Как да възстановите фабричните настройки на пералнята?

Как да върнете фабричните настройки на пералняСистемата за самодиагностика значително улеснява живота на домакините - машината автоматично открива проблема. Съвременните модели отиват по-далеч и са готови за работа след отстраняване на повредата и повторно включване на устройството. Но повечето перални машини трябва да бъдат нулирани ръчно според специални инструкции. Предлагаме ви да разберете как да възстановите фабричните настройки на вашата пералня. Нека разгледаме алгоритъм стъпка по стъпка за всяка марка.

За перални Candy, Electrolux, Ariston

Ако пералня Candy, Electrolux или Ariston внезапно замръзне по средата на цикъл и спре да отговаря на потребителски команди, ще е необходимо ръчно нулиране на грешката. Най-лесният вариант е да отмените програмата в безопасен режим. Достатъчно е да рестартирате машината и да нулирате работещата програма, като задържите бутона “Старт/Старт” за 4-5 секунди.

Можете да изключите машината правилно, като задържите бутона "Старт" за няколко секунди.

След натискане на бутона таблото на пералнята трябва да реагира по следния начин:Нулиране на пишеща машина Kandy

 • първо ще светнат зелените „светлини“;
 • тогава всички светодиоди ще изгаснат;
 • работният цикъл ще спре.

При по-старите перални машини Candy, в допълнение към задържането на бутона за захранване, ще трябва да преместите програматора на позиция „Изключено“. Ако машината не затихне, това означава, че безопасното нулиране не е работило. В този случай ще трябва да рестартирате системата по друг начин:

 • завъртете селектора на първа позиция;
 • натиснете "Старт" за 4-5 секунди;
 • изключете захранването.

Пералнята трябва да се остави изключена от контакта за 5-10 минути. След това машината се включва отново в контакта и стартира желаната програма.

За техника Indesit

За да нулирате техническа грешка на Indesit, не е достатъчно да рестартирате машината. След като го включите отново, замръзването ще продължи и прането няма да продължи.За да извършите безопасно нулиране, ще трябва ръчно да възстановите системата, като използвате следните инструкции:

 • задръжте клавиша "Старт" за 3-5 секунди;
 • изчакайте светодиодите на таблото да светнат и да изгаснат;
 • уверете се, че цикълът е завършен;
 • завъртете селектора на позиция „нула“ (ако Indesit е със старо издание).нулиране на машини Indesit

Ако нулирането е успешно, пералната машина трябва да „замлъкне“: светодиодите на устройството ще светнат и ще изгаснат и цикълът ще спре. Ако това не се случи, това означава, че контролната платка или софтуерът на машината са се повредили.

За машини LG, Samsung

Нулирането на програмата на перални машини LG и Samsung е доста просто. Основното е, че няма проблеми с фърмуера на контролната платка. Процедурата е следната:

 • натиснете бутона "Старт/Стоп" и задръжте за 3-5 секунди;
 • изчакваме машината да „бипне“;нулиране на LG
 • натиснете бутона за захранване, докато машината се изключи;
 • изключете захранващия кабел от захранването.

Преди да нулирате грешката, проблемът трябва да бъде разрешен.

Всичко, което трябва да направите, е да изчакате 10-15 минути и да свържете отново машината към захранването. След като системата стартира, грешката ще бъде нулирана и машината ще бъде готова за пране.

Оборудване Bosch, Daewoo, Gorenje

Пералните машини Bosch, Daewoo и Gorenje се нулират по подобен принцип. Ако системата замръзне, трябва да натиснете бутона Старт/Пауза и да го задържите поне пет секунди. След това машината ще се рестартира и ще нулира работещата програма. По-нататъшните действия зависят от марката и модела на оборудването:

 • модерните агрегати автоматично ще започнат да източват водата, след което електронното заключване на люка ще бъде освободено - потребителят ще трябва само да извади прането или да стартира нова програма;нулиране на машини на Bosch
 • По-старите модели ще трябва да се изпразнят ръчно (развийте филтъра за боклук или активирайте маркуча за аварийно източване).

Ако шайбата не реагира на задържане на бутона за стартиране, тогава има проблеми с модула.Не се препоръчва да се занимавате сами с платката - по-добре е да се свържете със сервиза за цялостна диагностика на машината.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня