Пералнята не винаги центрофугира дрехите

Пералнята не винаги центрофугира дрехитеСпециалистите от сервизния център идентифицират около 20 различни проблема с пералните машини, поради които се нарушава етапът на центрофугиране на нещата. Много често пералнята центрофугира дрехи всеки друг път, редувайки успешен работен цикъл с неуспешен. Логично е, че в една ситуация всичко е наред, но в друга нещо пречи на „домашната помощница“ да си върши работата. Нека да разберем защо това може да се случи.

Спално бельо

Ако машината не винаги центрофугира прането, тогава най-вероятно няма сериозен проблем с нея, който трябва да бъде отстранен спешно. Обикновено в този случай причината за неизправността е дисбаланс в барабана, причинен от факта, че големи дрехи или спално бельо са се събрали в една голяма буца. Факт е, че новите перални машини могат да открият дисбаланс и да активират специална защита, която или ще започне бавно въртене на барабана, за да „разглоби“ бучката, или ще спре цикъла на центрофугиране и ще покаже код за грешка.

Когато това се случи с вашето устройство, коригирането на всичко е много лесно - просто трябва да изключите SM, внимателно да разпределите дрехите и да стартирате отделен режим на центрофуга, като прескочите етапа на пране и изплакване. Ако тази ситуация се случва често, тогава трябва да сортирате дрехите си по-внимателно, преди да ги заредите.сортиране на пране

Освен това е много важно да не претоварвате барабана, например, ако максималното натоварване е 6 килограма, тогава би било оптимално да перете около 3 килограма неща в него наведнъж. Ако нещата са големи и абсорбират добре течността, тогава е по-добре да не добавяте повече от 2 килограма дрехи за един работен цикъл. В същото време е важно нещата да не са твърде малко.

Не прекалявайте с използването на торби за пране, защото нещата много често се натрупват в такива торби.

Отделно трябва да обмислите почистването на плика за завивка в CM, защото това е елементът от спалното бельо, в който малките неща обикновено се запушват и създават голяма буца, причинявайки дисбаланс в барабана. За да предотвратят това, домакините често завързват отвора на плика за завивка, за да предотвратят влизането на нещо вътре. Има и опция за зашиване на цип, което не само ще улесни използването му, но и ще предотврати влизането на неща вътре по време на пране.

Износени четки на двигателя

Когато причината не е облеклото, което създава дисбаланс и претоварване на барабана, тогава проблемът може да се дължи на износване на четките на мотора. Ако тези части са износени, тогава машината може да замръзне по време на цикъла на центрофугиране, което е първият етап от проблема, преди пералнята да спре напълно да центрофугира дрехите поради факта, че електрическият мотор не може да работи при голямо натоварване.проверка на четките на двигателя

За да замените графитните четки, имате нужда от малък набор от инструменти, които трябва да бъдат във всеки дом. Освен това ще са необходими нови пръти. Частите трябва да са точно същите като тези, които първоначално са били инсталирани в „домашния асистент“. Не забравяйте, че четките винаги трябва да се сменят по две, дори ако само едната е износена. Когато компонентите са под ръка, остава само да подготвите инструментите.

  • кръстати и шлицови отвертки.
  • Прост молив или химикал.
  • Ключ TORX 8мм.

Подгответе машината за ремонт, за което първо трябва да я изключите от захранването и водоснабдяването, както и да извадите входния маркуч от тялото. След това е необходимо да източите останалата течност, след като покриете пода с парцали или кърпи, за да не повредите подовото покритие и да не наводните съседите. Поставете контейнер за вода под CM, като го поставите в областта на филтъра за боклук и след това го отворете, за да източите цялата вода, останала от предишни работни цикли. Когато цялата течност се отцеди, отдалечете уреда от стената, за да започнете.

Четките са монтирани на колекторен двигател, така че първо трябва да получите достъп до електрическия мотор. За да направите това, отстранете горния панел на устройството, като развиете фиксиращите болтове, и отстранете задния панел, като премахнете скобите. Сега можете да видите електрическия мотор, разположен под резервоара, с който трябва да работите.

  • Първо трябва да свалите задвижващия ремък от шайбите.свалете задвижващия ремък
  • След това трябва да изключите всички кабели от двигателя.

Не забравяйте да направите няколко снимки на правилните кабелни връзки, за да имате подробен пример по-късно.

  • След това трябва да развиете фиксиращите болтове, за да го премахнете и да го издърпате от тялото на SM.Как да премахнете двигател Zanussi
  • Накрая трябва да изключите четките, като първо разкачите жицата, преместите контакта надолу и внимателно разтегнете пружината.

Остава само да монтирате нови графитни пръти на мястото на повредените, като ги поставите с върха в гнездото и след това върнете пружината в първоначалното й положение. След това трябва да покриете четката с контакт и да прикрепите проводник към нея, да я свържете към двигателя и след това да върнете самия електромотор към тялото на машината.инсталирайте нови четки

Когато елементът е монтиран в пералнята и всички проводници са свързани, трябва да върнете задвижващия ремък на мястото му. За да направите това, той трябва да бъде издърпан първо върху шайбата, а след това върху „колелото“ на барабана.След това трябва да върнете задния и горния панел на кутията в първоначалното им положение.

Завършването на ремонта ще бъде връщането на „домашния асистент“ на мястото му, свързването с всички комуникации и стартирането на тестов цикъл на работа, който ще демонстрира изправността на оборудването. Първоначално машината може да искри леко и да издава шум, но това ще изчезне след няколко измивания, тъй като четките най-накрая ще се „смилат“.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня