Коя пералня е по-добра: Zanussi или Electrolux?

Коя пералня е по-добра Zanussi или ElectroluxРитъмът на съвременния живот диктува своите правила за поддържане на домакинството. Сега е трудно да си представим грижата за нещата без използване на пералня и тя трябва да бъде надеждна и функционална. Фирмите, които произвеждат домакински уреди, предлагат избор между огромен брой модели. Не винаги е лесно за купувача да реши какво да избере. Нашите експерти улесняват тази задача и предлагат преглед на марки с подобна функционалност: Zanussi и Electrolux.

Общи характеристики на оборудването Electrolux

Марката Electrolux принадлежи на компания от Швеция. Отличителният белег на марката винаги е бил висококачественият монтаж на оборудване, особено тези, произведени в началото на 2000-те години. Производствените мощности бяха разположени в Европа. Пералните машини, произведени по това време, служат почти безупречно и до днес и рядко изискват скъпи ремонти.

В момента поточните линии работят в Китай и Русия. Качеството на работата им е по-ниско от европейските. Пералните машини, които произвеждат, имат редица проблемни области:Перални Zanussi

  • нискокачествена пластмаса;
  • ненадеждни двигатели;
  • повредени лагери;
  • слаби амортисьори.

Експертите дават висока оценка на оборудването на производителя Electrolux, което се произвежда в Европа, и рядко се оплакват от нискокачествени компоненти. Експертите често съветват да закупите употребявана пералня Electrolux, сглобена в Европа, вместо нова, произведена в Русия или Китай. Единственият недостатък на такава покупка обикновено е липсата на гаранционна карта.

важно! Между оборудването на марката Electrolux, произведено в Русия или Китай, е по-добре да изберете последното.

Линията перални машини Electrolux е представена от голямо разнообразие от модели. Сред тях има хоризонтални и фронтални, с широки и тесни корпуси, както и уреди за вграждане.По правило машините са оборудвани с голям брой режими на работа, имат висока производителност и енергийна ефективност. В допълнение, потребителите отбелязват ниското ниво на шум като значително предимство на устройствата с марка Electrolux.

Какво предлага марката Zanussi?

За да определите сами коя пералня е по-добра, трябва да се запознаете с друга известна европейска марка - Zanussi. Компанията е основана през 1916 г. и все още работи в Италия. Първоначално основната й дейност е производство на печки на дърва. Но в продължение на няколко десетилетия гамата беше допълнена от перални машини.

Перални ElectroluxПрез 80-те години компанията става част от концерна Electrolux. Това донесе плодове и за двете марки, а продуктите на марката Zanussi само се възползваха. Неговите перални са в общи линии подобни на тези, произвеждани от шведската компания, като се различават само по опростения дизайн. Сред предимствата на технологията Zanussi експертите подчертават:

  • икономичен разход на електроенергия и вода, както и ефективно използване на перилни препарати;
  • прилична гама от тесни и големи перални за вграждане. Представени са различни видове натоварване: вертикално, челно;
  • функционалност, съчетана с лекота на управление. Повечето модели имат около 15 режима на работа, което е напълно достатъчно за домашна употреба. Управляват се с превключвател и допълнителни бутони, разположени на предния панел;
  • надеждна защита срещу аварийни ситуации. Оборудването е оборудвано с блокери, които предотвратяват работата при препълване на барабана, както и сензори за отопление и разпенване.

Когато избирате между Zanussi или Electrolux, трябва да дадете предпочитание на италианската марка, ако вашият дом изисква надежден, функционален и лесен за използване „работен кон“. Ако искате да изпробвате напреднали технологии и нов дизайн, можете да изберете модели на Electrolux. Цената им е по-висока в сравнение с продуктите на Zanussi.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня