Как да свалите предния панел на пералня Candy

Как да свалите предния панел на пералня CandyЗадачата за премахване на предния панел на пералня се появява, когато трябва да смените маншета на барабана, да поправите заключващото устройство на люка, да извадите резервоара или да получите достъп до лагерите. Всъщност премахването на предната стена е доста просто. Единствените инструменти, от които се нуждаете, са няколко отвертки. Ще ви кажем как се извършва демонтажа.

Важно е да подредите работната зона

За удобно разглобяване на тялото на пералнята Candy ще ви трябват приблизително 2 квадратни метра. м. В идеалния случай преместете машината в гараж или работилница - ще бъде по-удобно да ремонтирате устройството там. Можете обаче да вършите работата и „на място“, без да напускате дома си.

Първото нещо, което трябва да направите, е да изключите захранването на машината Candy, да я изключите от водопровода и канализацията. След това преместете пералнята далеч от стената или извън комплекта мебели. Ако е възможно, преместете устройството от банята в по-голяма стая - кухнята или коридора.

По време на работа ще ви трябват две отвертки: Phillips и шлицова.

Преди да започнете да демонтирате предния панел, трябва също така:

 • покрийте пода около машината с парцали;
 • извадете контейнера за прах от корпуса;извадете тавата за прах
 • използвайте отвертка, за да повдигнете долния панел на пералната машина Candy и да премахнете декоративния елемент от ключалките;свалете долния панел на машината
 • поставете нисък контейнер под тялото на машината, на мястото на филтъра за боклук;
 • развийте „кофата за боклук“ (когато щепселът се развие, водата ще започне да изтича от дупката);източете водата през филтъра на машината
 • изчакайте, докато цялата течност изтече от дренажния отвор.

На този етап подготовката на машината Candy може да се счита за завършена. След това предният панел се отстранява. Ако разглобявате пералнята за първи път, по-добре е да запишете действията си с камера. Това ще помогне да се избегнат проблеми по време на последващото сглобяване на оборудването.

Внимателно отстранете панела

Сега, когато шайбата е напълно готова за разглобяване, въоръжете се с отвертка Phillips. Следващата стъпка е да премахнете капака на Candy. Горният панел е фиксиран с два самонарезни винта, които трябва да се развият.

След като премахнете винтовете, хванете задната част на капака, леко повдигнете частта и я бутнете настрани от вас. Това ще освободи панела от пластмасовите скоби и той може да бъде премахнат. Не натискайте твърде силно, в противен случай ключалките ще се счупят, което ще направи невъзможно горната част на шайбата да се върне на място.отстранете предната стена на кутията

Следващото по ред е подреждането. Не е необходимо да премахвате целия контролен панел, за да изключите кабелите от модула. Алгоритъм на действие:

 • Използвайте отвертка, за да развиете всички болтове около периметъра на таблото;
 • премахнете друга ключалка, разположена в горния ляв ъгъл;
 • дръпнете арматурното табло към вас, докато ключалките се застопорят;
 • Внимателно, за да не счупите кабелите, поставете устройството върху пералнята или го закачете на сервизната кука.

Няма нужда да премахвате напълно „подреденото“ чрез изключване на проводниците от електронния модул - панелът няма да пречи на отстраняването на предната стена.

След това трябва да се справите с маншета на барабана. Използвайте шлицова отвертка, за да разхлабите скобата, която я закрепва, и свалете джантата. След това поставете освободеното уплътнение в пералнята Candy.Байпас UBL пералня

След това работете с UBL. Разкачете фиксаторите на ключалката, за да не счупите свързващото окабеляване, когато демонтирате стената. Сега най-накрая можете да развиете болтовете около периметъра на предния панел на SMA.

Предният панел, след горните стъпки, ще бъде премахнат без много усилия. Мнозина се страхуват, че вратата на люка ще попречи на демонтажа и се опитват да разглобят крилото.Всъщност не е необходимо да правите това - предната стена ще напусне мястото си без никакви проблеми.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня