Коя пералня е по-добра: Asko или Miele?

Коя пералня е по-добра Asko или MieleЗначителен брой хора, когато избират перално оборудване, предпочитат модели от високата ценова категория. Тук често възниква въпросът коя автоматична машина е по-надеждна: Asko или Miele? И двата производителя са добре известни, а оборудването на първата и втората марка има много положителни отзиви. Нека се опитаме да разберем коя марка да изберем и защо.

Сравнение на перални Asko и Mile

Днес пералнята е необходим атрибут във всеки дом. Купувачите подхождат съзнателно към избора на машина, опитвайки се предварително да разберат плюсовете и минусите на всеки модел. Производителите Asko и Mile предлагат висококачествено и надеждно оборудване на пазара, но коя марка е по-добра?

Miele е немска компания, чиито продукти са надеждни, екологични и лесни за употреба. Пералните се сглобяват в Германия или Полша, ръчно. Марката Miele не се стреми да намали цената на оборудването, поради което използва само висококачествени материали в производството.

Пералните машини на немската марка имат няколко характеристики:Miele WTW870WPM

 • патентованата конструкция на барабана осигурява нежна грижа за всеки тип тъкан;
 • необичайно висока скорост на въртене на центрофугата - до 1800 об/мин;
 • уникална технология Quick Power, която ви позволява да се справите с всяко замърсяване в един цикъл, продължаващ по-малко от 60 минути;
 • Система Power Wash, благодарение на която водата и електричеството се консумират възможно най-икономично;
 • Технология TwinDos, която осигурява дозиране на препарата по време на процеса на пране.

Пералните Asko се произвеждат в Швеция. Производителят също не спестява материали, опитвайки се да произвежда продукти с най-високо качество. При създаването на машини се използват различни иновативни технологии, така че оборудването има мощна функционалност. Извършва се строг контрол на всички етапи от монтажа на агрегатите.

Преди да бъде пуснат на пазара, всеки модел Asko е тестван за издръжливост до 10 000 часа, което отговаря на 20 години домашна употреба на устройството.

Шведските перални машини имат свои собствени характеристики:Asko W2084.W1

 • уникалният дизайн Quattro включва наличието на четири амортисьора, което осигурява максимална скорост на центрофугиране с минимално износване на оборудването;
 • Патентованият ActivDrum и специално оформените остриета осигуряват най-добрия баланс и най-нежното третиране дори за „капризни“ тъкани
 • липсата на маншет на барабана, което повишава нивото на хигиена - мръсотията и водата не се натрупват в уплътнението;
 • Системата SensiSave помага за спестяване на ресурси, като независимо изчислява колко вода да се налее в резервоара в зависимост от обема на товара.

Резервоарът и барабанът на всички перални Asko и Mile са изработени от неръждаема стомана, което значително увеличава експлоатационния живот на оборудването. И двете марки оборудват машините с инверторни двигатели, които имат минимални нива на шум и вибрации.

Пералните Asko или Miele не са толкова разпространени в Русия, колкото уредите от други марки. Следователно трудности с ремонта могат да възникнат както в първия, така и във втория случай. Винаги можете да поръчате компоненти чрез интернет - цената и наличността на резервни части за машини Asko и Mile са приблизително еднакви. Просто трябва да намерите компетентен майстор, който е добре запознат с устройството SMA.

Надеждността на пералните и от двете марки е доказана през годините, така че когато избирате между Asko или Miele, си струва да сравните характеристиките на конкретни модели.

Например, нека сравним перални с приблизително еднаква цена - за $659 и Miele WEA025 WCS за 59 900 рубли. Машината на шведския производител може да изпере до 8 кг пране наведнъж, докато немският модел може да изпере до 7 кг. Максимално възможната скорост на центрофугиране е същата – до 1400 об/мин.Asko W2084.W.P

Сред предимствата:

 • възможност за презареждане на предмети след стартиране на прането;
 • функция за автоматичен контрол на натоварването;
 • Възможност за вграждане в мебели или под плот, благодарение на подвижния капак.

Какво отличава Asko W2084.W.P? Предимства на модела:

 • най-висок клас на енергийна ефективност – “A+++”;
 • по-компактни размери от Miele WEA025 WCS, с по-голям капацитет на барабана;
 • Система Quattro, осигуряваща максимална поддръжка на резервоара и по-малко износване на машината.

Пералните изглеждат стилни, така че ще се впишат във всеки интериор. Машините и на двете марки имат пълна защита срещу течове; гаранцията на оборудването Asko и Mile е 2 години. Броят на програмите за измиване и допълнителните опции за моделите е приблизително еднакъв; Asko има 15 режима, Miele има 12.Mile WEA025 WCS

Невъзможно е да се каже със сигурност коя марка печели, Asko или Miele. И двата производителя се опитват да постигнат максимално качество при производството на SMA, без да пестят от материали, като въвеждат най-новите технологии и упражняват пълен контрол на всеки етап от монтажа. И Asko, и Miele отдавна са доказали на потребителите, че тяхното оборудване е най-доброто на пазара.

Предимството на марката Miele е наличието в гамата й на перални машини 2 в 1 (с функция за сушене на дрехи). Asco няма такива машини в своята линия; можете да закупите отделно само сушилня и пералня. Ето защо, ако имате нужда от оборудване за незабавно сушене на нещата, изберете немски производител.

Кои перални са по-скъпи?

Цената на оборудването може да разсее всякакви съмнения относно избора между Asko или Miele. В крайна сметка защо да плащате повече, ако пералните машини са еднакви по функционалност, капацитет, качество на измиване, поддръжка и консумация на ресурси. Нека сравним колко различни са цените на машините.коя пералня е по-скъпа

Най-евтината машина Miele струва $599.За тези пари можете да получите модерна пералня с капацитет до 7 кг с луксозен софтуерен "пълнеж", много опции и допълнения, възможност за презареждане и автоматично претегляне на прането. В линията Asko минималната цена на машината е 659 долара, предимството й е барабан за 8 кг неща. Иначе по нищо не отстъпва на Miele.

Ако товарът от поне 8 кг е задължително изискване, тогава машината Miele ще струва от $749, което е с $90 повече от цената на машината Asco. Въз основа на това можем да заключим, че оборудването на немската марка е с 13-14% по-скъпо от шведските си колеги.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня