Източване на водата от филтъра на пералната машина

Източване на водата от филтъра на пералната машинаДори най-модерното перално оборудване се замърсява активно по време на работа. Това се влияе не само от парчета плат, конци, косми, вълна и сапун, но и от некачествената чешмяна вода, която често е изключително твърда. За да предотвратите оставането на отломки и мръсотия по вътрешните компоненти на „домашния асистент“, той трябва да се почиства старателно от време на време. Ако не направите това, тогава замърсяването ще повлияе пряко първо на качеството на измиването, а след това и на състоянието на самата машина. Ще ви кажем как правилно да източите водата от филтъра на пералната машина, за да можете по-късно да го почистите старателно.

Отстраняване на водата от охлюва

Преди да почистите домакинските уреди, трябва да се отървете от отпадъчната течност, останала в системата след последния цикъл на работа. Винаги трябва да започнете със спиралата на помпата - това е името, дадено на мястото, където трябва да завинтите дренажния филтър. Именно през този охлюв преминава цялата мръсна вода, изпомпвана от резервоара с помощта на помпата SM. За съжаление, не цялата използвана течност отива в канализацията - малко остава в кохлеята. Следователно, за да не се наводнят подовете с вода, филтърът за боклук трябва да се отстрани след източване на отпадъчната течност.

На пръв поглед може да изглежда трудно да се направи това, тъй като дренажният елемент покрива охлюва, така че не може да бъде отстранен, след като водата е източена в канализацията. Въпреки това, можете първо да поставите парцали или ненужни кърпи на пода и след това да започнете бавно да източвате течността от системата. Просто постепенно отворете филтъра, източете малка част от водата, съберете я с парцали и повторете тези стъпки, докато водата изтече.След това всичко, което остава, е да премахнете филтъра, за да започнете по-нататъшно почистване.поставете кърпа близо до щепсела на филтъра

Това прави още по-лесно отстраняването на водата. За да направите това, трябва да вземете плосък лист за печене, да го поставите под предния десен крак на пералнята и да започнете да източвате водата. В този случай цялата течност няма да падне на пода, а в подготвения контейнер. Внимателно изсипете течността в съда, след това внимателно повдигнете машината, за да извадите контейнера отдолу, и след това изхвърлете водата, като я излеете в мивката или тоалетната.източете водата през аварийния маркуч

Също така си струва да обмислите ситуацията, в която вашият „домашен помощник“ има специален маркуч за аварийно оттичане на течност. Ако се постави близо до тапата на дренажния филтър, ще ви бъде още по-лесно да се отървете от водата. Просто отстранете този ръкав, поставете леген или кофа под него, отворете щепсела и източете цялата отпадъчна течност. След приключване на процедурата в охлюва ще остане много малко вода, която ще трябва да се отстрани със суха кърпа или просто да се отцеди в малък съд.

Филтърът е изключително мръсен

Често потребителите се сблъскват със ситуация, в която не могат да почистят филтъра за боклук. Това може да се случи, ако дренажният елемент не е бил отстранен за почистване дълго време или изобщо не е бил почистван. Тогава устройството не може да се почисти с обикновена струя чешмяна вода. Какво може да помогне?

  • Активно почистване с четка за зъби. Поради факта, че филтърът за боклук е активно покрит с плака каустик, може да изисква почистване със стара четка за зъби, предварително обработена със сапун за пране. Най-вероятно ще трябва да разтриете елемента енергично, за да отстраните всички замърсявания.

Като алтернатива можете да използвате гъба с абразивна повърхност, която ефективно ще премахне всяка плака.

  • Накиснете. Когато всички усилия не доведат до резултати, просто трябва да накиснете детайла в разтвор на лимонена киселина. За да направите това, трябва да разредите лимонена киселина в гореща вода, като добавите около 50 грама на 1 литър вода. След това трябва да поставите дренажния елемент в получения разтвор за поне един час. Изплакнете старателно всички останали разтвори и замърсители след изтичане на определеното време.Опасен ли е лимоновият сок за пералнята?
  • Използване на домакински химикали. И накрая, ако разтвор на лимонена киселина не помогне, тогава трябва да закупите специален препарат, специално предназначен за борба с плака, ръжда и други замърсители.

Когато почиствате, не се страхувайте да използвате сила, защото филтърът за боклук е устойчив не само на триене, но и на домакински химикали. Единственото нещо, което не се препоръчва, е да потапяте частта във вряща вода и силни основи, тъй като те могат да направят дренажния елемент неизползваем.

Филтърът е залепнал плътно

Освен това ще анализираме често срещана ситуация, при която потребителите не могат да отстранят отпадъчната течност от системата просто защото дренажният филтър не може да бъде отстранен дори с помощта на груба сила. Това може да се случи или поради запушване от заседнал чужд предмет, или поради дебел слой котлен камък, покриващ частта. Независимо от причината за запушването, трябва незабавно да отстраните запушването, за да почистите основно елемента по-късно.

Като алтернатива на ръчното почистване можете да използвате цикъла на почистване на пералната машина със специален препарат.

Справянето с нещо подобно не е лесно, защото освен свободно време, ще ви трябва сила и изобретателност. Има три начина за решаване на проблема, всеки от които е подходящ за различни инциденти.Нека започнем с лесен, който би трябвало да помогне за коригиране на малък проблем, завършвайки с радикален метод, подходящ само в изключителни случаи.

  • Първо, трябва да се опитате да получите филтъра за боклук с помощта на обикновени инструменти, които всеки дом трябва да има. Това могат да бъдат обикновени клещи или клещи, които трябва да се използват за фиксиране на изпъкналостта на частта и след това се опитайте да я издърпате. Важно е да не прекалявате, за да не счупите случайно пластмасовия елемент.Филтърът за боклук не се развива
  • Ако първото решение на проблема не ви подхожда, можете да опитате да избиете дренажния елемент. Няма нужда от чук или друг инструмент; просто трябва да наклоните „домашния асистент“, за да го облегнете на стената, и след това леко да почукате повърхността с юмрук недалеч от горния панел на SM. Понякога тези действия ви позволяват да преместите чужд обект, който може да блокира монтажа. Трябва да повторите описаното, ако вашият дренажен филтър виси хлабаво в гнездото си, но все още не можете да го премахнете.
  • Последният метод е подходящ само за опитни потребители, тъй като ще трябва да разглобите пералнята, за да стигнете до дренажния елемент през помпата. Поставете машината настрани, отстранете дъното, демонтирайте помпата и отстранете мръсотията от филтъра за отпадъци през отвора, който се появява. Освен това можете да третирате устройството с техническа смазка WD-40, за да се отървете ефективно от мащаба.

Не се колебайте да се обадите на специалист от сервизен център, ако не сте уверени в способностите си и се страхувате да не повредите устройството още повече.

Най-често дренажният блок на пералната машина е лесен за справяне, особено ако не забравяте за превенцията и го почиствате поне веднъж на тримесечие.Честотата на почистване също зависи от честотата на използване на устройството, както и от присъствието на домашни любимци в къщата, поради което дренажният филтър ще трябва да се почиства ежемесечно.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня