Пералня Samsung се изключва по време на пране

Пералня Samsung се изключва по време на пранеВ живота на една домакиня има неприятна ситуация, когато тя пуска пералнята, върши работата си и внезапно открива, че „домашният помощник“ се е изключил по време на работа. В същото време е невъзможно да се рестартира работният цикъл, тъй като оборудването спира да отговаря на всякакви команди. Защо пералнята се изключва по време на пране и как да се справим с това?

Защо възникна проблемът?

Ако вашата пералня Samsung внезапно се изключи по средата на цикъл, тогава може би това се дължи на външни фактори, които просто не сте забелязали. Преди всичко трябва да проверите най-елементарните неща и едва след това да преминете към сериозна диагностика на вътрешностите на пералнята. Първо проверете външната електрическа система.

  • Може би сте си тръгвали и през това време електричеството в къщата е било изключено? Може би светлината изгасна в целия апартамент или само в стаята, където се намира пералнята Samsung? Трябва да проверите и електрическото табло.
  • Ако предишните точки са проверени, обърнете внимание на контакта, към който е свързана машината.проверете захранващия кабел
  • Накрая проверете внимателно кабела на пералнята, за да видите дали не е бил ухапан от кучето или има някакви видими дефекти по щепсела.

Тези три точки са най-основните причини за неизправността, поради която пералнята Samsung може да се изключи сама по средата на цикъла. Ако нещо от това се случи, тогава проблемът може да бъде решен бързо и без проблеми.Но ако „домашният асистент“ спре да се включва поради повреда, заседнал бутон за захранване, проблем с електронния модул или счупен филтър за шум, тогава ще е необходима задълбочена диагностика и ремонт.

Шумоподтискащ филтър и окабеляване в SM

Какво трябва да направя, ако светлината не е изключена, докато пералнята Samsung работи, но контактът и кабелът са в ред? Първо трябва да проверите прости елементи на домакински уреди и, ако е необходимо, да преминете към диагностика на сложни части. Нека започнем с проверка на захранващия кабел, щепсела и филтъра за шум. Тези части са свързани една с друга, така че ще бъдат проверени едновременно. Следвайте инструкциите, за да демонтирате частите.

  • Изключете пералнята от всички комуникации.
  • Препоръчително е да преместите устройството далеч от стената, така че да има свободен достъп до задната стена на машината.
  • Отстранете винтовете, закрепващи горния капак на оборудването.свалете горния капак
  • Намерете филтъра за шум, най-често разположен малко вляво от връзката на захранващия кабел вътре в корпуса на пералнята Samsung.филтърът за смущения е счупен
  • Сега трябва да разхлабите ключалката, която държи захранващия кабел.
  • Остава само да премахнете филтъра и захранващия кабел.Захранващият кабел на пералната машина е повреден

След успешен демонтаж трябва внимателно да проверите щепсела на проводника. Ако няма видими дефекти, вземете мултиметър, превключете го в режим на измерване на съпротивлението и свържете сондите. Ако уредът покаже нулева стойност, тогава тестерът е в ред и е готов за диагностика.

Превключете инструмента в режим на зумер и използвайте сонди, за да проверите всяко ядро ​​на захранващия кабел. Тестерът ще издава звуков сигнал всеки път, ако връзката между тестваните секции на проводника е наред. Ако устройството мълчи, тогава проводникът е очевидно повреден.

При никакви обстоятелства не трябва да тествате проводник, който е под напрежение; не забравяйте да изключите кабела от електрическия контакт.

Ремонтът в този случай няма да даде желания ефект. Не усуквайте и не използвайте синя електрическа лента, за да поправите кабела на вашата пералня Samsung. Много по-евтино и по-ефективно е просто да закупите нов кабел, с покупката на който прекъсване или късо съединение определено няма да се повтори в близко бъдеще.

След кабела трябва да проверите филтъра, като използвате същия мултиметър с режим на зумер. Свържете сондите на тестера към контактите на кондензатора и ако видите 0 или 1 на дисплея, ще трябва да изхвърлите елемента. За да не губите парите си, купете точно същия филтър, какъвто сте премахнали от вашия „домашен помощник“.

Нагревателен елемент, двигател или електронен модул

Ако пералнята се изключва по време на пране, но няма проблеми с електричеството, контакта, кабела или филтъра, тогава най-вероятно е виновен нагревателният елемент. Воден нагревателен елемент с повреден корпус е способен да предизвика късо съединение, така че захранването на устройството ще бъде изключено незабавно по време на работния цикъл, тъй като нагревателният елемент ще се активира, за да загрее водата.Как да разберете, че нагревателят е изгорял в пералня и как да го поправите

Когато има подозрение, че нагревателният елемент е причината за неизправността, той трябва да бъде отстранен и внимателно проверен. Поради факта, че в пералните машини Samsung нагревателният елемент е разположен отпред, е трудно да го получите без подходящ опит и умения. За да спестите време, по-добре е да се обадите на специалист от сервизен център, който може незабавно да провери нагревателния елемент, двигателя и електронния модул на оборудването. В същото време, ако нормалната работа на двигателя все още може да бъде възстановена независимо, за което можете да смените износените четки, тогава е по-добре дори да не докосвате контролния модул за обикновените собственици на машината.

Собствениците на модели с инверторен двигател не трябва да се опитват сами да демонтират и ремонтират двигателя - по-безопасно е да се обадите на техник.

Ако имате пералня Samsung с колекторен двигател, тогава, за да премахнете двигателя, първо трябва да премахнете задната стена на пералнята. След това извадете задвижващия ремък, развийте болтовете, държащи двигателя, и след това извадете двигателя от устройството. Сега остава само да премахнете старите четки с помощта на отвертка Phillips и да прикрепите нови части на тяхно място. Поставете двигателя обратно на мястото му и бъдете подготвени за факта, че за известно време новите четки може от време на време да искри, докато колекторният двигател работи. Не трябва да се страхувате от искри - това е нормално явление, при което четките се смилат.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня