Колко цветни метали има в една пералня?

Колко цветни метали има в една пералняНе бързайте да изхвърляте старата си пералня в боклука. Дори счупеното устройство може да бъде полезно в домакинството: да стане „донор“ за нови перални машини или да послужи като основа за други изобретения. Друг вариант е да разглобите машината за резервни части, да предадете цветния метал за закупуване или да „бутнете“ цялото оборудване. Остава само да разберете колко цветни метали има в колата, къде да ги намерите и къде да върнете пералнята без да я разглобявате.

Има ли много мед и алуминий в пералнята?

Цветен метал има във всяка пералня и след повреда на машината може да бъде премахната и продадена. Вярно е, че приходите няма да имат много нули - в устройството няма много мед и алуминий. За да не губите време напразно, си струва предварително да съпоставите положените усилия с потенциалното „производство“.

 • Що се отнася до медта, електрическият двигател на пералнята съдържа приблизително 0,7-1,2 кг (крайното тегло зависи от модела). Като цяло, с цена от 360 рубли. на килограм можете да получите максимум 250-400 рубли.
 • Алуминият присъства и в корпуса на двигателя. Общото тегло на този цветен метал обикновено е не повече от 0,7-1 кг. Купуват го за 50-70 рубли. на килограм.
 • На теория в пералнята има златни частици. Но практиката показва, че това е невъзможно да се направи в апартаментни условия: необходими са специални знания и оборудване.

В пералнята има максимум 470 рубли от цветни метали.

мед в двигателя на пералната машина

Лесно е да се изчисли приблизителната полза от разглобяването на пералната машина за цветни метали. Препоръчително е да запомните тази цифра и да я сравните с други опции за „препродажба“ на машината.Има три начина: разпродайте ценни части, опитайте се да продадете цялото оборудване или вземете отстъпка при закупуване на нова единица.

Продаваме пералнята възможно най-изгодно

Разглобяването на пералнята и продажбата на отделни резервни части е много по-изгодно, отколкото да се опитвате да намерите цветни метали в двигателя и микросхемите. Особено ако машината е доста „работеща“ и основните компоненти не са били повредени след повредата. По този начин помпата, електродвигателят, таблото за управление и барабанът се считат за ценни. Всички тези компоненти могат да бъдат премахнати и продадени на сервизи, които обслужват перално оборудване.

Ако нямате време сами да разглобите пералнята, тогава можете да намерите организации, които купуват и премахват „цели“ машини. Приходите ще бъдат по-малко, но според прегледите дистрибуторите плащат 500 рубли или повече. Колкото по-удобен и модерен е моделът, толкова по-висока е цената му. Тази опция има очевидни предимства:

 • по-изгодно е да продадете цялата пералня, отколкото да я продадете за цветни метали;
 • не е нужно да полагате усилия - те организират всичко сами;
 • Не е нужно да се притеснявате за изхвърлянето, тъй като фирмата купувач се грижи за транспортирането.

предаваме пералнята на купувачи

Ако се объркате, можете изгодно да продадете пералнята на части: двигателите и помпите на някои модели са много ценни сред любителите занаятчии. Но ще трябва да се потопите в темата, да потърсите реклами и да проучите търсенето, което ще отнеме много повече време от разглобяването на машината за цветни метали.

Отърваване от машината без разглобяване

Разглобяването на пералня е трудоемка задача, доста времеемка, а в апартаментните реалности понякога напълно недостъпна. За щастие има и други възможности за продажба на счупено оборудване. Някои от тях включват приходи, други само разходи.

 • Изхвърляне по правилата.Не всеки знае, че е забранено изхвърлянето на домакински уреди в кофата за боклук. Необходимо е да занесете пералнята или печката на отделно сметище, като първо раздробите устройството със специален апарат. Това не е безплатно: транспортирането и обработката ще струват на собственика около 2 хиляди рубли.
 • Препродажба на частен собственик. Никой не забранява да се опитвате да „прокарате“ пералнята чрез реклами на специален уебсайт или във вестник. Ако пералнята е ремонтируема, в добро работно състояние или принадлежи към „работещите“ модели, тогава вероятността тя да бъде продадена за символичните 1,5-2 хиляди рубли. доста високо. Основното нещо е да не надувате цената, като първо сте проучили пазара на търсене и предлагане.
  занесете старата си машина в магазина
 • Отстъпка за нова пералня. Много известни магазини за цифрови и домакински уреди редовно стартират кампанията „Разменяме устройства за нови“. Схемата е проста: потребителят носи дефектна пералня, за която получава отстъпка при следваща покупка. Размерът на компенсацията зависи от състоянието на машината и политиката на администрацията, но ползата често е многократно по-голяма от цветни метали или препродажба.
 • Превръщане на пералня в друг артикул. Счупена пералня в умели ръце ще се превърне в полезно изобретение. Така от барабана се изработват филтри, пещи и компактни бетонобъркачки, а електродвигателят става основа за вятърен генератор, косачка или трошачка.

В една пералня няма много цветни метали, така че разглобяването на машината, търсенето на мед и алуминий и продажбата им често е нерентабилно. По-добре е да опитате да продадете пералнята на частни собственици или компании за закупуване.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня