Колко препарат за изплакване трябва да сложа в моята съдомиялна?

Колко препарат за изплакване трябва да сложа в моята съдомиялна?Специални продукти за съдомиялни машини: сол, таблетки, прахове, препарати за изплакване не са евтини. Ако заредите твърде много от тях в машината, композициите бързо ще свършат. Ако не е достатъчно, качеството на измиване ще остане ниско. Ето защо е толкова важно правилното дозиране на използваните домакински химикали.

Струва ли си да разберете дозата на препарата за изплакване?

Много хора се интересуват колко препарат за изплакване да поставят в съдомиялната машина. Отговорът на този въпрос е в инструкциите за оборудването. Преди да използвате вашата съдомиялна машина за първи път, не забравяйте да прочетете ръководството за потребителя.

Инструкциите казват, че отделението за препарат за изплакване трябва да се напълни догоре. Това се прави преди да използвате машината за първи път. След това трябва да зададете дебита на продукта - за целта завъртете превключвателя със стрелката в желаната позиция.

Не се препоръчва да задавате минималната консумация на продукт, когато съдомиялната е напълно заредена, в противен случай ще има ивици по приборите.

Оптималната дозировка на продукта трябва да бъде избрана въз основа на инструкциите за съдомиялната машина. Прочетете също информацията върху опаковката на водата за уста. Практиката показва, че е достатъчно да завъртите превключвателя на 3-4 степени.подаването на препарат за изплакване се регулира

Дозаторът за препарат за изплакване се намира много лесно дори без инструкции. Първо, това отделение е снабдено с регулатор на подаването на продукта (превключвателя със стрелката, споменат по-горе). Второ, таблата е маркирана със символ на слънце.

И така, колко продукт трябва да налея в машината? Тавата за препарат за изплакване в съдомиялната машина се пълни до ръба и след това се настройва консумацията на състава. Първо, можете да експериментирате с дозировката - много потребители откриват от опит към какво разделение да обърнат превключвателя.

Защо се нуждаете от препарат за изплакване?

Някои потребители отказват да използват препарат за изплакване в съдомиялна машина. Всъщност съставът се използва пестеливо, така че не трябва да го пренебрегвате. Каква функция изпълнява този инструмент?

  • Благодарение на катионни и йонни вещества, препаратът за изплакване помага на основния препарат да премахне упоритите замърсявания от съдовете.
  • Нейонните частици предотвратяват прекомерното разпенване.
  • Алкохолните компоненти, включени в състава, предотвратяват образуването на филм върху приборите за хранене.
  • Киселините неутрализират агресивните компоненти, съдържащи се в перилните препарати.
  • Поликарбоксилатите предпазват съдомиялната от котлен камък и корозия.

Основните активни съставки се комбинират с вода. Някои изплаквания съдържат аромати и естествени масла. Те придават на приборите за хранене лек, ненатрапчив аромат.съдовете стават лъскави

Ако използвате многофункционален препарат за съдомиялна машина, не е необходимо да наливате препарат за изплакване в машината. Такива капсули, таблетки и прахове вече съдържат сол, детергентни компоненти и всичко, което е необходимо за изплакване на съдове.

Препаратът за изплакване придава блясък на приборите за хранене, предотвратява появата на ивици и допълнително изсушава съдовете.

Препаратът за изплакване премахва остатъците от препарати и химикали, които не са безопасни за човешкото здраве от приборите за хранене. Компонентите започват да действат към края на цикъла, когато водата се затопли до най-високата си температура. Съставът значително подобрява качеството на измиване на кухненски прибори.

Важно е да закупите качествен препарат за изплакване на съдомиялна машина. В противен случай продуктът няма да предотврати петна, но ще насърчи появата им и няма да отмие добре плаката. Затова изберете домакински химикали с безопасен състав.

Мога ли да използвам домашно приготвена вода за уста?

Ако някой от членовете на вашето семейство е алергичен към „купени“ води за уста, можете сами да си приготвите продукт с подобен ефект. За да направите това, ще бъде достатъчно да копаете в кухнята. Много продукти са доста способни да придадат блясък на съдовете и да предотвратят ивици.

  • Лимонена киселина. Универсалният продукт може да се използва като препарат за изплакване. Разредете 1 чаена лъжичка лимонов сок в литър вода. За да подобрите ефекта, добавете няколко супени лъжици алкохол. Можете да добавите любимото си етерично масло към есенцията за аромат.
  • Гроздов или ябълков оцет. За третиране на съдове добавете 1 лъжица от продукта към машината. По-добре е да не използвате обикновен трапезен оцет, тъй като кухненските прибори ще имат специфична миризма след измиване.използвайте оцет за домашно приготвена вода за уста
  • Лимонов сок. За да приготвите вода за уста, трябва да смесите 5 супени лъжици лимонов сок с лъжица препарат за миене на съдове. Полученият състав се излива в отделението на машината.

Приготвянето на препарат за изплакване в съдомиялна машина у дома е доста лесно. Ето защо, ако не сте доволни от купената от магазина домакинска химия, не отказвайте да използвате продукта, а го пригответе сами.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня