Как да отключите пералня Bosch

отключванеМного потребители харесват пералните машини Bosch, но има нещо депресиращо в тях. Имат доста умни брави: от деца и след издаване на код за грешка.

Хиляди хора страдат, не знаят как правилно да отключат пералня Bosch. Опитват се да го гасят и включват, въртят копчето на програмата, извършват други безсмислени манипулации, но от всичко това няма полза. В тази статия ще се опитаме да разрешим този проблем веднъж завинаги, като говорим за отключване на различни перални машини Bosch.Надяваме се, че тази информация ще бъде полезна.

Премахване на блокировката за смущения от деца

Бравите за пералня Bosch, както вече отбелязахме, са два вида; първо ще разгледаме какво да правим, ако е заключена от деца. Младите майки много често използват тази функция, така че малкото им дете, което вече е започнало да проявява интерес към технологиите, да не направи нещо лошо. Ако използвате заключването за деца в нормален режим стриктно в съответствие с инструкциите, тогава няма да има проблеми. Нормалният ред на използване на функцията изглежда така.

 • включете пералнята;
 • задайте програмата;
 • задайте ключалка;
 • стартирайте програмата;
 • изчакайте измиването да приключи;
 • премахнете ключалката;
 • изключете пералнята.

Щом собственикът избърза и изключи пералнята с включена ключалка, това създава проблем. След повторно включване машината няма да ви позволи да зададете програмата. Стандартното премахване на блокировката за деца с комбинация от ключове няма да помогне. В този случай ще можете да отворите пералнята, люкът няма да бъде блокиран.

Дете може да изключи машината, без да премахва ключалката, тъй като машината, за съжаление, не е защитена от изключване.

отключванеКаква е тайната как да премахнете блокировката за деца, ако пералнята Bosch е била изключена в заключен режим? Много е просто, трябва да запомните коя програма сте използвали за последно пране. Чрез завъртане на програмния превключвател задаваме режима, в който е зададена защитата за деца. Тогава всичко е просто. Изключете режима на блокиране по стандартния начин.

 1. На Bosch logixx 8 трябва да отворите вратата на люка и да натиснете бутона, маркиран с лява стрелка „Опции“. Натиснете бутона и го задръжте, докато машината издаде звуков сигнал и заключването се освободи.
 2. На Bosch maxx 5 трябва да натиснете бутона старт/пауза и да го задържите за около 6-8 секунди. Ако иконата „Ключ“ изчезне от дисплея, това означава, че заключването е премахнато.
 3. При Bosch WAS 20443 такова блокиране се премахва по същия начин. Натиснете бутона за стартиране/пауза и го задръжте за около 8 секунди. Отстраняването ще настъпи след скърцане.

Отключване след код за грешка

Машината може да замръзне напълно не само поради неправилно премахване на заключването за деца, но и поради грешка, която не е нулирана. Да приемем, че вашата машина на Bosch извежда код за грешка. Проблемът беше открит и отстранен, но грешката продължава да съществува. Изключването и включването на машината не помага. Какво да правя? Трябва да нулирате грешката, като натиснете клавишна комбинация. Описахме какво трябва да щракнете в статията Как да нулирате грешка на пералня Bosch, прочети го и всичко ще ти стане ясно.

Отключването се извършва само според инструкциите. Не е необходимо да измисляте свои собствени методи за нулиране, което може да доведе до повреди. Нашите техници бяха принудени да презаредят контролния чип, след като собственикът неумело нулира фърмуера, опитвайки се сам да нулира кода за грешка.Повторното мигане струва на нещастния собственик няколко десетки долара. Не повтаряйте неговите грешки.

И така, разбрахме как да отключим пералня Bosch. Действайте внимателно и не се отклонявайте от инструкциите, определено ще успеете. Късмет!

   

10 читателски коментара

 1. Граватар Олга Олга:

  Благодаря ви, помогнахте ми. Свалих блока от машина Bosch Maxx 5.

 2. Граватар Леонид Леонид:

  Много благодаря за ценната информация!

 3. Граватар Станислав Станислав:

  Благодаря ви много, помогна много от кривите ръце, които не знаят какво натискат.

  • Граватар Славик Славик:

   Добър ден Не мога да премахна защитата за деца, помня на коя програма съм я задал, а не на коя. Ключа мига, пробвал съм го вече на всички програми. Резултатът е нулев. И дава грешка F:25. може ли някой да помогне

 4. Граватар Александър Александър:

  Благодаря ви момчета, почти полудях да натискам всички бутони, но тогава те помогнаха!

 5. Граватар Хелън Хелън:

  Благодаря ви, блокирането е премахнато и работи както обикновено. Супер.

 6. Граватар Анонимен Анонимен:

  Благодаря ти

 7. Граватар Ярослав Ярослав:

  Добър ден, пералня Bosch Logixx 8 Sensative. Защитата от деца е включена и F:00 е включена, защитата не може да се изключи и грешката не е ясна. Помощ, благодаря предварително.

 8. Граватар Ярослав Ярослав:

  Добър ден, пералня Bosch Logixx 8, не мога да премахна блокировката за деца на бутоните. Въобще не. И странната грешка F:00 все още е включена. Може би някой знае какво е това?

 9. Граватар Саша Саша:

  Как, като начало, инсталирате тази защита за деца? Серия 4.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня