Свалете предната част от съдомиялна машина Bosch

Свалете предната част от съдомиялна машина BoschНай-често се опитват да не докосват домакински уреди, инсталирани в кухненски модул, тъй като те са идеално вградени и скрити от декоративен панел. Но понякога има ситуации, когато трябва да свалите предната част от съдомиялна машина Bosch, за да смените нея или самото оборудване. Това е елементарен процес, с който можете да се справите със собствените си ръце, без да се обаждате на специалист, ако имате подробни инструкции. Нека да разгледаме всички стъпки за демонтиране на панела PMM точка по точка.

Как се закрепва мебелната фасада?

Декоративният панел на съдомиялната машина обикновено се закрепва с няколко винта. Ето защо не трябва да се опитвате да откъснете фасадата насила, защото това не само няма да даде плод, но и може да повреди декоративния елемент. Какво трябва да направя, за да намеря и премахна крепежните елементи?

  • За да намерите винтовете, трябва да отворите напълно вратата на съдомиялната машина и да прегледате нейните краища.Премахване на декоративния панел от вратата на PMM
  • Най-често декоративният панел се закрепва към вратата с шест винта, но броят им може да е различен, тъй като варира при различните модели. Ако има четири винта, тогава те ще бъдат монтирани отстрани, както и отгоре и отдолу; ако има осем, тогава трябва внимателно да прегледате целия периметър на вратата, без да забравяте някоя от ключалките.

Оборудването на Bosch използва специални винтове за TORX T20, които трябва да се вземат предвид по време на работа.

  • Внимателно развийте винтовете, за да премахнете лесно предната част.

Най-често няма проблеми с премахването на декоративния панел. Нужни са ви само няколко минути свободно време, TORX глава с отвертка или подходяща отвертка.

Проблемът с окачването на фасада в кухнята на Ikea

Премахването на предната част е много лесно, но проблемите могат да се появят допълнително, в зависимост от плана на потребителя за тяхната съдомиялна машина.Ако мислите да актуализирате кухненския си комплект, като го замените с продукти от шведската марка IKEA, тогава ще бъде много по-евтино от закупуването на нова кухня, но ще бъде по-трудно на етапа на инсталиране на съдомиялна машина.

Това се дължи на факта, че фасадата за PMM в класическата кухня на IKEA е малко по-висока. Най-вероятно това е направено нарочно, за да насърчи клиентите да купуват изключително уреди от шведска марка, които са идеални за тяхната кухня. Следователно, дори ако фиксирате декоративен панел от IKEA върху вратата на съдомиялна машина от Bosch или друга марка на трета страна, вратата на машината вече няма да се отваря, тъй като долната част на декоративния панел ще опира в рамката на нишата. Но обикновено декоративният панел просто не може да бъде фиксиран към „домашния помощник“, тъй като крепежните елементи не са подходящи.фасада от Икеа

Проблемът може да бъде избегнат, ако поръчате кухня не от шведска марка, която се е погрижила само за фронтове за своите съдомиялни машини с издърпващ се дизайн. Ако решението вече е взето и искате точно кухнята от IKEA, която успяхте да намерите, тогава ще трябва да ремонтирате фасадата, която можете да направите сами, спестявайки семейния бюджет, или да поръчате подобна услуга от специалисти . В следващия параграф на публикацията ще анализираме подробно какво да направите, ако решите сами да поправите фасадата.

Ремоделиране на фасада от Икеа

Най-лесният начин да настроите фасадата към съдомиялна машина Bosch е просто да изрежете панела с прободен трион. Трябва да премахнете тази малка част от предната част, която пречи на вратата на съдомиялната да се отвори. Ако е необходимо, все още трябва да пренаредите крепежните елементи, така че панелът да пасне на вратата на PMM. Трябва да се изреже част от фасадата с височина около 8 сантиметра, така че панелът да пасне точно на домакинските уреди.Но освен предимствата, методът има и недостатъци.

  • Премахването на част от декоративния панел ще разкрие дъното на нишата, а също и краката на домакинските уреди. Поради това в кухнята ще се появи забележима празнина, която разваля целия дизайн на кухнята.
  • Фасадата може да се нацепи, ако част от нея не бъде внимателно отрязана, в резултат на което може само да бъде изхвърлена.
  • Ако всичко върви добре, ще трябва да направите допълнителна работа с шкурка, за да изгладите ръбовете.за регулиране на фасадата

Първият недостатък може да бъде коригиран, ако внимателно отрежете ръба на фасадата и след това го окачите на специални панти от IKEA. Той ще виси свободно, фиксиран към дъното на обработената фасада и ще скрие празнината в долната част на нишата. По този начин дизайнът на кухнята няма да бъде засегнат, а вратата на съдомиялната Bosch ще се отваря безпрепятствено.

Всичко, от което се нуждаете, е малко свободно време и търпение, за да завършите работата. Останалите недостатъци също са лесни за изравняване, ако внимателно отрежете част от декоративния панел и след това внимателно го обработете с шкурка.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня