Перални с функция за претегляне на прането

Перални с функция за претегляне на пранетоНе всички перални машини с автоматично претегляне са в състояние да изчислят точно теглото на зареденото пране. Това е по-скоро рекламен трик, който ви позволява да повишите цената на машината и да я разграничите от по-малко „модерните“ единици. Една наистина претегляща пералня е оборудвана със специален сензор, който може да сканира килограми и да настрои цикъла на пране според броя артикули. Ще обясним как работи автоматичното изчисляване на kg в статията.

Механизъм за определяне на количеството пране

Обикновената машина може да познае колко пране има в барабана, но само приблизително. Функцията на такова „претегляне“ е възложена на превключвател за налягане, който чрез измерване на нивото на водата отгатва броя на заредените артикули. Работи така:

  • вратата на люка се затваря;
  • машината започва да изтегля вода, завъртайки барабана, за да намокри напълно прането;
  • превключвателят за налягане контролира количеството входяща вода и предава информация за скоростта на прием на контролното табло;
  • електронният модул анализира получените данни и приблизително определя колко вода се изразходва за абсорбция.

диаграма за автоматично претегляне в SM

Колкото по-бавно се издига водата, толкова повече неща има в барабана. Вярно е, че превключвателят за налягане не предоставя точни данни, тъй като много леки тъкани абсорбират течността по-малко добре, създавайки илюзията за препълнен резервоар. Но все пак измерванията на нивото ви позволяват да спестите консумация на вода с 20-30% и да коригирате програмата според прочетените данни.

Как се претегля сухото пране?

претегляне на пране в колатаСъвременните машини с функция за претегляне на прането работят на различен принцип. Те са в състояние точно да определят теглото на нещата, заредени в барабана в килограми.Въз основа на измерванията откажете да стартирате цикъла поради излишък или предложете специална програма за пестене на енергия и консумация на вода.

Двигателят действа като везна за пране. Двигателят в такива модели е разположен директно върху оста на барабана, което ви позволява да наблюдавате силата на въртене и напрежението, генерирано от двигателя. Използвайки получените стойности, процесорът на пералната машина изчислява зареждането и показва теглото на прането.

Забранено е превишаването на максимално допустимото тегло на сухо пране в даден модел!

Освен това програмата няма да започне, докато машината не е претеглена. Конвенционалните машини веднага ще покажат времето за пране след натискане на бутона „Старт“ и след това автоматично ще стартират цикъла. Пералните машини с автоматично претегляне първо определят теглото на прането и едва след това предлагат на потребителя определен режим с необходимото количество вода, интензивност на центрофугиране, температура и продължителност. Това ви позволява значително да спестите разходи. Нека да разгледаме няколко модела, които предлагат претегляне на прането преди пране.

Siemens WM16S740

Избирайки Siemens WM16S740, можете точно да определите теглото на натоварените артикули. Освен това, заедно с измерването, системата ще анализира степента и вида на наличното замърсяване, ще избере оптимално подходящата програма от 14 предоставени режима и незабавно ще започне измиването, без да е необходимо да потвърждавате старта. Благодарение на бързата реакция и ускореното сканиране, това няма да отнеме много време - пълният цикъл ще бъде завършен за 15 минути. Качеството няма да пострада поради бързане, нещата ще бъдат измити перфектно и ще бъдат спестени вода и електричество.

Siemens WM16S740

Потребителите ще бъдат доволни и от сензора за контрол на прозрачността на водата AquaSensor.Оборудван е със специална фотоклетка, която при изплакване записва степента на чистота и при отлична производителност я използва повторно. Осигурена е и пълна защита срещу течове - AquaStop, която контролира движението на течността и блокира работата на машината при най-малкото съмнение за теч.

Арсеналът на машината включва също заключване от деца и случайно заключване с ключ, звук от измиване, отложен старт за 24 часа, енергоспестяване клас А, дисбаланс и контрол на пяната. Управлението е електронно, така че системата може да пере едновременно няколко вида тъкани наведнъж. Капацитетът на варела е 8 кг с размери 60/85/59. Моделът ще струва $296.

Gorenje Premium Touch WA 65205

С Gorenje Premium Touch WA 65205 можете да разберете какво е реалното претегляне на прането преди пране. Достатъчно е да заредите барабана и да включите машината, след което системата ще изчисли кг и ще предложи на потребителя оптималната програма за пране. Идеалният избор на продължителност на цикъла, температура и сила на центрофугиране се гарантира от специални сензори и електронен интелект UseLogic. Тази технология ви позволява да събирате и анализирате информация за вида на тъканта и естеството на замърсяването, както и да осигурите минималната необходима консумация на вода и електроенергия.

На Gorenje Premium Touch WA 65205 можете да запазите избрания режим и да го използвате, ако е необходимо.

Gorenje Premium Touch WA 65205

Машината се управлява чрез течнокристален дисплей, като всички програми и команди се извеждат на руски език. Тук също се показва информация за температурата на загряване на водата, скоростта на центрофугиране, оставащото време за пране и изразходваните литри и kW/h.Има цикличен звук, както и отложен старт за 24 часа, контрол на пяната, автоматично дозиране и заключване за деца. Безопасността се осигурява от множество сензори, които регистрират степента на прегряване, преливане и теч.

В допълнение към горното, машината предлага 29 програми заедно с опцията за „лесно гладене“. Капацитетът на модела е 6 кг, размерите са 60/85/59 см. Устройството струва около $455.

Electrolux Calima EWFM 14480W

Пералнята с автоматично претегляне от Electrolux също не изостава. Той също така отчита теглото на прането, заредено в барабана, оценява естеството на съществуващите петна и показва най-подходящата програма. „Хитростта“ на модела е функцията Time Manager, която позволява на програмата да променя часа на избраната система по свое усмотрение, като ускорява или забавя двигателя. Благодарение на тази функция собствениците на перални машини получават оптимална продължителност на пране, висококачествени резултати, както и икономична консумация на вода, препарати и електроенергия.

Electrolux Calima EWFM 14480W

В допълнение към удобното интелигентно управление, тази предна камера гарантира пълна защита срещу течове, 15 стандартни програми и заключване на панела от деца. Машината разполага и с дъска за сушене на горния панел, която е подходяща както за синтетични, така и за деликатни тъкани. Радва и капацитетът на барабана от 7 кг сухо пране с компактни размери с дълбочина 60 см. Цената на модела започва от $268.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня