Защо моята пералня LG центрофугира дрехите лошо?

Защо пералнята LG центрофугира дрехите лошо?Дори и при привидно напълно работещи машини понякога се случват инциденти, които не засягат основните функции, но създават известни проблеми на собственика. Например пералнята LG не центрофугира добре дрехите. Освен това това се случва не веднъж или два пъти, а сравнително редовно. Е, причините за това могат да бъдат много различни и някои от тях не са особено сериозни, премахването им сами не е трудно.

Защо цикълът на центрофугиране протича незадоволително?

Центрофугирането е една от основните задачи на всяка пералня, тъй като извършването му ръчно е доста физически трудно за домакинята и тази дейност изисква значително време. Ситуацията се утежнява от факта, че е невъзможно да се контролира колко добре пералната машина центрофугира дрехите по време на процеса на работа. И в крайна сметка не можете да направите нищо. Неизпълнението на тази функция се влияе преди всичко от редица фактори.

 • Неправилен монтаж. Такъв е случаят, когато срещнете лошо центрофугиране още от първото пране.
 • Теглото на прането в барабана надвишава допустимата граница. По този начин устройството просто не може да се справи с товара.
 • Включили сте програма, която автоматично се програмира за ниски скорости на центрофугиране.
 • Плътността на нещата, заредени в машината, варира. В такива ситуации най-често само част от прането остава недобре изцедено.
 • След приключване на процеса на пране в барабана остава вода. Това се случва, защото дренажният маркуч се запушва и не изпуска вода от резервоара, което води до стагнация. Дори добре изцеденото пране се намокря отново от остатъчната влага.
 • Чужд предмет (монета или бутон) е заседнал между барабана и резервоара, което сега нарушава гладкото функциониране на уреда. Също така причината за лошото центрофугиране на прането може да се крие в износването на някои елементи (най-често това са лагери, но може да е и нещо друго). И така, този проблем се доказва от външен шум по време на измиване.
 • Тахометърът е повреден. Тази ситуация възниква, ако редовно поставяте повече пране в барабана от предвиденото.
 • Неизправности в помпата. Повредената помпа може да сигнализира по различни начини, така че не е възможно веднага да се каже със сигурност дали работи или не. Най-добрият вариант е да го проверите лично и тогава да прецените дали има нужда от ремонт.В барабана на машината LG има твърде много пране

Е, къде щяхме да бъдем без най-масовия проблем – повредата на електронния модул? В крайна сметка „мозъкът“ на машината е отговорен за всичките й действия и ако нещо не е наред в него, абсолютно всяка функция на устройството може да пострада.

Първоначални действия

Така че не сте доволни от качеството на центрофугата на вашите пране на малини. Е, напълно възможно е сами да премахнете причините за това поведение, ако не са много сериозни. Все пак трябва да сте подготвени за факта, че може да се нуждаете от помощта на специалист. Вземете го стъпка по стъпка.

 • Ако не сте сигурни, че не сте превишили допустимото натоварване, извадете около половината пране от барабана. След това стартирайте отново цикъла на центрофугиране и вижте какво ще се случи.
 • Ситуацията не се е променила? След това проверете дренажите и ги почистете. Вероятно проходите просто са запушени.
 • Опитайте се да разберете дали някакъв чужд предмет не пречи на процеса на измиване. Ако бъде открит, направете всичко възможно да го премахнете.почистете филтъра за боклук LG CM
 • В бъдеще перете дрехите от груби тъкани отделно на високи обороти.
 • За да работи гладко пералнята, трябва да има баланс вътре в барабана. Ето защо не се препоръчва прането на тежки дрехи отделно. Добавете няколко много леки за баланс.

важно! Ако проблемът не е открит по време на горните стъпки, може би се крие някъде много дълбоко. Няма как да направите това без да разглобите машината. Необходимо е да проверите нагревателния елемент, помпата и двигателя за повреди. Ако откриете повреда, отстранете частта и я сменете с нова, тъй като те са скъпи за ремонт.

Поддържайте оборудването си навреме

Противно на убежденията на производителите, много потребители просто пренебрегват правилата за работа на пералня. Оттук и всички произтичащи от това последствия.

Например, трябва внимателно да проверите барабана и джобовете на нещата за наличие на чужди предмети. Това важи особено за семейства с малки деца. Елемент, който попадне вътре в пералнята, неизменно ще я повреди. Освен това не е необходимо да избирате програми на случаен принцип. Ако перете завивка на деликатен цикъл, резултатът ще бъде отвратителен както за пералнята, така и за дрехата. Що се отнася до дребните предмети от гардероба, те се перат в специални торбички от плат!

Защо е необходимо всичко това? Колкото по-внимателно се отнасяте към вашия домашен помощник, толкова по-дълго ще ви служи.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня