Солно покритие за съдомиялна машина

солен завършекВ съдомиялната машина има много препарати за миене на съдове, както и продукти за грижа за съдомиялната машина. Една от най-рекламираните марки за подобни продукти е Finish. Много производители на машини (Bosch, AEG, Candy, Indesit, Electrolux и др.) Съветват използването на продукти от тази марка чрез залепване на логото Finish върху съдомиялни машини. В тази статия ще говорим за един от техните продукти - солта и ще отговорим на въпросите: за какво е, какво представлява, как да я използваме, какво казват потребителите за нея.

Описание и предназначение на солта

Солта под марката Finish е предназначена за използване в съдомиялна машина за омекотяване на водата и предотвратяване на образуването на котлен камък върху вътрешните елементи. Това не само ще удължи живота на устройството, но и ще подобри качеството на измиване на съдовете. В крайна сметка, както знаете, в мека вода не само се измива по-добре, но и се отмива. Самата сол няма да омекоти водата; работи във взаимодействие със смолата на йонообменника, вграден в машината.

При липса на сол и продължителна употреба на съдомиялната машина йонообменникът може просто да се повреди, блокирайки работата на цялата машина. Ето защо, когато индикаторът за сол на контролния панел светне, не забравяйте да изсипете сол в отделението за сол, особено ако водата е много твърда. И колкото по-твърда е водата във вашия регион, толкова по-голяма е консумацията на сол.

важно! Някои хора заместват солта с таблетки, съдържащи сол, но ако водата е много твърда, това не трябва да се прави или добавят сол заедно с таблетките, за да поддържат работата на йонообменника.

Производителят на сол Finish твърди следните функции на солта:

  • подобряване на работата на съдомиялната машина;
  • омекотяване на водата и предотвратяване на котлен камък;
  • премахване на петна от вода и отлагания върху засъхнали съдове.

Финишната сол съдържа натриев хлорид. Някои ще кажат, че това е обикновена готварска сол, която се продава под добре рекламирано име.Да, готварската сол също се състои от натриев хлорид, но сол Finish за съдомиялни машини претърпява по-добра обработка, поради което не съдържа технически примеси, например соли на въглеродна киселина, железни примеси, песъчинки и др. Освен това специалната сол е с по-големи гранули, които се разтварят по-бавно и равномерно във вода.

Видове сол

Солта Special Finish няма видове и какви разновидности може да има, ако се състои само от един компонент. Потребителят обаче среща различни кутии и имена на рафтовете. Наистина солта за съдомиялни машини е опакована в различни опаковки, но това не променя нейния състав и свойства. Можете да намерите специална сол Finish, сол Finish Calgonit.

солен завършек

Предлагат се опаковки сол от 1,2 кг, 1,5 кг и 4 кг. Продуктите под тази марка се произвеждат в различни страни. По-специално сол се произвежда в Русия, Германия и Полша. На вътрешния пазар се предлага руска сол. Опаковката на тази сол се отличава с наличието на надписи на руски език и опаковка от 1,5 кг. Специалната сол, произведена в Германия, обикновено се опакова в опаковки от 1,2 kg и 4 kg; на опаковките с такава сол няма руски текст.

Цената на солта от европейски производител естествено ще бъде по-висока, но също така е много трудно да се получи такава сол.

Що се отнася до качеството на солта, това може да се каже само след използване на сол от различни производители. Попитахме какво мислят потребителите на съдомиялни за солта Finish.

Отзиви от потребители

gallin1234

Използвам сол Calgonit Finish. Миенето със сол придава блясък на съдовете и не оставя следи по тях. Опаковка от килограм и половина се побира напълно в отделението за сол и стига за около 3-4 месеца. Когато светне лампичката на панела на съдомиялната, слагам отново сол. За мен това е идеалният вариант за сол; Не искам да използвам нищо друго.

Александра2013солен завършек

За солта Finish мога да кажа, че е добър вариант.Първият път напълних половин опаковка, която ми стигна почти два месеца. Като светне индикатора пак слагам сол. Но понякога индикаторът може да светне, но все още има сол в отделението. В този случай просто го разбърквам и след това индикаторът вече не свети. Тази сол според мен е много скъпа. Има по-евтини аналози, така че ще търся най-добрия вариант като цена и качество.

selitra666

Очаквах повече от такава рекламирана сол, затова я купих, смятайки, че е скъпа и следователно качествена. Както пише в инструкцията, налях сол в купето, но индикаторът на контролния панел мигаше постоянно. Първо си помислих, че солта е слабо разтворена и няма необходимата концентрация. Но опаковката сол вече е на привършване, а индикаторът мигаше през цялото време. Самата сол ми се стори малко голяма, накратко, не ми хареса. Ще търся друг.

Хелена.У

За моята съдомиялна от време на време купувам таблетки 3 в 1, които според производителите не изискват сол. Така че спрях да сипвам сол в огнището. Но след няколко измивания открих петна и отлагания по стъклени чинии и чаши. Не беше веднага ясно защо се е случило това. И когато добавих сол отново, петното по съдовете изчезна. Като цяло спасителният експеримент беше неуспешен. Сега отново ще използвам солта Finish, която използвам от много години, доволен съм както от цената, така и от качеството на миене на съдове. Да, и стига за дълго време.

Така че, дали да купувате сол за съдомиялна машина или не, помислете сами. Изобщо можете замени солта аналог, но просто не забравяйте, че в случай на повреда гаранцията на машината при използване на неспециална сол не важи. Ремонтът на перални ще се извършва само за ваша сметка. Що се отнася до солта Finish, има както поддръжници, така и противници на нейното използване.Опитайте го сами и след това решете дали ви подхожда или не.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня