Как да свалите капака на пералня Beko?

Как да свалите капака на пералня BekoПонякога се налага сами да разглобите пералня Beko, особено ако възникне малка повреда. За да извършите ремонт, трябва да стигнете до необходимата част и преди това частично да разглобите корпуса. Как да свалите горния капак на пералня Beko? Няма да има затруднения, просто следвайте инструкциите по-долу.

Как бързо да демонтирате част?

Отстраняването на горния капак на вашата пералня Beko е лесно. Но първо трябва да подготвите оборудването за разглобяване. Изключете пералнята от електрическата мрежа, изключете подаването на вода и отстранете съществуващите маркучи. Преместете машината далеч от стената, за да я разглобите по-лесно.

Сега можете да продължите директно към демонтажа на горната част на пералнята:

  • обиколете пералнята;
  • намерете и развийте двата винта, държащи горния капак (те се намират под неговата издатина близо до десния и левия ъгъл на тялото на машината);
  • хванете капака и го дръпнете към себе си само на няколко сантиметра;принцип на премахване на капака
  • повдигнете горната част на корпуса и го преместете настрани;
  • Това завършва процеса на разглобяване на пералня Beko.

внимание! Ако капакът не се движи, при никакви обстоятелства не го издърпвайте с остри предмети, тъй като това само ще повреди оборудването.

Ако не можете да помръднете частта, най-вероятно е заседнала. В този случай е по-добре да се опитате да го раздвижите, като го движите напред-назад. Можете леко да почукате с чук и да опитате отново да издърпате капака. Не използвайте прекомерна сила, бъдете търпеливи и се опитайте да преместите частта. Капакът се отстранява по подобен начин на много съвременни модели на тази марка.

Каква е ползата от това?

Разбрахме как точно да свалим горния капак на пералня Beko. Но в какви ситуации може да се наложи да го демонтирате? Какви части на машината могат да бъдат заменени или ремонтирани, ако тази част от тялото бъде премахната?

Като премахнете горната част на пералната машина, ще имате достъп до клапана за пълнене. Трябва да се провери дали има проблеми с потока на водата по време на работа на машината, има ли твърде много или твърде малко от нея. Тази част се намира в горния десен ъгъл на кутията близо до задния капак. Можете да проверите бобината на клапана и други елементи на механизма. Ако е необходимо, като премахнете само горната част на пералната машина, можете напълно да смените клапана за пълнене с нов.

Ако прахът за пране е лошо отстранен след пране, трябва да проверите състоянието на резервоара за прах. За да направите това, отстранете капака, както е описано по-горе, след това отстранете тръбата или я почистете. Когато е необходимо, можете напълно да смените повредената част.като премахнете капака, получавате достъп до частите

В горната част на тялото има друг важен елемент на пералната машина - превключвателят за налягане. Това е необходимо за нормалното оттичане на водата. Ако шайбата откаже да източи течността или го направи в неподходящия момент, показвайки грешка на екрана, проблемът е точно в тази част. За да го смените, трябва да развиете стойката и да изключите превключвателя за налягане от проводниците, след което да инсталирате нова резервна част.

Когато свалите капака на пералнята, ще имате достъп до горната противотежест. Разбира се, той се поврежда рядко, но все пак може да причини оперативни проблеми. Ако трябва да поправите тази част, няма начин да направите, без да премахнете капака на корпуса.

Премахването на горната част ще ви помогне да стигнете и до електрическата част на пералня Beko, ако възникне такава нужда.

Ако желаете, можете дори да премахнете барабана и резервоара. Вярно е, че само повдигането на горния капак в този случай няма да е достатъчно. Ще трябва да премахнете предната част и да развиете сервизния люк отзад. Процедурата по демонтажа обаче ще започне отгоре.

По този начин възможността за премахване на горната част на корпуса на пералната машина може да бъде полезна в много ситуации, свързани с повреда на оборудването. Това е отправната точка за ремонти от всякаква сложност. Инструкциите със сигурност ще бъдат полезни за домашния майстор, който не иска да плаща повече за услугите на техник.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня