Колко струва една пералня?

колко струва една автоматична машина?Автоматичната пералня е изключително необходимо нещо в домакинството. Невъзможно е да си представим модерен дом без него. И, разбира се, поради нестабилната икономическа ситуация в държавата, хората се интересуват от цените на такова оборудване. Особено когато изпитвате желание да смените разбитата си „домакиня“ с нова. Ще говорим колко струва една автоматична машина на страницата на тази публикация.

Ценови класове перални

Ценовият клас на пералнята е специален критерий, който ви позволява да класифицирате определен модел пералня в една или друга група. Различните експерти предлагат различни подходи за определяне на ценовите класове на пералните машини, но ние решихме да тръгнем по простия път, идентифицирайки само 3 класа:

 • бюджетна ценова категория;
 • средна ценова категория;
 • елитна ценова категория.

Ясно е, че разпределението на моделите автоматични перални в този случай се основава на тяхната пазарна стойност. Бюджетни машини - максималната цена е 380 долара, перални от среден клас - от 381 до 910 долара, а скъпите луксозни перални ще струват от 911 долара. Но веднага възниква въпросът защо такива ценови диапазони? В този случай, при определяне на ценовите рамки за конкретни модели автоматични перални, специалистите разчитат на технически и маркетингови критерии, а именно:

 1. марка и фирмена политика;
 2. Страна на произход;
 3. качество и материал на машинните части;
 4. състав и брой режими на пране и сушене;
 5. електронно пълнене;
 6. състав и брой допълнителни функции;
 7. защита и енергийна ефективност.

важно! Колкото по-скъпа е пералнята, толкова по-голяма е разликата в цените между подобни модели и толкова по-голямо е влиянието на горните критерии.

Всички тези критерии заедно влияят на цената и позволяват да се разбере към коя ценова категория принадлежи определен модел автоматична пералня. Е, стига да се бием около храста, нека направим преглед на пералните машини от бюджетния, средния и луксозния клас.

Бюджетни перални

Нека започнем нашия преглед с бюджетни автоматични перални машини. Това би било логично, тъй като бюджетните перални са най-популярните и широко разпространени. И това не е изненадващо, защото цената им не надвишава 380 долара, което означава, че много хора могат да си позволят такива автоматични перални машини.

Indesit EWSC51051B. Бюджетна автоматична пералня с рекордно ниска цена – 227$. Техническите му характеристики едва ли ще впечатлят някого, особено по съвременните стандарти, но измива нещата добре и за някои това е достатъчно. Автоматичната пералня е с хоризонтално зареждане, барабанът събира 5 кг пране, скоростта на центрофугиране е до 1000 оборота в минута, има 16 програми за пране. Има и функции, неочаквани за бюджетен модел на машината:

 • автоматично претегляне на нещата;
 • пране с изключена центрофуга;
 • спиране и добавяне на пране точно по средата на прането;
 • отложен старт;
 • вторично изплакване.

INDESIT EWSC 51051 B

Моделът е доста приличен, но ме объркват две неща. Първо, тази пералня е произведена в Русия и това говори много, и второ, тя е направена от доста нискокачествени части и нискокачествен материал. Статистиката ни казва, че такива перални работят средно 3-5 години и след това започват проблемите, но изборът, разбира се, е ваш, може да имате късмет.

Candy GC41072D-07. И това е бюджетна пералня от съвсем различен производител, но с подобни характеристики. Дори броят на програмите и функциите е същият. Разликата е само в качеството на частите и цената - качеството е малко по-добро, а цената е малко по-висока. И разбира се зареждането на барабана, за този модел е 7 кг, плюс електронно управление.Средната цена на модела е 302 долара, монтажът е руски.

CANDY GC4 1072D-07

Beko WKB51031PTMA. Струва си да разгледате по-отблизо този бюджетен модел пералня. На пръв поглед цената е атрактивна – 253$. Но това е пералня с доста голям дисплей и електронно управление. Приятните изненади не свършват дотук. Автоматичната пералня разполага с цели 11 програми за пране, включително ръчно пране, детски дрехи, накисване, вълна и много други популярни и търсени програми.

BEKO WKB 51031 PTMA

Трябва да се отбележи, че сред функциите на тази машина има наистина уникални. Например премахване на животински косми. Дори скъпите модели перални не могат да се похвалят с тази функция, но ето една бюджетна машина. Качеството на частите и монтажа е на ниво, въпреки че този модел е произведен в Русия, но все пак има някои недостатъци. Основният недостатък е натоварването на барабана, само 5 кг, което не е достатъчно по съвременните стандарти, а центрофугата едва достига 1000 оборота в минута, което също не е много добро, дрехите, които излизат, са доста мокри.

За ваша информация! Производителят твърди, че остатъчната влажност на прането след центрофугиране на Beko WKB51031PTMA е 63%, но нашите тестове показаха 65 и дори 70%, което е доста.

Средна класа

Сега нека да разгледаме набързо моделите перални машини от среден клас. Това е доста широк ценови диапазон с голям брой модели перални машини, които имат различни характеристики.

LG F12U2HDN0. Отлична автоматична пералня, ярък представител на оборудване от среден клас на разумна цена - $454. Тази машина има много предимства, включително:

 1. барабан, в който можете да заредите 7 кг пране;
 2. инверторен двигател с директно задвижване (неразрушим, ако няма производствени дефекти);
 3. центрофуга с висока скорост до 1200 оборота в минута;
 4. Интелигентен контрол на измиването Fuzzy Logic;
 5. автоматично претегляне на мръсни дрехи и определяне на количеството вода за пране;
 6. 14 различни програми за пране, включително режими: супер бързо пране, завивки, бебешки дрехи, вълна и др.;
 7. отложен старт до 19 часа;
 8. пране с изключена центрофуга.

LG F12U2HDN0

Освен това машината има уникален барабан с балончета, специално разработен от LG. Позволява ви да перете добре мръсните неща, като същевременно сте по-внимателни с прането. Също така предимствата включват стилен дизайн, електронно управление и голям цветен дисплей.

DAEWOO DWD-UD2412K. Доста интересна автоматична пералня произведена в Корея. Интересен е както от дизайнерска, така и от техническа гледна точка. DAEWOO DWD-UD2412K е с товароносимост до 12 кг. Освен това, това не е натоварване, завишено от производителя, което се различава от действителното с няколко килограма, това е реално, доказано натоварване. 9 програми за пране, центрофуга с висока скорост, барабан от неръждаема стомана, интелигентно управление, половин зареждане и т.н.

DAEWOO DWD-UD2412K

Външният вид на пералнята може да се счита за уникален:

 • предната стена е украсена с уникална живопис;
 • дисплеят и контролният панел не са разположени на предната стена като всички машини, а отгоре;
 • опростеният корпус без остри ъгли и прави линии придава меки очертания и създава усещането, че тази машина е просто създадена за уютна баня.

И колко струва това чудо, 700, 800 или може би 900 долара? Не, само 545 и повярвайте ми, като закупите тази пералня, няма да съжалявате нито за похарчен цент. Много добра покупка за голямо семейство.

Забележка! DAEWOO DWD-UD2412K е с двигател с директно задвижване, който е с гаранция от производителя 10 години.

Bosch WAT28440OE. Феновете на немското качество може да харесат автоматичната пералня Bosch WAT28440OE. Той наистина е направен от немски резервни части, но е сглобен на руска територия и това е истинска „муха в мехлема“. В същото време е объркващо, че цената на този модел е около $757, което е доста скъпо за оборудване, сглобено в Русия.Потребителите в рецензиите си казват: „...ако беше сглобен в Германия, щях да го купя за толкова пари, но извинете...“.

BOSCH WAT 28440OE

Като цяло моделът има доста предимства: товароносимост от 9 кг, отложен старт, електронно управление, специална програма за пране на възглавници, защита от деца, контрол на пяната и много други полезни функции. Но пак кой ни пречи за тези пари да си купим пералня, сглобена в Корея, многократно тествана с още повече функции? Изборът е твой!

Елитно оборудване

Ако сте фен на елитно оборудване и имате достатъчно финансови средства, за да го закупите, тогава този параграф от тази статия трябва да ви заинтересува. Пазарът предлага достатъчно луксозни перални, но напоследък дори големите търговски центрове ги предлагат по-малко охотно, тъй като търсенето не е особено голямо. Ето няколко примера за луксозни модели перални.

Electrolux EWW51697. Елитна пералня, която дойде при нас от Италия. Ергономичен дизайн, вместителен барабан до 9 кг, сушене, въртене до 1600 оборота в минута - това са само малка част от предимствата му. Има само 10 програми за пране, но те са подбрани така, че със сигурност ще използвате всяка програма. Някои машини имат 16-20 програми, половината от които не се търсят; Electrolux EWW51697 няма това.

Electrolux EWW51697

Нека бъдем честни и да отбележим недостатъците на този модел. Първо, металът на тялото е доста тънък, на някои места може да се натисне с пръст, и второ, машината има пластмасов резервоар с доста ниско качество, което е неприемливо за перални машини от елитен клас. И като цяло качеството на материалите оставя много да се желае, което със сигурност ще се отрази на работата. И колко струва това чудо? Средната цена е около 1550 долара.

За ваша информация! Нашите експерти проучиха маркетингови проучвания, проведени за този модел перални машини.Оказа се, че Electrolux EWW51697 получи доста негативни потребителски отзиви в Русия и страните от ОНД.

Samsung WW10H9600EW. И това е шедьовър домашен асистент от Samsung. Отличен дизайн, висококачествени материали, сензорни контроли и безупречен интуитивен софтуер, като цяло всичко, което традиционно отличава технологията на Samsung. Но ние се интересуваме повече от това как измива и какви функции има.

Нека бъдем накратко, машината пере безупречно, най-вече благодарение на дизайна на барабана, вградената функция за пране с мехурчета и уникалните програми за пране. Може да пере 10 кг пране наведнъж. В него можете да измийте палатката, хамак, спални чували, одеяла и други обемисти вещи. Машината може да се справи без затруднения с всякакви мръсни предмети, а за да ви предпази от случайно претоварване на барабана с пране, тя има вградена функция за „автоматично претегляне“.

Samsung WW10H9600EW

Машината няма сериозни недостатъци, въпреки че за тези пари производителят можеше да вгради сушилня в пералнята, но не го прави. Въпреки че този факт не разваля пералнята. Пазарната стойност на тази пералня е 1287 долара.

И така, на пазара има голямо разнообразие от автоматични перални и цените са различни за всеки. Условно всички перални могат да бъдат разделени на три групи според цената: бюджет, среден клас, лукс. В тази статия сме дали примери за машини, принадлежащи към всяка от тези групи. Надяваме се, че нашият преглед ще ви помогне да направите правилния избор, успех!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня