Плюсове и минуси на перални със сушилни

Плюсове и минуси на перални със сушилниАвтоматичните перални машини значително улесняват живота на съвременния човек. Пералните с функция за сушене помагат още повече. В този случай домакините няма нужда да окачват мокрото пране и след това да го изваждат, което спестява много време. Ето защо все по-често купувачите обмислят оборудване за пране и сушене. Какви са плюсовете и минусите на пералните сушилни? С какво могат да бъдат полезни? Нека да разгледаме всички нюанси.

Защо хората купуват такива перални?

Когато избират нова пералня, потребителите все повече обръщат внимание на моделите с опция за сушене. Преди да купите такова оборудване, струва си да разгледате някои нюанси. Нека да разгледаме основните плюсове и минуси на многофункционалното оборудване.

Несъмнено предимство е, че при избор на машина с функция за сушене отпада необходимостта от закупуване на допълнителна сушилня.

Какво е забележително за наличието на такава функция? Прането, извадено от автоматичната машина с опция за сушене, може само да се изглади и прибере в килера. Пералнята генерира топъл въздух и го издухва върху вече почистени дрехи. Има три вида сушилни машини:режими на сушене на пералня

 • регулируем с таймер (в края на цикъла потребителят трябва да зададе времето за сушене);
 • контролиран режим (когато измиването приключи, домакинята трябва да изпълни една от програмите: „Ютия“, „В килера“, „Бързо сушене“);
 • контролиран от сензор (потребителят задава процента на остатъчна влага на тъканта и машината изсушава нещата до достигане на зададената стойност).

Много домакини избират такива машини, за да забравят завинаги за нещата, висящи на балкона или в апартамента. По този начин прането няма да остане да виси на сушилнята няколко дни, което означава, че къщата ще стане много по-удобна.

Основни предимства

Несъмнено пералните и сушилните имат много предимства.Мениджърите в магазините за домакински уреди ще се радват да опишат всички предимства на такива модели. Нека да разгледаме основните предимства на машините с функция за сушене.

 1. Спести време. Домакините не трябва да окачват прането на въжета или специални сушилни. Освен това няма да е необходимо да чакате един ден, а понякога и повече, докато нещата изсъхнат. Това важи особено за младите майки, когато трябва да перат много и просто няма къде да закачат детски дрехи.
 2. Спестяване на място. Ако планирате да закупите отделна сушилня, трябва да имате предвид, че тя ще заема място в апартамента. Ще бъде и по-скъпо. Много по-практично е веднага да закупите машина с опция за сушене; няма да се различава по размер от обикновена пералня без тази функция.нещата съхнат в къщата
 3. Без прах. По време на процеса на сушене върху въжета или радиатори нещата събират голямо количество прах. Когато използвате пералня със сушилня, не само дрехите ви, но и домът ви ще бъде по-чист.
 4. Отървете се от влагата. Когато мокрите дрехи се окачват да съхнат в апартамента, в стаите се усеща влажен, „застоял“ въздух. Освен това, ако дрехите не изсъхнат дълго време, бактериите започват да се размножават във влакната на тъканта. Собствениците на перални със сушилни могат да забравят за проблема с постоянната влага.
 5. Празен балкон. След като сте закупили машина със сушилня, вече няма да се налага да затрупвате лоджията с неща, блокирайки подаването на слънчева светлина към апартамента.
 6. Естетичен ефект. Бельото, окачено на сушилни, интериорни врати или радиатори, значително разваля външния вид на стаята. Машината ще ви помогне да се отървете от този проблем и няма да се налага да се изчервявате пред неочаквани гости.

Пералните със сушилни машини са чудесен вариант за хора с алергии към прах или влага.

Предимствата на машините със сушилна функция са наистина много. Освен че спестяват време, те могат да решат някои здравословни проблеми.Ще бъде много по-лесно за страдащите от алергии да останат в апартамент, където няма сушилни с мокри дрехи.

Очевидни недостатъци

Всеки домакински уред не е без недостатъци. Когато мислите за закупуване на пералня със сушилня, по-добре е предварително да се запознаете с недостатъците на такова оборудване. За някои те ще изглеждат като глупости, а някои може да променят мнението си за закупуване на машина със сушилня.

 • Малък обем. Например, ако машината е предназначена за 6-7 кг пране, тогава ще можете да изсушите само половината от него наведнъж - 3-3,5 кг дрехи. Потребителят ще трябва да изпълни два цикъла. Ако говорим за пълноценна сушилня, тя има по-просторна камера, което елиминира този проблем.
 • Повишена консумация на енергия. Струва си да се разбере, че машина с опция за сушене ще „изяде“ един и половина пъти повече киловата от обикновената пералня.сложността на дизайна на пералнята със сушилня
 • Скромни софтуерни възможности. Функционалността на „двойните“ машини, в сравнение със свободностоящата сушилня, е доста ограничена. Те обикновено нямат различни режими, например „Много сухо“, „Сухо по тип тъкан“ и т.н.
 • Липса на сензор за влажност. Говорим за модели от ниския и среден ценови сегмент. Таймерът не е съвсем удобен, защото прането може да остане влажно или, напротив, да стане много сухо.
 • По-висока цена. Ако сравним стандартните машини и машините с функция за сушене, последните ще струват повече.
 • По-малко надеждна в сравнение с отделна стационарна сушилня. По време на сушене потокът от горещ въздух, генериран от машината, оказва лошо влияние върху някои вътрешни части на машината. Например, лагерите и уплътненията на пералните машини с функция за сушене ще трябва да се сменят по-често.

Ако сравните пералня със сушилня и отделна сушилня, последната има въздушен филтър, който събира целия прах от дрехите.Конвенционалните машини нямат такъв филтърен елемент, така че частиците прах остават върху нещата и се утаяват върху вътрешните части на оборудването.

Машините с функция за сушене, както всяко оборудване, не са без недостатъци. Тук обаче трябва да погледнете между какво трябва да избирате. Ако можете да закупите пералня и сушилня отделно, това е страхотно. Когато избирате между автоматична машина с или без тази опция, разбира се, по-добре е да се даде предпочитание на по-многофункционална единица.

   

3 читателски коментара

 1. Gravatar Glory слава:

  Основният недостатък е, че прането, изсушено в такава пералня със сушилня, мирише неприятно. Някаква гума.

 2. Граватар Юра Юра:

  Благодаря Слава за коментара

 3. Граватар Михаил Майкъл:

  Славин коментар, най-важният аргумент е да не се пести!

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня