Пералня LG или AEG: кое е по-добро?

Коя е по-добра пералня LG или AEGРядко има ситуация, когато човек знае предварително кой конкретен модел домакински уред е идеален за него, тъй като най-често преди покупката трябва да избира дълго време между две или повече опции. Следователно винаги е по-лесно да сравнявате продуктите, като използвате конкретни примери, за които трябва да вземете две перални машини с подобни параметри и функции и след това да ги проучите внимателно. Днес ще разберем кое е по-добро - пералня LG или AEG?

Основни предимства на всеки модел

Както веднага писахме, за правилна оценка винаги е необходимо да се сравняват не марки, а конкретни модели. За да направите това, като част от днешния преглед, ще проучим моделите AEG AMS7500I и LG F12U1WDS1, така че в края на статията вече ще имате отговор на въпроса кой е по-добре да изберете.

И двата модела се справят добре с основните си отговорности, и двата са произведени от големи компании с безупречна репутация, и двата „домашни асистента“ получиха добри отзиви както от специалисти, така и от обикновени потребители. Следователно определено няма да има една „лоша“ машина и една „добра“ - по-скоро всяка ще има своите индивидуални предимства.

Основните предимства на AEG AMS7500I включват редица полезни функции, които всяка икономична домакиня ще оцени.AEG AMS7500I

 • Дълбочината на машината е невероятните 45 сантиметра, благодарение на което може да се монтира и в най-малката баня или кухня. В същото време оборудването на LG има много по-голяма дълбочина - 60 сантиметра.
 • До 15 различни режима на пране, сред които всяка домакиня може да намери подходящ за всяка конкретна ситуация. Машината на LG също има много режими, но все пак с един по-малко.
 • Изключително ниско ниво на шум по време на пране - само 49 децибела срещу 67 децибела за LG, което е много ниска цифра, която гарантира комфортен и тих домашен живот.

Изглежда, че какво може да бъде по-добро от предимствата, които пералнята от AEG вече е „отличила“? Оборудването на южнокорейската марка LG обаче също сериозно превъзхожда конкурента си в някои отношения.

 • Пералнята LG F12U1WDS1 може едновременно да зареди до 8 килограма мръсно пране, което е с 1,5 килограма повече от AEG AMS7500I. По този начин тази машина е една от най-просторните на пазара, позволявайки ви да изперете наведнъж цялото мръсно пране, натрупано за няколко седмици.
 • Южнокорейската машина може да издава много шум по време на пране, но създателите успяха да постигнат необичайно ниски нива на шум по време на центрофугиране - само 54 децибела срещу 73.

По този начин първата машина изглежда малко по-добра от втората по отношение на общите предимства. AEG е по-малък, не толкова шумен при основна работа и има повече режими на пране, но от друга страна оборудването от LG очевидно е по-подходящ за голямо семейство, което постоянно трябва да пере много пране. За да оценим по-добре машините, нека да преминем към основните параметри.

Нека сравним основните параметри

Въз основа на основните данни можете да определите дали устройството отговаря на специфичните изисквания на една домакиня или не. Обърнете специално внимание на размерите на пералните, за да разберете дали ще се поберат на подготвеното за тях място. Да започнем с техниката AEG.

 • Машината е със стандартен дизайн, изработена в лаконичен бял цвят.
 • Почти всички размери на тази версия на „домашен асистент” също са стандартни – тегло 62,5 килограма, ширина 60 сантиметра, височина 85 сантиметра и дълбочина – само 45 сантиметра, което я прави лесно да намери място във всеки дом.
 • Най-добрият клас на консумация на енергия от всички е A+++, което ви позволява сериозно да спестите от сметки за енергия.
 • Температурен диапазон от 30 до 95 градуса по Целзий, максималната скорост на центрофугиране достига 1200 оборота в минута.

Това се отнася до основните данни за машината AEG. Да преминем към смарт устройството от LG.

 • Външният вид на пералнята LG е в много отношения подобен на дизайна на модела, с който я сравняваме - същият стандартен бял цвят, красив контролен панел и висококачествен дисплей.Пералня LG
 • Размерите също са стандартни, но в своята цялост – височина 85 сантиметра, дълбочина и ширина по 60 сантиметра, така че поставянето на този „домашен помощник“ в апартамент ще бъде малко по-трудно, но не много, предвид класическите му размери.
 • Класът на потребление на машината е по-нисък - А++, но показателят все още остава на много високо ниво, което повечето съвременни устройства не достигат.

Когато избирате нови домакински уреди, винаги обръщайте специално внимание на нивото на енергийна ефективност на уреда, защото именно този показател ще ви позволи сериозно да пестите ресурси в продължение на десетилетия.

 • Машината в основен режим използва 66 литра вода, което, както и класът на енергопотребление, е добра помощ за спестяване на семейния бюджет;
 • Максималната скорост на обороти в минута по време на центрофугиране изобщо не се различава между моделите - 1200.

Като теглим черта под основните характеристики, ще кажем, че и тук най-вероятно печели първият вариант. AEG използва по-малко и по-ефективно електричество, което ще ви позволи да избегнете харченето на много пари за жилищни и комунални услуги. Остава само да проверите функционалността, за да кажете накрая кое е по-добре да изберете.

Коя машина има по-богата функционалност?

На този етап просто трябва да проверите допълнителната функционалност на устройствата, защото понякога именно тези параметри ви позволяват да направите окончателния избор. С какво машината AEG може да зарадва потребителя?

 • Наличието на инверторен двигател, функция за отложен старт, силен звуков сигнал след приключване на работа.
 • Потребителят може да избере скоростта на центрофугиране и също така да не се страхува за безопасността на ремонта и членовете на семейството си с функцията за заключване от деца.
 • Функцията за защита от теч също ви позволява да забравите за попадането на течност на пода и увреждането на имуществото на вашите съседи.верига за защита от течове

Списъкът с допълнителни опции на машината на LG също е доста добър. Южна Корея предлага на купувачите следните предимства.

 • Интелигентна защита срещу пренапрежение, което ще бъде от значение в райони с нестабилно напрежение и чести прекъсвания на захранването.
 • Устойчив на деца и течове, така че потребителят не трябва да се притеснява, когато активира измиването.
 • Сигнал за завършване на работа, като AEG оборудване, както и отложен старт и избор на скорост на въртене.

Така функционалността на технологията е на подобно ниво. Следователно в крайна сметка и двата варианта са качествена покупка за всеки дом, но оборудването на AEG е малко по-универсално.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня