Как да скриете пералня в кухнята?

Как да скриете пералня в кухнятаВъпросът за поставянето на перални машини за собствениците на миниатюрни бани е много важен. Има бани, които са толкова тесни, че просто няма къде да поставите оборудване там. Можете да инсталирате пералнята в коридора, но този метод обикновено е изпълнен с трудности при свързването на уреда към комунални услуги. Затова кухненската част често е най-привлекателното място за машина. Как да не развалим цялостния външен вид на интериора и правилно да скрием пералнята в кухнята, ще говорим по-нататък.

Поставете го под плота

Първото нещо, което идва на ум, е идеята за вграждане на автоматична машина в кухненския комплект. Решението за маскиране на оборудването по този начин има както предимства, така и недостатъци. Предимствата включват:

  • функционално използване на свободното пространство в стаята;
  • машината няма да се набива на очи. Всички маркучи и кабели ще бъдат скрити в мебелите и само модерният преден панел на машината ще се появи пред очите на домакинството.

Можете да скриете пералнята с фасадата на модула, тогава ще започнете да помните, че е в кухнята само по време на следващото измиване, оборудването ще бъде напълно скрито от любопитни очи.

Основният недостатък при поставяне на устройството под плот е, че всички маркучи, проводници и канализационни съединения са разположени зад тялото, дълбоко вътре. Достигането до тях в случай на авария, теч или нужда от ремонт е доста проблематично.машина под плота на масата

Поставете го в специален шкаф

Шкаф, направен специално за пералня, се сравнява благоприятно с пространството под плота. При поставяне в самостоятелен шкаф, пералнята ще има място, строго „съобразено” с размерите на оборудването, с регулирани луфтове от всички страни на корпуса. Шкафът също така ще осигури отлична топлоизолация и ще абсорбира шума, издаван от машината по време на работа. Работата на така поставената единица ще бъде много по-удобна за потребителя.

Недостатъкът на инсталирането на пералнята в специален шкаф е, че размерите на мебелите стриктно съответстват на размерите на вашия „домашен помощник“. Ако машината се повреди, ще трябва да закупите модел с подобни параметри или да поръчате нов шкаф. Ако вашето устройство има стандартни размери, можете да пренебрегнете този недостатък.машина в кухненския шкаф

Някои инсталационни функции

Преди да инсталирате автоматичната машина под плота, не забравяйте да сравните размерите на свободната ниша и размерите на устройството. Понякога дори един допълнителен сантиметър може да ви попречи да скриете машината в кухненския си комплект. Следователно нюансите на инсталиране на перално оборудване трябва да бъдат обмислени предварително, за предпочитане преди закупуването на машина или кухненско обзавеждане. Ако машината не се побира на предвиденото място, по-добре е да направите специален шкаф за нея.

При поставяне под плота не е необходимо панелът на пералнята да се покрива с предната част. Съвременната технология изглежда доста стилна, така че отворената предна стена на кутията няма да внесе „смущение“ в цялостния интериор на стаята.

Когато купувате машина, обърнете специално внимание на нейната височина. Често стандартното оборудване е с няколко сантиметра по-високо от плота. Ако поръчвате само изработка на кухненско обзавеждане по индивидуални параметри, съобразете се с размерите на пералнята, за да избегнете евентуални проблеми при монтажа й.

В някои случаи можете да опитате да повдигнете кухненския плот с 1-2 см. Ако това не е възможно, обърнете внимание на автоматичните машини с подвижен горен капак, тогава устройството определено ще се побере в нишата.

Маскирането на пералня в кухнята не е трудно. Особено, ако мислите за бъдещото местоположение на оборудването и мебелите на етапа на ремонт и подреждане на помещенията.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня