Как да скриете пералня в коридора?

Как да скриете пералня в коридораРазбира се, по-добре е да поставите пералнята в банята или килера, но в много малки апартаменти просто няма подходящо място за устройството. Тогава собствениците намират изход - поставят пералня в коридора. От естетически причини собствениците се интересуват как да скрият пералня в коридора, така че да не нарушава цялостния декор.

Основни принципи на монтаж

На първо място, преди да инсталирате пералня в коридора, трябва да се уверите, че има достатъчно място за нея. Освен това трябва да обърнете внимание дали например можете да преминете през коридора, ако вратата на пералнята е отворена или това ще пречи на използването на други мебели в коридора.

Вторият проблем с такава инсталация е достъпът до комуникации. Ако машината е разположена далеч от канализацията, ще трябва да удължите маркучите за източване и пълнене и, първо, това ще бъде неудобно, и второ, коридорът ще изглежда като перално помещение. В допълнение към визуалния компонент има скрита заплаха: натоварването на дренажната помпа. Колкото по-голям е, толкова по-кратък е експлоатационният живот на частта.

Оптималното решение в тази опция е ниша, домашно приготвена или готова, няма значение. Можете да поставите и скриете всички маркучи там, машината ще пасне там като ръкавица и тогава интериорът няма да бъде нарушен. Просто и удобно.

Приемливи интериорни решения

Както се казва, когато има търсене, има и предлагане. Проблемът с инсталирането на перални машини е толкова належащ, че предприемчиви хора с въображение са измислили много възможни начини да прикрият пералня за вас, когато удобството е съчетано с външна хармония в интериора. Ето няколко съвета.

  1. Гардероб в коридора.Няма значение дали има обикновени врати или плъзгащ се гардероб. Обикновено такива мебели са доста просторни и определено има достатъчно място за пералня. И кабелите могат да бъдат скрити. След като вратата на килера е затворена, няма и намек за перално помещение в коридора ви. Основното нещо в тази ситуация е да съхранявате домакинските химикали и всички перилни препарати отделно, тъй като в противен случай дрехите и обувките ви ще абсорбират острите миризми на прах, хлор и др. В допълнение, частиците от продукта могат да се утаят върху дрехите или обувките, образувайки белезникави петна или причинявайки алергични реакции при контакт с кожата.гардероб в коридора
  2. Шкаф по поръчка. Много предприемачи правят такива мебели: можете сами да измислите дизайн и да посочите размерите. Шкафът изпълнява следните функции: в долната част е скрита машина (също вид малък шкаф), а горната играе ролята на рафт, на който можете да държите както прахове, така и перилни препарати и всичко останало.
  3. Можете също така просто да поставите пералнята в ъгъла, ако е празна, и в същото време устройството няма да пречи на преминаването. Горният капак на пералнята може да се използва и като рафт за различни аксесоари и дори е удобен за коридора.
  4. Плот за маса и завеса. Отличен вариант, ако изберете правилните цветове и материали, така че всичко да е в хармония с цялостния интериор на коридора. Завесата ще скрие пералнята от любопитни очи, а плотът отново може да играе ролята на рафт.пералня зад завесата

Внимателно огледайте и разгледайте всеки метър от вашия апартамент. Като правило разработчиците винаги създават оформление с ниши или други вдлъбнатини в стените, в които лесно може да се побере пералня.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня