Как да източите водата от съдомиялна Electrolux

Как да източите водата от съдомиялна ElectroluxВсяка съдомиялна машина винаги е напълно пълна с вода по време на работа, но след работния цикъл обикновено не се отървава напълно от течността. Поради това производителите на оборудване дори съветват вратата на машината да се оставя отворена след работа, за да може поне част от водата да се изпари. Следователно е съвсем нормално в съдомиялната винаги да има малко вода. Понякога обаче има ситуация, когато вътре в устройството изобщо не трябва да има течност, така че трябва да започнете принудително източване на водата. Как и защо трябва да извършите тази процедура - ще ви разкажем в днешния материал.

Какви цели преследва собственикът на PMM?

Обикновено трябва да източите водата от съдомиялна Electrolux в ситуация, когато нещо се е случило с домакинския уред, така че той се нуждае от диагностика и ремонт. В този случай цялата вода от „домашен помощник“ трябва да се източи и с изключително внимание, за да не повредите устройството още повече. Поради това трябва да се уверите, че при обръщане на тялото на машината водата не попада върху захранващата платка или контролния блок на PMM. Късо съединение на захранващата платка може не само сериозно да повреди цялото устройство „домашен асистент“, но и да навреди на човешкото здраве.

Много по-рядко се източва водата от съдомиялната машина, за да се остави оборудването в това състояние за зимата. Това може да е необходимо в ситуация, при която устройството се използва в неотопляема стая през топлия сезон.Ако оставите устройството в студено помещение за зимата, без първо да източите водата, тогава при минусови температури течността вътре ще замръзне и може да разкъса пластмасовите тръби.ремонт на съдомиялна машина

След това през пролетта потребителят ще се сблъска с неприятни, скъпи ремонти, които лесно биха могли да бъдат избегнати чрез източване на течността през есента. Обобщавайки, водата се източва или за ремонт на оборудването, или за да не се налага по-късно ремонт.

Ние освободихме работещ PMM от вода

Ако е необходимо принудително оттичане на вода специално за запазване на работещите домакински уреди до топлия сезон, тогава цялата процедура ще отнеме много малко време. Следвайте инструкциите, за да източите правилно течността.

 • Активираме програмата за източване на водата и изчакваме, докато PMM завърши работния си цикъл.
 • Изключваме оборудването от всички комуникации и премахваме маркучите.
 • Покрийте пода с парцали или кърпи.Филтърът на съдомиялната машина трябва да се почисти
 • Изваждаме филтъра за боклук от дъното на камерата за миене заедно с капака на резервоара за сол.
 • Бавно наклонете оборудването на дясната му страна, за да източите останалата течност.
 • Отворете вратата, за да позволите на PMM да изсъхне отвътре.

Ако е възможно, дръжте съдомиялната си на топло, добре проветриво място, за да помогнете на водата вътре да изсъхне по-бързо.

Веднага след като домакинските уреди изсъхнат, поставете ги в сухо помещение, където ще се съхраняват до пролетта. След описаната процедура устройството няма да се страхува от замръзване и повреда на тръбите.

Отървете се от водата от счупен PMM

Когато машината е повредена и не стартира принудителното източване на водата, ще трябва да действате по различен начин. Разбира се, все още можете да го наклоните настрани и да се опитате да източите цялата течност, но по този начин можете да наводните не само подовете, но и захранващото табло, което ще доведе до просто катастрофални щети на оборудването.Това да не говорим за факта, че рискувате здравето си, ако възникне късо съединение. Какво да направите в такава ситуация?

 • Изключете захранването на оборудването и го изключете от водоснабдяването.
 • Отворете вратата, извадете долната кошница за съдове и след това филтъра за боклук с мрежа.
 • Развийте и капака на резервоара за сол.
 • След това се нуждаем от голям празен леген, интравенозна тръба и спринцовка.
 • Поставете единия край на тръбата в резервоара за сол и свържете другия край към спринцовката.източване на вода от съдомиялна машина
 • Изсмучете водата със спринцовката, след това я извадете от тръбата и спуснете края на тръбата в легена.
 • Самата вода трябва да се оттича от бункера в басейна.
 • Повторете стъпките с вода от филтъра за боклук.

Извършените манипулации позволяват лесно източване на почти цялата вода от PMM. След това всичко, което трябва да направите, е да оставите оборудването да изсъхне за един ден, след което можете да транспортирате устройството до сервиз или да го ремонтирате сами у дома.

Защо PMM не източва водата?

Защо понякога остава течност в „домашния асистент“ от Electrolux? Защо просто спира да го изцежда без видима причина? Често този проблем възниква поради запушване или повреда на блоковете, отговорни за източването на течността.

Най-честата причина са отломки, които запушват филтъра, което води до спиране на нормалната циркулация на водата и след работния цикъл се блокира в камерата за измиване. Това често се случва, защото потребителите забравят или просто ги мързи да почистят съдовете от остатъци от храна и мазнини предварително. В такава ситуация парчета храна и други остатъци запушват филтъра и нормалното оттичане става невъзможно.В съдомиялната е останала вода

За щастие този проблем е много лесен за отстраняване. Достатъчно е да почистите филтъра за боклук и мрежата със собствените си ръце.Това може да се направи с игла, силно налягане на гореща вода или чрез накисване на елементите в разтвор на лимонена киселина за един час. Много по-трудно е да се намери изход от ситуацията, ако канализацията не работи поради:

 • повреда на помпата;
 • проблеми с циркулационната помпа;
 • повреда на сензора за ниво на водата;
 • повреда на контролния модул PMM.

Всяка от тези четири ситуации е добра причина да се обадите на специалист от сервизен център. По-добре е да не влизате сами в машината, ако нямате специално образование или опит в ремонта на домакински уреди.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня