми за пране. Средната цена на тази машина е около $195.
  indesit-iwub-4085
 2. Indesit IWUC 4105. Супер тясна пералня от същия производител. За разлика от горния модел, този модел е с по-разширени технически характеристики, като размерите му са същите Ш x Д x В - 60x33x85 cm. Зареждането е абсолютно същото - 4 кг, но въртенето може да се извърши при скорост от 1000 оборота. Машината се предлага в комплект с подвижен капак, който улеснява поставянето на модела под плота, и 16 програмирани режима позволяват перфектното пране на дрехите. Цена: $225.
  indesit-iwuc-4105

В класа на супер-тесните перални машини Indesits се считат за най-евтините, въпреки че качеството им е подходящо.

 1. АТЛАНТ 35М102. Тази супер тясна автоматична пералня се произвежда от известна беларуска компания.С размери Ш x Д x В - 60x33x85 см, тази машина е малко по-ниска по технически характеристики от своите конкуренти, които произвеждат оборудване под марката Indesit. По-конкретно, този модел има натоварване от 3,5 кг, скорост на центрофугиране от 1000 оборота в минута и само 15 програми за пране. Но има частична защита срещу течове. Цена на модела: $261.
  атлант-35м102
 2. Electrolux EWM 1042 EDU. Евтина, икономична и най-важното много тясна пералня от известен и дългогодишен производител. Размери Ш x Д x В – 60 x 33 x 85 см, зарежда 4 кг сухо пране, центрофугира до 1000 оборота в минута, има дисплей. Има контрол на дисбаланса, контрол на нивото на пяната и защита от деца. Цена: $276.
  electrolux-ewm-1042-edu
 3. Hotpoint-Ariston ARUSL 105. Пералня със същите размери (Ш x Д x В – 60x33x85 см) и същите характеристики. Същият товар от 4 кг и скорост на центрофугиране от 1000 оборота в минута, но необичаен състав от програми за пране, включително: предотвратяване на бръчки, пране на деликатни тъкани, подаване на пара и други. Има общо 16 програми. Средна цена на модела: $260.
  hotpoint-ariston-arusl-105
 4. Candy GV34 126TC2. И този модел на супер тясна пералня според нас е много забележителен. Дълбочината му е с 1 см по-голяма - 34 см (Ш x Д x В - 60x34x85 cm), като цяло разликата е незначителна, но техническите характеристики са впечатляващи. Първо, товарът е колкото 6 кг сухо пране. Второ, скоростта на центрофугиране е 1200 оборота в минута. В допълнение, енергиен клас на консумация A++, отличен дисплей и стилен външен вид. Ще трябва да платите $340 за този модел, което е добра цена за такова прекрасно устройство.
  бонбони-gv34-126tc2

И така, след като прегледахме супер тесните перални машини, стигнахме до извода, че най-тясната машина има дълбочина 33 см със стандартна височина и ширина. Може би не е далеч времето, когато производителите ще се научат да правят още по-тесни съоръжения, но засега това е така. Митът, че супер тесните перални машини струват прекомерно много пари, не е нищо повече от мит.Сами виждате, че цената им е доста разумна и е съпоставима с цените на модели със стандартни размери.

За плюсовете и минусите на такава технология

Успяхме да разберем въпроса кои перални машини се наричат ​​супер тесни. Това са автоматични перални машини, които имат най-малка дълбочина от 33 до 35 см. Направихме преглед на моделите на такива машини и от този преглед става ясно, че много компании вече са усвоили производството на такова оборудване. Освен това през последните години те все повече предлагат тези модели на пазара, което косвено показва стабилно търсене за тях. Какви са предимствата на супертесните модели перални?

 1. Супертесният модел може да се вгради или просто да се постави там, където машина със стандартни размери не може да се побере.
 2. Тесните модели пасват много добре на стената в малка стая, спестявайки място.
 3. Благодарение на компактното разположение на частите, супер тясната машина има прилични технически характеристики, които позволяват да се използва нормално.

Такива перални машини имат и недостатъци: липса на пълна защита срещу течове, ограничен капацитет на барабана, липса на сушене и др. Но тези недостатъци рядко спират потенциалните купувачи, така че супер тесните перални машини ще продължат да набират популярност, активно измествайки „домашните помощници“ в пълен размер.

В заключение отбелязваме, че супер тесните перални машини, подобно на техните тесни колеги, активно завладяват пазара на перални машини по целия свят. В близко бъдеще по-голямата част от пералните машини ще имат или ограничена дълбочина, или дори компактни размери, въпреки че кой знае какво ще се случи след няколко години?

   

4 читателски коментара

 1. Граватар Александър Александър:

  Резервоар от една част. Това означава, че ако лагерът се повреди (1-4 години), ще трябва да си купите нов.

 2. Граватар Женя Женя:

  Нашата пералня Hotpoint Ariston е на 15 години! Точно тесен! Автоматично, предно зареждане. Оцеля едно движение. Никога не са викали майстор! Не купуваме нов, все още работи!

 3. Граватар Нина Нина:

  Нашата тясна пералня Indesit е вече на 10 години. Работи тихо както преди. Барабанът е голям, лесно можете да перете тюл и пердета.

 4. Граватар Олга Олга:

  Благодаря ти! За надпис колко разстояние да оставим от пералнята до стената. Никъде не можах да го намеря.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня