Как да премахнете горния капак на пералня Ariston?

Как да премахнете горния капак на пералня AristonЗа да коригирате почти всяка повреда, ще трябва да премахнете горния капак на пералнята Ariston. Работата отнема не повече от 10 минути, но начинаещ майстор може да има някои въпроси по време на процеса. Ще ви кажем как да разглобите частично тялото на пералнята сами, у дома.

Неочаквани трудности

Повечето перални машини нямат проблеми с премахването на горния панел - можете лесно да го премахнете без много усилия. При машините Hotpoint Ariston капакът е допълнително закрепен с формовани ключалки. Пластмасовите крепежни елементи са много лесни за счупване по време на разглобяване, така че работата се счита за доста рискована.

Когато сваляте горния панел, не позволявайте ключалките да се счупят, в противен случай няма да е възможно да смените капака.

Също така е важно да не забравяте правилата за безопасност. Преди да се опитате да отворите капака, трябва изключете пералнята от електрическата мрежа и затворете спирателния кран. Само след такава подготовка можете да започнете да разглобявате кутията.

Премахване на елемент на машина с предно зареждане

Алгоритъмът на действията ще зависи от вида на автоматичната пералня. Моделите с предно зареждане са много търсени, така че нека започнем с тях. Капакът на предната врата е допълнително закрепен с пластмасови формовани крепежни елементи, което е важно да не забравяте. За да премахне капака, потребителят трябва:демонтиране на капака

  • намерете два болта, държащи горния панел;
  • Развийте винтовете с помощта на отвертка или отвертка;
  • обиколете машината, повдигнете задната част на панела и внимателно го дръпнете във вашата посока, докато пластмасовите скоби се захванат.

Не издърпвайте капака с нож или шлицова отвертка - това ще доведе до счупване на ключалките.

Ето как можете да отворите капака на пералните машини Ariston. Ако „върхът“ не помръдва, трябва да промените тактиката си: застанете отпред, леко натиснете елемента и натиснете панела към задната стена на кутията.

Основната грешка, допусната от домашните майстори, е да се опитват да „разбъркат“ капака, като го изтръгнат с нож или отвертка. Това няма да улесни премахването, но може да доведе до тежки последици. При такава намеса пластмасовите ключалки често се счупват и тогава няма да е възможно да сглобите кутията обратно.

Когато премахвате „горната част“ от пералнята Hotpoint Ariston, основното е да не нарушавате инструкциите за действие. Отвертката трябва да се използва само за развиване на болтовете; строго е забранено да се откъсва капака с нея.

Премахване на "вертикалния" капак

По-трудно е да премахнете елемент на машини Ariston с горно зареждане. Ако люкът за пране е разположен отгоре, тогава при частично разглобяване на пералнята е необходимо да премахнете не само капака, но и контролния панел. За да не извършвате ненужна работа, първо трябва ясно да определите целта на намесата в машината.Премахване на вертикалния капак

Ако за ремонт е необходимо да „пълзите“ специално до вратата на люка, тогава можете да развиете само няколко крепежни елементи. Когато трябва да влезете по-дълбоко, ще трябва да премахнете таблото. За да извършите частичен анализ на „вертикалния“ Hotpoint Ariston, трябва:

  • Развийте болтовете, разположени отзад, директно под контролния панел, от двете страни на машината;
  • наклонете таблото леко напред;
  • свалете капака, като разкопчаете модула от корпуса на машината;
  • Развийте винтовете, които закрепват „отгоре“ (те се намират под таблото);
  • свалете капака.

Напълно възможно е да го направите сами, като разглобите кутията на SMA Hotpoint Ariston със собствените си ръце, независимо дали е „монтирана отпред“ или „вертикална“. За да отворите капака, трябва стриктно да следвате инструкциите и да не се опитвате да надхитрите системата. Също така е важно да спазвате правилата за безопасност при работа с електрически уреди.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня