Как да премахнете задната стена на пералня Samsung?

Как да премахнете задната стена на пералня SamsungНеобходимостта от премахване на задната стена на пералня Samsung може да възникне, ако трябва да проверите четките на двигателя, да смените задвижващия ремък или например да проверите шайбата. Обикновено не е трудно да разглобите тялото на машината, но при моделите на Samsung не е възможно просто да отделите панела. Нека да разберем как да получим достъп до частите, разположени отзад, как да демонтираме задната стена на пералнята.

Възможно ли е да се демонтира задната стена?

Повечето потребители не се сблъскват с този проблем - при много автоматични машини задният панел се отделя много лесно, тъй като е закрепен със стандартни болтове. Моделите на определени марки, например Indesit, имат специални технически люкове на гърба, като ги премахнете, можете да получите достъп до компонентите на пералнята.

Собствениците на модели на Samsung, съвсем правилно, може да имат въпрос: как да премахнете задния панел? Оборудването няма отделна стена от задната страна, тази част от тялото е монолитна. За да стигнете до ремъка или шайбата, ще трябва да разполовите корпуса. Ако внимателно разгледате SMA Samsung, можете да видите едва забележимо съединение, което се простира през средата на страничните панели, това е мястото, където се съединяват половините на тялото. При спешна нужда от разделянето им е възможно да се свали горния капак, да се освободят ключалките и машината да се разполови.

Някои модели перални машини Samsung изобщо не предполагат възможност за премахване на задния и страничния панел, тялото е напълно монолитно.

Въпреки това, премахването на задната стена или разделянето на кутията наполовина в някои случаи просто ще бъде непрактично.За да смените задвижващия ремък, не е необходимо да предприемате широкомащабно разглобяване на машината, достатъчно е просто да свалите горния капак на машината.характеристики на демонтажа

Как да сменим ремъка?

Собствениците на перални машини с ремъчно задвижване могат да срещнат проблеми с разтягането или изскачането на колана. В този случай, за да върнете машината към функционалност, ще трябва да смените гумената лента. Нека да разберем как да направите това с най-малко усилия, ако не можете просто да премахнете задната стена на машината.

Преди да започнете ремонта, не забравяйте да изключите захранването на пералнята. Алгоритъмът за по-нататъшни действия ще бъде както следва:

  • Премахване горен капак корпус, като развиете двата болта, закрепващи го с помощта на отвертка или отвертка;
  • леко наклонете пералнята във вашата посока, дръжте машината с крак или корем. В същото време отстранете на ръка задвижващия ремък, разположен близо до задната стена, от шайбата. За да улесните задачата по премахване на гумената лента, можете да отворите люка на CMA и да издърпате леко барабана към себе си, като по този начин оставите повече място в задната част на машината за манипулиране на колана. Изхвърлената гумена лента трябва да се издърпа изпод шайбата;сменете колана, без да сваляте задната стена
  • вземете нов колан Samsung, наклонете отново машината към вас и внимателно натиснете колана на първоначалното му място. Първо, гумената лента се изтегля върху шайбата на двигателя. Може да не успеете да поставите колана от първия път, така че е по-добре да имате помощник, който може да „надникне“ под дъното на машината и да контролира колко успешни са опитите ви да затегнете еластичната лента на двигателя;
  • Поставете задвижващия ремък върху шайбата на барабана. Първо го позиционирайте опънат от едната страна на колелото, след което е достатъчно да завъртите барабана с ръка (през вратата на люка), шайбата ще се завърти и ремъкът ще бъде опънат плътно на място.

Уверете се, че задвижващият ремък е разположен в средата на шайбата на барабана, без да се плъзга по-близо до който и да е ръб.

Ако гумената лента е разположена криво върху колелото, трябва ръчно да регулирате позицията й върху шайбата на електромотора. След това трябва да проверите работата на оборудването - включете машината и стартирайте цикъла на въртене в тестов режим; ако барабанът започне да се върти без никакви проблеми, това означава, че коланът е сменен правилно. След това можете да поставите горния капак на място, да го фиксирате със самонарезни винтове и да използвате SMA.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня